Bunlar medeni değil nerede ise bedevi olmuşlar artık, yoksa benim mi karşıma bu tür insanlar çıkıyor sürekli.
Bugun garanti bankasına gittim, yan yana iki bankamatik cihazı var dışarda her ikiside dolu müşteriler / vatandaşlar işlem yapıyor, ama sırada kimse yok bunlar dışında.
Evet sonra bankamatiklere doğru gidiyorum, benden önce biri daha geldi girdi sıraya.
AMA NE SIRAYA GİRMEK, ADAM İKİ BANKAMATİK CİHAZININ ARASINA GİRİYOR,,
Hangisi ilk önce boşalırsa ona geçecek.
Neyse bu sinir bozucu şahıs karşısında, bense doğru düzgün bir şekilde bankamatiklerden birine sıraya geçtim, şansa benim sıraya geçtiğim vatandaş işlemini bitirdi, sıra bana geldi, sonuçta sırada adam gibi insan gibi duran ben varım.
Aldım kartımı makineye sokuyorum,
Bedevi: "durun sırada ben varım" demez mi KUSTAH !
Nefrit: "Dur hemşerim öyle olmaz dedim, geçeceksin sıraya doğru düzgün işlemini yapacaksın"
Bedevi: "Sen ne kadar uyanıksın öyle, hemen kapıyorsun yerimi"
Nefrit: "Asıl uyanık sensin, geçmişsin ortaya kim önce çıkarsa oraya geçeceksin"
Tabi bu arada içimden geçirdiğim şey olmadı, beni engellemedi bende işlemimi yaptım, sonrada ayrıldım oradan.
Bu olay ile izmir'de ikinci tanışıklığım, ilk seferinde ortada duran vatandaşa yaşı buyuk diye bir şey dememiştim.
Ama bu KÜLTÜRSÜZ / GÖRGÜSÜZ insanlar, biz izmirde yaşıyoruz, izmirliyiz, şöleyiz, böyleyiz deyipte, ne haltlar yiyorlar birde bana sorun.
Umarım bir gün gerçekten hem izmirli hemde görgülü insanlar ile tanışırım