Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımScart Kablo ile CRT tvdeki görüntü sorunu
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Scart Kablo ile CRT tvdeki görüntü sorunu  (Okunma Sayısı 10525 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Levent
Deneyimli

4'294'967'296

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 03, 2013, 19:31:40 ÖS »

Daha önceden böyle bir sorunla karşılaşmadım, aynı kablo aynı A500, farklı televizyon!
Sorun sizce neden olabilir?
Ekrana gelmeye çalışan görüntü disketin bootu.

█ Commodore 64C + MPS1230 █ Commodore 128D █ 2x Naked Amiga500 █ Apple eMac-700 █ WinXp PC █ Win11 PC █
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 03, 2013, 20:55:58 ÖS »

Scart kablosundaki 20 veya 18 numaralı pinler içeri kaçmış olabilir. Bir kontrol etsene.

Alper
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 03, 2013, 21:00:20 ÖS »

(Ben bunu yazarken Alpyre daha spefisik bir cep vermiş ama yine de yazıyorum)

Daha bilgili birileri daha detaylı açıklayabilir ama bildiğim kadar anlatayım. SCART girişleri standart olmakla beraber her TV'nin SCART'tan gelen sinyeli tam olarak nasıl işleyeceği ile ilgili bir standart yok. Bir TV'nin direk olarak işlediği sinyali diğeri önce tuner'dan geçirebiliyor ve bazı sistemlerde bazı pinler işlevsiz olabiliyor.

Ya kablonda diğer TV'nin affettiği bir hata var. Ya da bu TV'nin RGB sinyalinden görüntü üretme yeteneği yok. Bence ilk ihtimal daha kuvvetli gibi.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 03, 2013, 21:13:32 ÖS »

Şıkları söylüyorum:

a) Amiga'nın çözünürlüğü TV'nin yakalayamacağı kadar yüksek bir değere ayarlamış olabilirmisiniz?
b) Alpyre'nin söylediği gibi kablodaki pin 20 (composite sync giriş) kopmuş olabilir
c) Pin 16 kopmuş olabilir (TV'nin SCART'a gelen sinyali RGB olarak algılamasını sağlayan pin)
d) TV'nin SCART girişi RGB'yi külliyen desteklemiyor olabilir. Başka bir SCART girişi var mı bakın. O tip eski TV'lerde bu mümkün. Benim de NeoGeo kabinde kullandığım TV'nin SCART girişlerinden birisi RGB'yi desteklemiyordu.
e) TV'nin SCART girişindeki RGB encoder/video amfi katı tost olmuş olabilir (başka bir konsolla vs denediniz mi?)

Levent
Deneyimli

4'294'967'296

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 03, 2013, 21:40:31 ÖS »

Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.

Sorun; amigayı açtığımda, televizyonun direkt olarak AV moduna geçeceğini düşündüğüm için, kumandasından AV tuşuna basmamam ve televizyonun her nasılsa normal kanallarda Scarttan gelen görüntüyü göstermeye çalışması sonucu beni yanıltmasıymış meğer. Sustum Önce soketleri sökerek kabloları ve pinleri kontrol ettim ve temizledim, o sırada "Acaba!?" diyerek televizyonun AV moduna geçmemiş olabileceği geldi aklıma, kumandadan televizyonu AV moduna geçirince görüntü enfes oldu. Kahkaha

yavuzg;
Amiga, üzerinde ek 512K ram dışında standart 500 modeli.
« Son Düzenleme: Aralık 03, 2013, 22:02:33 ÖS Gönderen: Levent » Logged

█ Commodore 64C + MPS1230 █ Commodore 128D █ 2x Naked Amiga500 █ Apple eMac-700 █ WinXp PC █ Win11 PC █
RetroClub
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 03, 2013, 22:52:01 ÖS »

Hocam aynı sorunu bende Crt tv de farklı oyun konsolları ile yaşadım.Normalde tv nin scart soketinin 8 nolu pin +12V ile tetiklendiğinde tv  otomatik olarak AV moduna geçiyor.Ancak bazı oyun konsolları +12V altında bir voltaj verince TV AV moda geçip geçmemekte kararsız kalıp karışık bir görüntü veriyor.Ben bu sorunu TV nin scart soketinin 8.pinindeki direnç değerini düşürerek çözdüm.
« Son Düzenleme: Aralık 03, 2013, 22:54:34 ÖS Gönderen: sonytech » Logged
amigaturk
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 10, 2014, 22:26:44 ÖS »

arkadaşlar a500'ü  scart ile tv veya vga ile crt monitöre bağlamak istiyorum , forumda arattım ama ingilizce kaynak şemalar var

şu işin nasıl olacağını birisi bana türkçe ve yalın halde şema şeklinde anlatabilir mi ?
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 11, 2014, 01:58:37 ÖÖ »

bence dogrudan satin al 30-40 TL birsey

AmigaAmigaAmiga
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: