Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetÇin Malı Tablet Tavsiye Ihtiyacı
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Çin Malı Tablet Tavsiye Ihtiyacı  (Okunma Sayısı 16372 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 13, 2013, 17:26:54 ÖS »

ABD'ye giden arkadaşım yoğunluk nedeniyle Nexus'ları alamadı...Türkiye'de tablet fiyatları hiç iç açıcı değil. Bu durumda işi şimdilik görecek çin malı tabletlere bakayım diyorum. Donanımhaber sitesinde bir kaç modelden bahsediliyor ve cihazlar 4 çekirdekli, retina display'e sahip fenada görünmüyorlar...Fiyatlarıda oldukça uygun....

Amaç, 720P/1080P film izlemeyi sağlayacak, internette rahatça surf yapmayı sağlayacak, hızlı, sağlam bir tablet edinmek... Tavsiye edebileceğiniz, kullandığınız ya da bakmamı önereceğiniz bu tür tablet varsa paylaşırsanız memnun  olurum. ABD'den gelirken sana Nexus getiririm diyen olursa o da olur

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 13, 2013, 18:21:31 ÖS »

Eğer Türkiye' den almayı düşünüyorsanız,
Artes marka tablet maceramı kısaca anlatayım.
(I703 modeli - giriş seviyesi bir tablet)

Tablet geldi.

- Arkasından normal bir şekilde tutunca bile ekranın bir bölgesine anakart baskı yapıp ekranı eziyordu.

- İkonları bir yerden bir yere taşımak ölümdü. (Sürükle bırak sorunu) Haliyle Angry birds vb oynamak işkenceydi. (Yalnız bu sorun zamanla azaldı. )

- Tablet bazen kendi kendine hızlı bir şekilde bir hat üzerinde rastgele dokunmalar yapmaya başlıyor kapatıp açmama rağmen bu saçmalık devam ediyordu. Sonra kendi kendine düzeliyordu.

- Adaptörden şarj ederken saçma sapan dokunmalar yapıyordu.

Bunları bildirip servise gönderdim.

Servisten geri geldiğinde bir alt versiyon yüklenmiş olarak geri geldi. (Sorun değil belki alt sürümü daha kararlıdır dedim)

- İkon taşıma sorunu yine başladı. (Sonradan yine azaldı)

- Ekranın bir bölgesinde olan anakart baskı sorunu başka bölgelerde de olmaya başlamış, hatta baskı yapan bir yerde ölü piksel oluşmuştu.

- Saçma sapan rastgele dokunma sorunu yine devam ediyordu.

Bende bunları SDN ve DH de paylaştım başka yerlere de bu şikayetleri yazacağımı söyledim.

Sonra beni aradılar ve tableti göndermemi ve değişim yapacaklarını söylediler.

Bakalım değişimden sonra gelen tablet aynı sorunlarla mı gelecek. Bekliyorum.

atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ocak 13, 2013, 18:30:41 ÖS »

Ainol Marka tabletlere de gözatın.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
herakleus
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 13, 2013, 18:43:50 ÖS »

ben polypad kullanıyom idare ediyor şimdilik

A1200 4gb CF 020  şimdilik
amiga.os
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 13, 2013, 19:35:06 ÖS »

ben bir sürü markanın tabletini kullandım, bunların arasında asus ve samsung ve htc bile var.

En son artes d9702 diye bir tablet aldım, 9.7" ips panelli, 1gb ram ve 16 gb dahili belleği olan bir cihaz. (3g'li modeli de var, ancak benim aldığım wifi olan model ancak bluetooth var) çok rahatça söyleyebilirim, pahalı tabletleri aratmıyor, dokunmatiği çok iyi (ilk geldiğinde ekran üzerinde bir film vardı, onu kaldırdım, çünkü dokunmatik hassasiyetini azaltıyordu, daha kaliteli bir film çektirebilirim).

Oyun ve internet performansı da çok çok iyi, alışkanlıklarınıza uygun bir tarayıcı seçtiğinizde (ben maxthon'un tablet versiyonunu kullanıyorum) çok rahat ediyorsunuz. Flashlar, videolar, flash oyun siteleri vs. hepsi çalışıyor.

bir ekleme, tablette hdmi çıkış da var ve direk tvye bağlanabiliyor ve cihaza usb'den hdd vs. bağlayabildiğiniz için medya oynatıcı ihtiyacınız da kalmıyor. 1080p filmleri dahi hiç takılmadan oynatabiliyorsunuz.

Ve son olarak amiga emulasyonunda ses de dahil kusursuz bir performansı var.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 13, 2013, 21:03:40 ÖS »

Ben hanvon almayı düşünüyorum,çizgiroman hastalığım yüzünden.Gözü yormayan renkli e-ink ekran ve 9.7 inç büyüklük gayet süper.Şarjıda 1 aya yakın gidiyormuş.Fiyatı 1000 liranın üstünde ama değer.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 13, 2013, 23:07:07 ÖS »

Hanvon WISEreader C920'in ekranı renki e-mürekkep'mi?

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 13, 2013, 23:26:06 ÖS »

Evet,şurda ayrıntılı bilgi var.
http://www.hanvon.com/en/products/ebook/products-c920.html
« Son Düzenleme: Ocak 13, 2013, 23:27:44 ÖS Gönderen: AmigAmigA » Logged
guru68
Deneyimli

arıyor: SONY MSX

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ocak 14, 2013, 01:44:45 ÖÖ »

vay canına mürekkebe bile elektrik vermişler... daha neler görcez
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ocak 14, 2013, 07:55:15 ÖÖ »

Operating System   WinCE 6.0

olmamis ...

Retro Hincal Uluc
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ocak 14, 2013, 09:37:56 ÖÖ »

Zaten bu tür e-ink kullanan tabletler diğer tabletler gibi oyun,video vb. aktivitelere uygun değil.Refresh süreleri uzun olduğu için en güzeli kitap okumak.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ocak 14, 2013, 19:21:56 ÖS »

onyo winner 9.7 kullanıyorum, çok mennunum, root açıp Chainfire 3D de kurulabiliyor, fiyat/performans gayet iyi, batarya sağlam, reset atana kadar harici 2,5 " hdd bile çalıştırdım, usb klavye mouse vs. dosbox, hdmi dan lcd tv ye bağlayıp mkv seyretme lattoptan kablolu neti connectify ile paylaşıp nete girme hiç sorun yaşamadım. ek olarak hem kendi sarj aleti hem usb hemde blackberry şarj aleti ile uyumlu,400 mhz 3d gpu mevcut 1,2 ghz cpu, winner 10 "malum bu mali gpu n vidia gpu yu emule ediyor ve daha iyi nvidia komut setinde sıkıntı vardı" çok araştırdım uygun fiyat 1024*768

this is amiga speaking.
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ocak 15, 2013, 16:23:39 ÖS »

Gökhan, arkadaşım Atilla (sinefx'ten Gandalf) "Dark" marka bir tablet almıştı. ve oldukça memnun olduğunu biliyorum. Bir oyun sitesi bu tablet hakkında bir inceleme yapmış ve piyasadaki pahalı tabletlerden aşağı kalır bir yanı yokmuş. Bir bakmanı öneririm.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Ocak 16, 2013, 11:30:03 ÖÖ »

ABD'ye kuzenim bu haftasonu gidecek sanırım Yeni bir ümit doğdu.. Dark'a hemen bakıyorum... herkese ilgisi için teşekkürler..Yazılan tüm cihazlara baktım...inceliyorum...teşekkürler..

@savagery: Gandalf'a selamlar

AmonR
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ocak 16, 2013, 12:45:59 ÖS »

Bence, öncelikle ne boyutta bir tablet istediğinize karar vermeniz doğru olacaktır. 7" mi, 8" mi, 9.7" mi, vs.?
Mesela ben tableti sürekli yanımda taşımayı düşünerek 7" almaya karar vermiştim.
Ama siz belki "ağır olursa olsun, yeter ki büyük ekranlı olsun" diyebilirsiniz.

Ben bir süre önce sanalpazar üzerinden, ön-sipariş ile 7" Onda V712 aldım.
Ürün ancak evvelsi gün elime geçti.
Malzeme kalitesi bence iyi. Ekranı ve dokunmatik tepki süresi gayet güzel.
İşlemcisi zaten çift çekirdekli ARM Cortex-A9, GPU ise Mali 400. 1 GB RAMi var.
Yani program ve oyun çalıştırmada herhangi bir sıkıntısı olmaz.
HDMI çıkışı ve OTG USB portu da var.
Kısacası, tanımlamış olduğunuz "720P/1080P film izlemeyi sağlayacak, internette rahatça surf yapmayı sağlayacak, hızlı, sağlam bir tablet" kategorisine rahat şekilde girer diye düşünüyorum.
Ben ön-sipariş ile aldığım için ekonomik oldu ama şu sıralar 350-360 TL gibi fiyatlara satılıyor.
Bunun muadili olarak Ainol ve Cube markalarının benzer modelleri var. Onlara da bakabilirsiniz.

Tabii ABD'den Nexus getirtme imkanı varsa öncelikle o değerlendirilmeli.

Sinclair: ZX Spectrum +2
Sega: Saturn, Dreamcast
Microsoft: XBOX
Sony: PS1, PSP ve sonunda PS2
Nintendo: GBA, DS Lite ve sonunda Wii
Handhelds: GP2X, Dingoo A320, Samsung Galaxy S Wi-Fi 5" mini android tablet
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: