Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetThe Collapse Of The Microsoft-Intel Monopoly
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: The Collapse Of The Microsoft-Intel Monopoly  (Okunma Sayısı 18396 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Eylül 18, 2012, 23:38:10 ÖS »

Microsoft hep, işlevsel işletim sistemleri çıkardı. Windows kullanıcılarının talebi belkide buydu. Görsel mi? Mühendislik mi? dersen, bana göre mühendislik önde gelir. Bir başkasına görsel önde gelir...Bu konuda birşey söylemek güç...ama mühendisliği iyi olan işletim sisteminin üzerinde de iyi yazılımlar koşuyor. Aksi durumda oynamaya oyun bile bulamıyorsunuz...

Ama tablet dünyasına gelince, hem IOS, hem Android'in ikonlardan oluşan arayüzlerini çok ta sanatsal ya da görsel bulmuyorum. Windows'daki masaüstüm gibi ikonlarla dolu arayüzler.. Windows 8 bu açıdan da masanın üstüne farklı şeyler koyabilir.

Apple öncü olmasının kaymağını hem Iphone hem Ipad ile yedi... Android geriden gelip, çok iyi iş çıkardı. Android'in en iyi başardığı belkide insanları özgür bırakmasıydı. Microsoft'da aynı gelenekten gelen bir firma ve yazılım geliştiren milyonlarca programcıyla, xbox'ıyla, directX'i, kendi yazılımlarıyla, başarılı olmaması için hiçbir sebep yok...Olacağına kesin gözüyle bakıyorum. Bunu iddia ediyor görünmek bile bana gereksiz ve küçük düşürücü geliyor...

Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Eylül 18, 2012, 23:49:36 ÖS »

Biz ne istiyoruz yada ne arıyoruz bu hepsinden önemli!!!

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Eylül 19, 2012, 10:21:33 ÖÖ »

Microsoft'un en büyük hatalarından biri, sisteme entegre bir uygulama mağazası sunmakta çok geç kalması bence. Keşke Xbox360'a entegre ettiği marketplace'i Windows 7 masaüstüne şık bir şekilde eklese, free2play uygulama desteği sağlansa güzel olacaktı. Ama bunun için o kadar para harcamasına rağmen hala doğru dürüst arama sonucu vermeyen Bing arama motoru ile sistem desteklenmeliydi. Adam gibi bir Maps seçeneği ve kullanıcının konumunu lokalize edip buna uygun reklamlar sağlayacak servislerde de geç kaldı. Bunu yapamadığınızda marketinize beleş uygulamalar koyamıyorsunuz, beleş uygulama olmadığında da marketiniz doğmadan ölmüş oluyor. Yani şu anda arama motoru, market, konum servisleri, konum servisleri ve ilan içeren bedava içerikler birbirini tamamlıyor. Microsoft hala geleneksel cash üzerinden para toplamaya çalışıyor.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Eylül 19, 2012, 12:04:30 ÖS »

Dediğim gibi böylece benim sakallar göbeğime kadar uzar gider.

Neden mi?

Çünkü LW3D'nin bahsettiği "home brew" dönemi çoktaaaaaaan yolunu aldı gitti bile IOS ve Android market için.

Yani atı alan Üsküdar'ı çoktan geçti dost!

Windows 8 önce çalışan tablet yapsın!

Varlığının ilk gününden beri MacOS'un arayüz özellikleri taklit etmeyi düstur edinmiş Windows serisinden sıradışı bir arayüz beklemek bana son derece hayalperest gelmekte!

Ayrıca, tecrübe edilmiş kalitenin hakkettiği övgüsünü yapmak, "Linux ve Mac saplantısı" olarak asla nitelenemez.

Bu kaliteyi tecrübe etmemiş olanların bunu anlamakta güçlük çekmesi elbette olağandır.

Alper
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Eylül 19, 2012, 13:24:05 ÖS »

@Alpyre: Senin yazılanlar sonunda, azda olsa tatmin olmanı ummak, saflık olurdu... O kadar saf olmadığımdan, yukarıda yazdıklarımı, bu konuda tarafımı belli etmek ve mevcut durumu, fark etmeyen ya da konuya uzak olanlar için özetlemek amacıyla yazmıştım.

Alıntı
Ayrıca, tecrübe edilmiş kalitenin hakkettiği övgüsünü yapmak, "Linux ve Mac saplantısı" olarak asla nitelenemez.

Bu kaliteyi tecrübe etmemiş olanların bunu anlamakta güçlük çekmesi elbette olağandır.

Masum

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Eylül 19, 2012, 14:23:42 ÖS »

LW3D: Başlık collapse of Microsoft-Intel monopoly ama olayın Intel boyutunu atlıyoruz.

Microsoft ilk defa arm üzerinde çalışacak windows yazıyor. (CE'yi saymazsak), buna mecbur kalmasının sebebi de Intel'in Atom işlemcilerin güç tüketimini makul seviyelere çekememesi. Esas düşüşte olan Microsoft değil Intel bence.

Intel güç tüketimini bir türlü düşüremezken, arm işlemci gücünü arttırarak bir kaç sene içinde Atom'u yakalayacak gibi. Belki ilerde arm işlemcili laptoplar göreceğiz. Veya laptop yerine tablet + bluetooth klavye kullanacağız.

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Eylül 19, 2012, 16:17:51 ÖS »

haklısın wizofwor...

ne yazık ki nvidia'da, Microsoft'da bu gerçeği biraz geç fark etti... ARM'ı yeni keşfediyorlar ve ARM cephesinde bence ikisininda yapacağı çok şey var...Intel'in işiyse belirttiğin gibi biraz zor.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Eylül 19, 2012, 18:21:52 ÖS »

ARM'in avantajı aslında bir zamanla PC dünyasının gücünü oluşturan donanım ve üretici çeşitliliğine olanak sağlaması. Oluşturduğu mimariyi lisanslayıp ihtiyaçlarınıza göre modifiye edip kendiniz üretiyor veya bir başkasına ürettiriyorsunuz. Bunu gerçekleştiren birçok şirket var piyasada. Piyasada çok hızlı bir devinim ve kabuk değiştirme var.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Aralık 16, 2012, 16:49:03 ÖS »

Windows 8 lansmaninin tam bir fiyasko ile sonuclanmasindan sonra Microsoft'un etrafindaki cember yavas yavas daraliyor. Windows 8 icin ilk kurbanlar verilmeye baslandi bile ama bu trend kolay kolay dondurulmez. Yaklasik 9 ay once masa ustu sistemler icin windows'un olecegine dair bir ongorude bulunmustum. O sirada yeni windows'un ne olacagi tam belli olmadigindan biraz daha iyimser bakiyordum duruma. Ama microsoft windows 8/windows rt ikilemi ile kendi ayagina bir kursun sikarak beklentilerimin otesine gecti. Su an kotu bir sona dogru gidiyorlar. Windows 8, intel bazli oldugundan hantal ve pahali. Windwos rt arm tabanli ama ms bir sistem almak icin en buyuk sebep olan geriye donuk uyumlulugu yok. Microsoft bu iki kritik ozelligi bir araya getiremedi ve su an insanlarin bir surface almasi icin hic bir sebep yok. Cok guzel oldu, cok iyi de oldu, Commodore'dan beter olurlar insallah.

Bir adet Microsoft Store kiritigi : (cok agir anti-microsoft onyargi ve argumanlar icerir)

http://www.marco.org/2012/10/26/an-alternate-universe

Gecmis olsun ms'ci arkadaslar
http://www.amazon.com/Linux-For-Dummies-7th-Edition/dp/0471752827

Retro Hincal Uluc
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Aralık 16, 2012, 21:43:03 ÖS »

Elimden geldiğince bende takip etmeye çalışıyorum ama Microsoft için bence çok aceleci davrandığınızı düşünüyorum. MS'in ölüsü bile iş yapar...Kanımca...

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Aralık 17, 2012, 14:22:19 ÖS »

Coze'nin yazdıklarının tümünün altına imzamı atarım.

Microsoft bir an önce, (zaten beceremediği) İşletim Sistemi pazarından çekilip, şirket yapısında küçülmeye gidip, tüm gücünü ve uzmanlığını paket program ve sektörel çözümler üzerine yoğunlaştırmazsa, Commodore'dan beter olacak gibi görünüyor.

Neden Commodore'dan beter olur. Çünkü sanmıyorum ki MS battıktan sonra, Commodore'un ki gibi bir hayran kitlesi adını yaşatmaya devam etmek istesin...

Alper
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Aralık 17, 2012, 15:13:12 ÖS »

Neden Commodore'dan beter olur. Çünkü sanmıyorum ki MS battıktan sonra, Commodore'un ki gibi bir hayran kitlesi adını yaşatmaya devam etmek istesin...

+1

İşim gereği devamlı ms sistemleri ile cebelleşiyorum. Windows 8'li makineler gelmeye başladı. Kurup teslim ettiğimiz makine geliyor. Şu nasıl bu nasıl şunu bulamadık bunu beceremedik diye. Zaman içerisinde pes edenler çoğalacak sanırım. Sen masaüstü ve tablet ayrımını yapmazsan Vista hatasının daha fazlasını göze alırsın.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Aralık 17, 2012, 17:28:55 ÖS »

Bu yazdıklarınıza bir noktada katılmıyorum. İşletim sisteminde öyle olsa bile oyun konsolu olarak xbox'i kullanan ve dün bizim belki atari 2600 ya da nintendo için hissettiklerimizi xbox için hisseden yeni nesiller var. Onlar ms'i ve xbox'i  unutmazlar.

Yeniliğe alışmak kolay değil. Yeniyi yakalamakta geç kaldı...ama bence metro arayüzü bir hata değil bir gereklilik. Zamanla şikayet edenlerde alisacaklardir.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: