Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetThe Collapse Of The Microsoft-Intel Monopoly
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: The Collapse Of The Microsoft-Intel Monopoly  (Okunma Sayısı 18422 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 17, 2012, 18:57:25 ÖS »

Teknoloji market analizleri yapan Asymco şirketinden Horace Dediu, 1975-2011 yılları arasında kişisel bilgisayar pazar paylarını içeren bir grafik hazırlamış ve Business Insider'a konu olan bu grafikte bizim retro cihazlara da rastlamak insanı az da olsa mutlu ediyor.

http://www.businessinsider.com/wintel-monopoly-2012-9

Bu arada geçenlerde Ars Technica'da 35 yıllık başka bir analiz yayınlanmıştı:

http://arstechnica.com/business/2012/08/from-altair-to-ipad-35-years-of-personal-computer-market-share/

Son yıllardaki gidişattan hiç de memnun olmayan Microsoft, Intel, Sony, Nokia, RIM gibi şirketler bu trendi kendi lehlerine çevirebilecekler mi?

* personal-computing-platforms.jpg (35.03 KB, 618x464 - Görüntüleme: 1462 kez.)

* units_shipped_per_year.png (85.74 KB, 587x790 - Görüntüleme: 1430 kez.)
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 17, 2012, 21:39:47 ÖS »

kişisel görüşüm Microsoft'un Windows8 ile büyük bir dönüşe imza atacağı yönünde... Önümüzdeki dönem Apple için eskisi gibi güllük gülistanlık olmayacak... Sony'e gelince durumu ne yazık ki parlak değil...

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2012, 18:35:58 ÖS »

Windows 8 büyük bir dönüşe imza atsın sakallarımı keseceğim! (İddiam büyük)

Alper
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 18, 2012, 18:45:52 ÖS »

windows8'i Intel tabanlı bilgisayarlar için düşündüğünden belkide yanılıyorsun... Masaüstü sistemler ve dizüstüler vs. tarihe karışıyor. Asıl rekabet ve pazarın geleceği tabletlerde, mobil cihazlarda...
MS'in elindekilerine bakıyorum, rakiplerine göre ciddi avantaj sağlayacak imkanlara sahip.

Not: birde windows 3.1'e iyi diyeni (bir illustrasyon olsa bile) ilk defa görüyorum...Windows XP'den önce çok sağlam ve iyi hale gelmiş win2000'i (sp4 ile taş gibiydi) atlamışlar. Nereden tutsan elinde kalır...

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Eylül 18, 2012, 19:02:50 ÖS »

Win 3.1 internetin ilk yaygınlaşmaya başladığı sistem onun için önemli bence,
386dx 3Mb Ram, trumpet winsock, netscape navigator, telnet, bbs
hey gidi günler...

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Eylül 18, 2012, 19:49:05 ÖS »

Allah aşkına LW3D... Microsoft'un elindeki şu; Windows 8'e tablet ortamında - kendisini çoktan kanıtlamış, geliştirmiş ve benimsetmiş olan IOS ve Android'e karşı - "ciddi avantajlar" sağlayacak şeylerden bir tane misal verir misin?

Yalnız bir tane örnek ver... ikna olursam, vuracam sakallarıma usturayı!

Alper
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 18, 2012, 20:08:10 ÖS »

PC'de Windows 3.1 den beri linux, os/2 v.b. tartışmalarını hep duyarım, bi ara da MAC OS tabi, ama Microsoft hep kazanıyor. Billy'i tek kazıklayan kişide Jack amcadır (Commodore basic V2.0)
Tablet piyasası için MS'in nasıl bir yol izleyeceğini bende çok merak ediyorum bu sefer rakipleri biraz sıkı gibi ama rakipleri saf dışı bırakmada oldukça tecrübeli bir firma MS.
Bu arada Ciddi avantajı bence de yok ama herşey pazarlamada bitiyor, bu güne kadar işimize yaramayan pek çok şeyi satın almışızdır ne yazık ki

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Eylül 18, 2012, 20:18:06 ÖS »

Microsoft'un hic bir isletim sistemi kullanici dostu olamaz. Ayni seyleri her lansmandan önce allayip pullayip önümüze koyuyorlar. Ama artik kimse yemez. Sirketin genleri müsait degil cünkü. Microsoft agziyla kus tutsa son kullanici tecrübesini Enterprise tecrübesinin yanina yaklastiramaz. Birakalim en iyi bildikleri isi yapsinlar. Volüm lisanslariyla client, server ve ofis yazilimlari satsinlar.

Insanlar aptal degil. Teknosa'da bir elinde Apple iPad, bir elinde Microsoft Surface'i tutunca az cok bir fikirleri olacaktir.

Ancak ve ancak, gene Microsoft Server tabanli yazilimlarin client versiyonlari ile kolay haberlesecek kurumsal uygulamalar satarlar diyecegim, mesela satis temsilcilerinin siparis almasi, teslimat yapmasi, fatura kesmesi falan gibi, ancak o kadar.

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Eylül 18, 2012, 20:29:10 ÖS »

Microsoft bitmiştir arkadaşlar. Bu konuda gönlünüzü ferah tutabilirsiniz. Onlar çalışan tablet yapabilinceye kadar tablet teknolojisinin modası geçer. Benim sakallar da beyazlar.

<a href="http://www.youtube.com/v/UEJTRJY8KEQ&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/UEJTRJY8KEQ&rel=0</a>

Alper
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Eylül 18, 2012, 20:53:32 ÖS »

Microsoft bitmiştir arkadaşlar. Bu konuda gönlünüzü ferah tutabilirsiniz. Onlar çalışan tablet yapabilinceye kadar tablet teknolojisinin modası geçer. Benim sakallar da beyazlar.

http://www.youtube.com/watch?v=UEJTRJY8KEQ

Bu video'yu daha önce izlemiştim... Bir microsoft klasigi! Sürekli kitlenen donan 2de 1de reset isteyen... cihazlar.... windowsmobile kullanıpta mutlu olan var mı acaba?

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Eylül 18, 2012, 21:09:28 ÖS »

Hazır konu açılmışken microsoft avukatının işyerimizdeki tüm bilgisayarları tek tek kontrol etmeye yetkisi var mı?

atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Eylül 18, 2012, 21:11:42 ÖS »

Bana göre arama ve kontrol yetkisi sadece adli kişiler ve kolluk kuvvetleri ile yapılabilir. Avukat gelse işyerine sokmam ben.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Eylül 18, 2012, 22:09:17 ÖS »

http://www.youtube.com/watch?v=UEJTRJY8KEQ

Daha sakalı beyazlamamış arkadaş kaldı mı bu forumda yaw ? 

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Eylül 18, 2012, 22:41:16 ÖS »

Aslında ben bir çok öngörümü daha önce forumda farklı başlıklarda yazmıştım...O zaman öngörüydü, daha sonra MS'inde aynı yolda gittiğini gördük (aklın yolu birmiş)

Yazacaklarımı değerlendirebilmek için Linux ve Mac saplantılarınızdan kurtulmanız gerek. O gözlüklerle doğru dürüst birşey görmeniz çok güç. En azından şu anda - takılıyorum ciddiye almayın...

Şimdi yazacaklarımı ciddiye alın...

Tabletlerde en çok ne satıyor? ya da ne ilgiyi çekiyor? Geçtiğimiz dönemde isimsiz oyun stüdyolarının birer deve dönüştüğünü nerde gördük? Mobil cihazlara oyun yapan firmalar ve oyunları... Kısacası eğlence ve oyun tabletlerin en cezbedici yönü... Bu alanda çok iyi bir alt yapısı olan firma ya da işletim sistemi hangisi? Linux? Mac OS Tamam dalga geçmeden yazacağım...Tabii ki MS ve Windows... Yıllardır yazılım alttabanı olarak en iyisini MS sunuyor. Peki MS ne yapıyor? Windows 8 tabletler için oyun stüdyoları açıyor. Zamanında XBOX'ı tutundurmak için, Bungie'yi alması kurması gibi...Daha ne yazpıyor, XBOX 360 oyunlarından uyarlamalara girişiyor, XBOX Live ve önümüzdeki dönem satışa sunmaları beklenen konsolla bu tabletin, win8'in bağlantısı üzerine kafa yoruyor... Ipad ile sunulan oyunlara, sonra Android'deki oyunlara bakın... Fark yok değil mi? İyi ve tescilli oyunlar, tablette farkı ortaya koyacaktır. O gün geldiğinde oyun alanında MS'in tabletine, Sony'nin Vitası rakip olacaktır diye düşünüyorum...Çünkü Nintendo, MS ve Sony çok iyi oyun serilerine sahip (Exclusive oyunlar). Diğerlerinde olmayan, olmasıda çok kolay olmayacak oyunlar. yani bir sonraki konsollarıyla, bu win8 tabletleri ne derece iletişim içine sokacaklarını bilmiyoruz ama şu anda bile SmartGLass ile bayağ şey vaad ediyor...O gün geldiğinde, konsol sahipleri bile win8'li tablet alsa, yeterde artar...

Windows'un en yaygın, en çok yazılım barındıran, en çeşitli yazılımlara sahip olan, en iyi işletim sistemlerinden (aslında en iyisi) biri olduğunu söylemeye gerek yok...Yazılım çeşitliliği ve desteğiyle Win8 tabletler kısa zamanda yazılım açığınıda kapatıp öne geçecektir...

Microsoft ister beğenin ister beğenmeyin, ister kafanızı kuma gömün ister gömmeyin, sadece iyi bir işletim sistemine değil, en çok satan oyun konsollarından birininde üreticisi... Yıllara dayanan deneyimi ve yazılım geçmişi, MS'i tablet dünyasında da başarılı kılacaktır diye düşünüyorum... Hiç birşey yapmasın, exclusive oyunlarını cloud üzerinde tabletinde oynatsın, yine çok satar win8 tabletler...

Sakal kesmeye gerek yok... Sizin yazdıklarınız bu sayfada, benim yazdıklarımda, ilerde döner bakarız...

Not: Sonradan dikkatimi çekti.. Alpyre, kendini kanıtlamış IOS ve Android diyorsun ama, bunlar ne kadar zamandır piyasa da? Android ne zaman adam oldu? Ben her ikisinide kullanıyorum ve vaad ettikleri, sunduklarının gereğinden fazla abartıldığına inanıyorum... IOS ve Android'in ne olduğu, ancak win8 ya da arkasında sağlam bir development ekibi olan bir firma ortaya çıktığından görülecektir...
« Son Düzenleme: Eylül 18, 2012, 22:44:31 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Eylül 18, 2012, 23:13:18 ÖS »

LW3D, ben yazima sunu ekleyecektim, unutmusum: Microsoft eger Xbox'un bir tablet versiyonunu gerceklestirebilirse, cikis yolunu bulur.

Benim yaklasimim tamamen tabletteki isletim sistemi mantigi üzerine.

Son cümlene bir cevap vermek istiyorum. Microsoft'un her daim "saglam" development ekipleri oldu. Baska kimde olabilir ki? Microsoft'un ise aldigi bir developer'in kötü olacagini kim söyleyebilir? Eminim cok kaliteli, deli, cilgin adamlar vardir kadrolarinda, ya da transfer etmis ve ediyorlardir...

Ama ortaya cikan ürünler her zaman Microsoft'un "sacma sapan" kurumsal elbisesi ile sarmalandi. Neye benzetiyorum ben bunu, araba tasarimcilarinin prototipleri her zaman herkesi heyecanlandirir. Ornek cizimler, wireframe'ler, deli gibidir. Ama üretime yaklastikca, o araba olur size Renault Symbol Ulke yollari, bagaj, tasima kapasitesi... Muhendislerin eli degdigi zaman, ürün siradanlasir. Microsoft isletim sistemleri bugüne kadar hep %80 mühendislik, %20 tasarimdi. Rakamlari afaki olarak atiyorum tabi. Bu oran ne zaman optimal dengesini bulacak, o zaman bir seyler olabilir son kullanici tecrübesi acisindan. Ama dedigim gibi genlerinde yok

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: