Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)SCARTCADE (VGA-SCART Dönüştürücü)
Sayfa: 1 ... 31 32 [33] 34   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: SCARTCADE (VGA-SCART Dönüştürücü)  (Okunma Sayısı 429153 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
caloteryx
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #480 : Kasım 11, 2018, 14:49:57 ÖS »

Kabin projemin sonuna geldim şöyle çocukluk heyecanıyla bir oyun oynayayım dedim, olmadı.
Görüntü TV'ye renksiz geliyor.
Ekran kartım Nvidia 6600 GT, S-video çıkışından SCART'a görüntü alıyorum(VGA-SCART kablosu bulamadım.) Soft15khz yazılımını kurdum. Ekran kartım 640x480 29khz'ye  kadar destek verdi bu da yeterli oldu bence.
Biraz araştırma yaptım bazı scart kabloları veya adabtörlerinin bağlantıları tam yapılmıyormuş bu sebeple renksiz bir görüntü elde ediliyormuş. İnternet sitelerinde renk kodları ve bağlantı açıklamaları var yalnız ben görüntüyü bir adaptör ve üç kabloyla sağlıyorum. Hangisini açayım da bakıp yapayım. zaten öyle bir yetenek de yok bende.

Tüm bağlantıları yapılmış SCART kablo ve adaptörünü nerden bulabilirim. VGA-SCART kablosunu alabileceğim bir yer var mı?

Son olarak Yavuzg üstadımız fragmanını verdiğin SCARTCADE2 ne zaman vizyona giriyor.  Vizyona girdiğinde bir sakıncası yoksa SCARTCADE2'ye ben de talibim.
commodore007
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #481 : Kasım 11, 2018, 15:25:35 ÖS »

Ben de anlamam ama bir kaç şey geliyor aklıma.

Çıkışı VGA dan almayı dene, ekran kartında VGA çıkışı yoksa DVI to VGA çevirici kullan.

Çözünürlüğü düşürerek dene 320*240 yap.
Soft15khz programında install yaparken bütün frekansları tanımla sadece 15khz ile kalma.

Yavuz abinin elinde yoksa ve ben uğraşamam diyorsan pahalı çözümleri var. UMSA yı biliyorsun benim yaşadığım problemi de biliyorsun, ebay geri ödeme yaptı ve kargonun akıbeti belli değil. Yine de satın almak zorunda kalırsan satıcıya mesaj at DHL ile almak istediğini söyle.
« Son Düzenleme: Kasım 11, 2018, 15:31:38 ÖS Gönderen: commodore007 » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #482 : Kasım 11, 2018, 18:34:49 ÖS »

Kabin projemin sonuna geldim şöyle çocukluk heyecanıyla bir oyun oynayayım dedim, olmadı.
Ekran kartım Nvidia 6600 GT, S-video çıkışından SCART'a görüntü alıyorum ...

Sorunun bu

SCART üzerinden TV'lerin hepsi S-Video girişini desteklemez. İşin açıkçası SCART protokolü sadece gelen video sinyalinin Composite Video mu yoksa  RGB mi olduğunu tanımlar (Pin 16'ya verilen voltaj ile). S-Video'yu yorumlamak TV'nin iç yazılımına bırakılmış.

Bu sebeple S-video için ayrı kablolar/pinler bulunmaz SCART'da. RED (Pin 15) aynı zamanda Chrominance için Composite Video (Pin 20) de Luminance için kullanılır. Ama dediğim gibi, TV'den bunu menulerle seçmen lazım.

TV'nin menülerinden bak bakalım S-video seçeneği var mı? Olmayabilir bu arada...

Kolay gelsin...

caloteryx
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #483 : Kasım 11, 2018, 22:08:24 ÖS »

Bir deneyeceğim, teşekkür ederim.
Knightmareware
Ziyaretçi
« Yanıtla #484 : Haziran 10, 2020, 01:44:38 ÖÖ »

Bu ürün halen üretilmekte/satılmakta mıdır?
Oğuzhan
Uzman

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #485 : Temmuz 01, 2020, 12:30:36 ÖS »

yeni parti için nasıl bir motivasyon istersin abim

Kutuları gördün Oğuz...

3-4 hafta önce girişecektim, Sega Megatech işi çıktı. 2 hafta önce haftasonu etrafı topladım girişecektim ki NSS kabin işi çıktı. Şimdi bakalım bu hafta sonu. Haa o zaman da ne bileyim Antalya'da bi Nintendo Playchoice-10 kabini ortaya çıkar, yemişim scartcade'ini der arabaya atlar giderim valla Kahkaha

Kader kısmet

Manevi destek olmaya gelirim elimin dondugu kadar da destek atarim

Yavuz abi nasılsın?

Hortlatacak kadar vakit geçmiş diye düşünüyorum Belki sıkılıyorsundur bu aralar

Kendime alıntı+Hort

Amiga 500/500+/1200
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Vectrex
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88/SB-55/MT300s
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/Vita/PVM 20"/9"
Sega SMS1-2/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GB Color/GBA/GBA SP
Mattel Intellivision
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #486 : Temmuz 01, 2020, 13:33:59 ÖS »

Eli kulağındadir inşallah...
Chameleon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #487 : Temmuz 01, 2020, 14:11:43 ÖS »

Belki pandemi zamanı Yavuz hocam vakit bulmuştur da uğraşmıştır proje üzerinde  Kahkaha
gokhang
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #488 : Ağustos 10, 2020, 16:59:59 ÖS »

Devre Tasarımı:
===============

Bu işin teorisini aylar önce bu konunun ilk sayflarında anlatmıştım, tekrar baymayacağım. Ancak kısa bir hatırlatma yapmakta da fayda var. Bildiğiniz üzere, VGA sinyalinin çok geniş bir kapsama alanı var, TV sinyalinin ise kısıtlı. Bu devre ile öncelikle VGA=>SCART fiziksel bağlantısını yapıp daha sonra PC'nin TV'lerin anlayabileceği (sync olabileceği) bir seviyede VGA sinyali göndermesini sağlamamız gerekiyordu hatırlarsanız.

Şimdi öncelikle modifiye devre şemasını paylaşayım;

Bu devrenin eski devreden tek farkı aslında VGA ve SCART soketlerinin tm kullandığım pinlerini, ses girişi dahil, içermesi ve TV'nin otomatik olarak AV moduna geçmesini sağlayabilmek için kullandığım voltaj regületör kısmı.

Devre şemasının üst kısmında gördüğünüz elemanlar VGA soketinden gelen +5V'u alıp +12V'a yükselten bir switching power supply aslında. Bu 12V'u SCART'ın 8 no'lu pin'ine verdiğimizde TV otomatikman AV moduna (4:3) geçiyor.

Sırf bunun için mi uğraştın diyenler olabilir ama benim gibi arcade kabin yapanlar için önemli bir detay bu. Ayrıca detayları severim bilirsiniz

Neyse, devre şeması için bu sefer kastırdım ve bir PCB ürettim. Bu PCB'yi bluemavi'de satılan küçük proje kutularına tam sığacak boyutta yaptım. Devreyi kendisi yapmak isteyenler için kutunun linki:

http://www.bluemavi.com/vitrin/kategori_vitrini1_new.asp?kategori=27#ara

(Çok amaçlı plastik kutu G06)

PCB'nin yüksek çözünürlüklü resmi de bu;

Parça Listesi:
Parça   Değer
C1   100nF
C2   330nF
C3   680uF
C4,5   22uF
D1   1N5818
D2   LED
J1   D-Sub15
J2,3   RCA
L1   100uH
Q1,2   BC237
R1,3,7,8,10,11,12   2K2
R2   15K
R4,5,6,9   1K
R13,14,15   47R
R16   150R
U1   74HC86
U2   LM2577-ADJ
TOS Kablo
SCART Kablo
Kablo tutucu
Bakır plaket
Kutu   G026

Yavuz Hocam listeyi vermişsiniz ama ayrıntılı şekilde verebilir misiniz? Mesela dirençlerin watt önemli mi? Kondansatörler voltaj önemli mi? Yada zahmet olmazsa bluemavi'den hazır sepete eklenmiş bir ekran resmi koyabilir misiniz size zahmet. Komponent bilgim pek yok ama elim havya tutar bende yapmak istiyorum.
blurple
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #489 : Ağustos 13, 2020, 01:15:33 ÖÖ »

Ben de aynı durumdayım. Kontrolcüler, tv ve pc hazır. Görüntü işini de halledebilirsem bitireceğim projeyi.
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #490 : Ağustos 13, 2020, 08:29:04 ÖÖ »

Yaa Arkadaşlar ne güzel unutmuşduk ,tekrar depreşti yapmayın yakında yapcak üstad  Kahkaha
gokhang
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #491 : Ağustos 17, 2020, 00:59:18 ÖÖ »

Yavuz Hocam balık vermez. Tutmayı öğretir bence
blurple
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #492 : Ağustos 23, 2020, 12:25:36 ÖS »

Ekran kartım Nvidia 6600 GT, S-video çıkışından SCART'a görüntü alıyorum ...

Sorunun bu

SCART üzerinden TV'lerin hepsi S-Video girişini desteklemez. İşin açıkçası SCART protokolü sadece gelen video sinyalinin Composite Video mu yoksa  RGB mi olduğunu tanımlar (Pin 16'ya verilen voltaj ile). S-Video'yu yorumlamak TV'nin iç yazılımına bırakılmış.

Bu sebeple S-video için ayrı kablolar/pinler bulunmaz SCART'da. RED (Pin 15) aynı zamanda Chrominance için Composite Video (Pin 20) de Luminance için kullanılır. Ama dediğim gibi, TV'den bunu menulerle seçmen lazım.

TV'nin menülerinden bak bakalım S-video seçeneği var mı? Olmayabilir bu arada...

Kolay gelsin...

Yavuz hocam bir arkadaş daha rica etmiş, kullandığınız komponentlerin detaylı bilgisini paylaşabilir misiniz lütfen? Dirençlerin wattları olsun kondansatörlerin voltajı olsun.
blurple
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #493 : Ağustos 31, 2020, 14:56:43 ÖS »

Scartcade ini kullanmayıp satmak isteyen var mı? Bir türlü kendi crt tv m den görüntü alamadım. Yoksa bırakacağım bu projeyi de, yap sök yap sök deli oldum.
g 600
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #494 : Ağustos 31, 2020, 16:39:00 ÖS »

Fazla güç harcayan bir devre değil, dirençler 1/4 yada 1/2 watt, kondansatörlerde 16 yada 25 volt olabilir
Sayfa: 1 ... 31 32 [33] 34   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: