Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetgerilim yaşamak günlerce takip heyacanı yaşamak isteyen ptt kargo 1 numara..:)
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: gerilim yaşamak günlerce takip heyacanı yaşamak isteyen ptt kargo 1 numara..:)  (Okunma Sayısı 19822 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 05, 2013, 12:04:02 ÖS »

off diyorum dostunuza düşmanınıza ptt kargo ile gönderi yapmayın....bu kadar diyorum hiç bir şubesiden telefonlara bakanı bile yok merdiven altı işletme sanki sadece müşteri hizmetleri epey bekletildikden sonra telefona bakıyor oda haklısınız beyefendi diyip kılıklıyorlar sizi hadeee....bir kargo 5-6 günde gelirmi kardeşim yurtiçi bir gönderi üstelik..
venturis
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2013, 12:46:42 ÖS »

Modelist, yaşamış olduğun sıkıntılara kısmen katılıyorum. Ben birkaç defa ptt kargo ile çalıştım. benim zaman ile ilgili hiç sıkıntım olmadı. Antalya da oturmama rağmen eğer araya hafta sonu girmemişse en fazla iki gün bekledim. Benim onlardan şikayetim genelleme yapmak istemiyorum ama çalışanların birçoğu suratsız kargo mu alıyorsun sana borç para mı veriyorlar anlamıyorsun. Bakışlarıyla seni rahatsız ediyorlar. Kargo göndermek istiyorsun, eğer göndermiş olduğun koli ağırsa sana taşıttırmaya çalışıyorlar. Ben birçoğunu şikayet ettim. Sicil isim ne varsa genel müdürlüklerine ve buradaki merkezlerine bildirdim. Kavga ettim birkaçıyla. Ama şu da bir gerçek piyasada en ucuz taşımacılığı ptt kargo yapıyor. Tabi bu ucuz yapıyor diye yazdığım olumsuzlukları yapmalarında haklıdır demiyorum. Ben ptt'nin merkez deposunu gördüm. işlerinin ne kadar zor olduğunu gördüm.Her yerde koliler ve gönderilmesi gereken paketler var. Onlar öncelikle ağır ve yer kaplayan kolilere öncelik veriyorlar. Küçük poşetleri yoğunluktan dolayı geç gönderebiliyorlar. Tabi ptt'de bir revizyon şart bizim gibi sıkıntı duyan insanlar çoğunlukta.

Amiga500,snes,xbox,ps2hdd
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2013, 13:07:34 ÖS »

Arkadaşlar bu ara bazı eski personeli ikan edip emekli olmaya teşvik etmişler. Bu nedenle personel azalmış. Sıkıntılarda çoğalmış haliyle. Ben kaç defa kargo göndedim ama hiç bir sıkıntıyla karşılaşmadım henüz. Eski çalışanlar pek gülmezdi ama şimdilerde iş biraz değişmiş. Emekliliği gelenler hep ayrılmış çünkü.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
scavus
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2013, 13:44:02 ÖS »

bende sürekli ptt ile gönderiyorum hiç sıkıntı yaşatmıyor yurtiçi ve aras kargoda 13 tlye gönderdiğiniz bir kargoyu ptt ile 6,50 tlye gönderebiliryorsunuz. Gönderdiğim kargolar çok hızlı ulaşıyor tabi arada 2 - 3 günlük geçikme olmuyor değil. Sonuçta kargoya alan devlet memuru yüz mimiklerine takılmayın derim; ptt ile türkiyenin her yerine gönderiyorsunuz diğer kargolar şubelirimiz yok diye almıyor yada alırsa diğer ilçeden gelsin şubeden alsın diyorlar allah devlete zeval vermesin ptt kargo sayesinde diğer kargo firmaları fiyatları yükseltemiyor
tabi bu durumda olumsuzlukları görmemek olmaz
gülü seven dikenine katlanır olayı

personel olayı birde kalabalık olayından bazen sıkıntı olabiliyor
pttde
istanbula bazen kargo takılınca 2-3 günde giderken
kars'a 2 günde ulaşıyor

« Son Düzenleme: Ekim 05, 2013, 13:46:27 ÖS Gönderen: retroman » Logged
byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 05, 2013, 15:22:44 ÖS »

Modelist şikayetinde haklısın şu son iki haftadır özellikle ödemeli kargolarda PTT kargo sürünüyor.Son iki ödemeli alımımda resmen iğrendim.Perşembe günü İstanbul'dan verilen kargom Cuma günü İzmirdeydi fakat ne hikmetse ertesi hafta perşembe günü'ne kadar elime geçmedi ve ben ana posta dağıtıma giderek ve PTT içerisinde arayarak kargo'ma ulaşabildim.İşin garibi adamlar evime dahi gelmemişken sanki uğramışlar evde yokmuşuz gibi haber kağıdı bırakılmış diye internet sitesine giriş yapıyorlar.Adamlara eşimin rahatsızlığından dolayı evde daima insan olduğunu ve kağıt bırakıldıysa numarasını verin diyorum ses yok.Oradaki müdürlerle konuştuğumda PTT'nin yakında satışa çıkarılacağını ve tahmin edebileceğiniz gibi hükümete çok yakın bir grubun(adı bende saklı  Sustum)alacağını ve çalışanların çoğunun değişeceği için personelin iş yapmak istemediği ve dağıtıcıların üzerinde aşırı yük olduğu söylendi.
Bir ay önce İstanbul'dan aldığım PTT gönderim ve kapıda ödemeli kargo'yu gönderen satıcı dün msj.attı hastalandığından dolayı ancak dün PTT'ye gitmiş ve ortada benim ödediğim 75TL.para yokmuş adam kafayı yemiş,şimdi parayı bulmaya çalışıyorlar.
Tamam fiyatları düşük olabilir ama yaşadığımız stres'de ister istemez diğer kargo firmalarına yöneltiyor insanı.
scavus
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Ekim 05, 2013, 16:25:02 ÖS »

izmirli olup ta hükümete laf söylemeden olmaz
müdür büyük ihtimalle hükümeti sevmiyor
« Son Düzenleme: Ekim 05, 2013, 17:05:31 ÖS Gönderen: retroman » Logged
byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ekim 05, 2013, 16:48:12 ÖS »

Sevgili Fatih,hükümete yüklendiğimi nerden çıkardın anlayamadım.Ben bana müdür'ün söylediğini aktardım.Alacak grubun adını bile söylediklerine göre demekki bir şeyler biliyorlar.Burda olan olaylarda uydurma değil başımdan geçen olaylar.İnsanlar aldıkları hizmete göre gönderim yaparlar,herkesin kendi tercihi ama aksaklıkları da konuşmak lazım.
scavus
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ekim 05, 2013, 16:54:26 ÖS »

USTAM Ben sana söylemedim zaten seni tanıyorum saygım sonsuz
benim lafım müdüre

Sevgili Fatih,hükümete yüklendiğimi nerden çıkardın anlayamadım.Ben bana müdür'ün söylediğini aktardım.Alacak grubun adını bile söylediklerine göre demekki bir şeyler biliyorlar.Burda olan olaylarda uydurma değil başımdan geçen olaylar.İnsanlar aldıkları hizmete göre gönderim yaparlar,herkesin kendi tercihi ama aksaklıkları da konuşmak lazım.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 05, 2013, 20:15:19 ÖS »

Bilecik' te bütün kargo şubeleri böyle telefona bakan yok.

Diğer illerlerden yarım günde 1 günde gelen kargoyu;
kargo şubelerine 1-2 kilometre uzakta olan evime en erken 2 günde getiriyorlar. Kahkaha

« Son Düzenleme: Ekim 05, 2013, 20:36:31 ÖS Gönderen: cdemir » Logged

skydiver
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ekim 05, 2013, 22:08:47 ÖS »

Ben hep ptt kargoyu tercih ederim. Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım. Gönderdiğim kargolar gittikleri yerlere hep iki günde ulaştı( Araya haftasonu girmezse tabi )
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ekim 05, 2013, 22:31:57 ÖS »

Bende mümkün olduğu kadar PTT ile çalışıyorum. ve şuana kadar hiç bi sorun yaşamadım. Diğer kargolarda da fazlasıyla sorun yaşanabiliyor. birazda şans işi Kötü kurum yoktur. kötü personel vardır. bunu unutmayın PTT'de satılırsa ve yine onlara giderse artık bu ülkede Durmanında manası kalmaz. Siyaset'e girmeye gerek yok. ama ayağımızda ki dona kadar aldılar ve doymadılar.

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ekim 06, 2013, 13:40:51 ÖS »

Hmmmm. Benim PTT'nin satisa cikartilmasi gibi bir durumdan hic haberim yoktu, ancak, benim son birkac ay icinde daha once hic basima gelmeyen sekilde, ard arda yurtdisindan bekledigim paketlerim postada kayboldu. Paketler Ingiltere, Almanya gibi Avrupa'nin farkli yerlerinden, farkli saticilar tarafindan gonderildi. Fiyatlari, boyutlari ve icerikleri farkliydi. Tek ortak noktalari elime gecmemis olmalari. Cok uzun yillardir Ebay uzerinden alisveris yapmis ve hic sorun yasamamis birisi olarak merak ediyordum ne oldu da son birkac ayda ard arda paketlerim kayboldu diye. Acaba bunun byeni arkadasimizin bahsettigi durum ile alakasi varmidir?
« Son Düzenleme: Ekim 06, 2013, 13:44:29 ÖS Gönderen: memrah » Logged
venturis
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ekim 06, 2013, 17:55:12 ÖS »

Ptt'nin satışı ile ilgili haberleri bende duydum. Eğer tahmin ettiğim bir kuruluş alacaksa müşteri memnuniyeti gibi kavramlar biraz askıya alınacağını düşünüyorum. Ptt şuan ki görev ve misyonu farklı bir konumda olsa bile lojistik anlamda kritik bir konumda. "retroman" arkadaşıma katılıyorum. Ptt, şuan piyasadaki kargo fiyatlarının piyasasını oluşturan bir kurum. Varlığı birçok kargo şirketinin ücretlerinde zam yapmamasını sağlıyor. İnternet alışverişinin artmasıyla taşımacılık adeta hortladı neredeyse her mahallede beş farklı kargo şubesi var. Hepsi bu pastadan pay almak istiyor. Ama şöyle yada böyle Ptt'nin sağlam lojistik alt yapısı var. Sağlam bir revizyon ile alanında tek olabilir. Tabi hala devlet uzantısında oldukları için mesai saat kavramları da var. Pek müşteri memnuniyetini umursamıyorlar. Ama bu bir süreç elbet değişip, gelişecektir. "memrah" senin sıkıntın ile ilgili olarak eline geçmeyen kargo ile ilgili ptt ne diyor? Bunu güvence altına almıyor mu? Bu gelen kargo hayati bir medikal üründe olabilir.İnsanları nasıl çözümsüz bırakırlar anlamıyorum. Yada eline geçmeyen kargo ile ilgili EBAY nasıl bir yaptırımda bulunuyor?

Amiga500,snes,xbox,ps2hdd
byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Ekim 06, 2013, 18:04:37 ÖS »

Sevgili memrah aynı şekilde benim de e-bay'den aldığım iki üründe de aradan iki ay geçmesine rağmen elime ulaşmadı.Biri Amerika'dan alınmış anakart biri de İngiltre'den alınmış tren seti ücretleri de 40€ geçmiyen ürünler üstelik kayıtlı gönderim.Bir tanesi baktığımda Türkiy'ye girmiş gözüküyor bir tanesi gözükmüyor.Nerelere başvurdum ama ürünler ortada yok.Kime derdimizi anlatacağız bilemiyorum.Dediğin gibi bu güne kadar normal gönderimler bile geç olsa dahi elimize ulaşıyordu şimdi kayıtlı olanlar bile ulaşmıyor.İnşallah bu sorunlar en kısa zamanda çözülür.
byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ekim 06, 2013, 18:09:39 ÖS »

Sevgili venturis,Ebay 2 ay içerinde ulaşmayan site üzerinden yapılan ödemelerde satıcıyı ve eğer kayıtlı gönderilmiş bir kargo ise sorgulayıp yardımcı oluyor ama nadiren.Benim başıma yukarıda anlattığımın dışında ulaşmayan üç kargo daha olmuştu fakat e-bay'a gerek kalmadan satıcılar yerine yenisini göndermişlerdi.
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: