Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetHikaye olan A600 ler...Şok..Sürpriz... :-))
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Hikaye olan A600 ler...Şok..Sürpriz... :-))  (Okunma Sayısı 8391 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MehmetD
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 13, 2007, 11:39:03 ÖÖ »

Arkadaşlar,
Takip edenler bilir 2 adet A600 almıştım birisi ingiltereden diğeri de avusturyadan. Nihayet 2 amiga da ist. paket posta gümrüğüne takılmış, haber kağıdı geldi. Daha öncesinden bir XboX tecrübesi yaşamış ve cihazı iade etmek zorunda kalmış olduğum için genelde işe yarayan adam bulma yöntemine başvurdum. 1 hafta araştırdım sonunda bir arkadaşımın Amcası ben hallederim benim orada çok adamım var dedi , verdik evrakları gitti. 1 hafta bekledikten sonra 300 YTL rüşvet istiyorlar ne yapalım dedi bende iade edin gitsin rüşvet vermem dedim, daha doğrusu 150 YTL'lik alete 300 YTL rüşvet olmaz dedim  . Her neyse 2 amiga da iade edildi diye bilirken 2 gün önce yeni bir habewr kağıdı daha geldi. Bugün gittim , baktım ki benim A600'lerden birisi iade edilmemiş orada bekliyor. Alacakmısın dediler , baktım ki Avusturyadan geleni hemen atlamadım tabii ama alayım bari çok masraf olmayacaksa diyerek yaklaştım, ilk deneyimde gözlerini förtleterek konuşan ablam ilerki masada arkası dönüktü , aslında dönüp müdahale edecek diye bayaa bi tırstım  neyse bu seferki abla (benden küçük aslında ama olsun , saygıda kusur olmasın  ) bana saldırmadı , onun yerine kutuyu inceledi , kutuyu açınca bilgisayar da var mı dedi ben de var ama 25 yaşında dedim. Onu da yedek parça olarak aldığımı masrafı fazla olacaksa almak istemediğimi de söyledim. Ama bu seferki abla  Kahkaha hesapladı 22,40 YTL vergisi var dedi. Tamam dedim ödedim 15 YTL de ardiyesi tutmuş 2 aydır bekliyor diye. 8kg lık koli. yaklaşık 40 YTL'ye hiç zorlanmadan şak diye aldım çıktım. Koliyi arabama koydum hemen açıp kontrol ettim işte orada aslında posta gümrüğün nasıl çalıştığını daha iyi anladım. Gelen mallar oradaki memurların insafında. Çünkü bana gelen 2 ayrı amiga paketinde olması gerekenler şöyleydi;
İngiltere den: A600 + adaptör + mouse + kabloları + sistem disketleri ve 2 paket orjinal oyun (her kutuda 4 er oyun vardı galiba)
Avusturya dan: A600 170 MB HDD'li + mouse + kabloları + kitapları + bir kutu disket + Vodoo3 ekran kartı + PCI parelel kart.
Kalan paket Avusturyadan gelen .... Yani onu almış olmalıyım...

Aldığım paket : A600 (Görünüşe göre ingiltereden gelen HDD'siz A600) + mouse + kablolar + Avusturyadan gelen 1 kutu disket (30 kadar) + ingiltereden gelen 2 kutu orjinal oyun paketleri + Avusturyadan gelen kitaplar ve deluxpaint IV

Muhtemelen İngiltereye iade giden HDD'li A600 galiba (Onun tuşları bembeyazdı) + Avusturyadan gelen Vodoo3 ekran kartı ve PCI Paralel kart. Ney  Kahkaha

Gittiyse tabii....  Ney

Yani karma paket olmuş,

Bu da paketleri açan kişinin ya 2 eliyle bir paketi geri toplayamadığını yada daha fenasi olarak , birileri önce benim 2 paketimi açıp hoşuna giden A600 'ü ve istediği parçaları hortumlayıp banada almam için kalanları verdi. Hani birini alırsam diğerinin postada kaybolmasına aldırış etmeyeceğimi düşünüyorlar belki. Ama bunu yaptılarsa hakkımı helal etmişyorum arkadaş. 2 elim ahirette bu işi yapanların yakasında olacak.

Sonucu merak eden arkadaşlar için yazdım umarım bu mevzudan sıkılmadınız...

« Son Düzenleme: Nisan 13, 2007, 11:40:39 ÖÖ Gönderen: MehmetD » Logged

ALLAH'ıM BANA DEĞİŞTİREBİLECEKLERİMİ DEĞİŞTİRME DEĞİŞTİREMEYECEKLERİMİ KABULLENME VE ARADAKİ FARKI ANLAYABİLME GÜCÜ VER
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2007, 11:51:40 ÖÖ »

Benimle ilgili olmasa bile okurken sinirlerim bozuldu doğrusu. Bu ülkenin vatandaşları olarak ne yazık ki her türlü yolsuzluğu, adaletsizliği, hırsızlığı, kuralsızlığı sineye çekmek durumundayız ne yazık ki
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2007, 12:06:12 ÖS »

Gecmis olsun MehmetD. Neyse azindan birine kavusmussun. Zararin neresinden donulse kardir. Ama geri gonderilen paket sorun yaratacak. Eger paket aliciya eksik giderse senin paketi acip mallari alip geri gonderdigini dusunecektir. Yani muhtemelen parani iade etmez. Gerci zaten gumrukten donen mallar icin iade yapan satici pek yok galiba.

Retro Hincal Uluc
MehmetD
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2007, 13:01:56 ÖS »

İade ettirdiğim 3 parça için mesaj attığım 3 satıcıdan tek cevap vermeyene iade gitmiş oldu :-( , XboX'u iade alacak olan va avusturyada'ki simon benim adıma satış yapıp elede edilen parayı masrafları düşerek göndereceklerini söylemişlerdi de bu ingilteredeki vatandaştan tık yoktu. Şansıma diğer A600 badem oldu ama hem Avusturyadan gelen paketi aldım hem içinden İngiltereden gelen A600 çıktı HDD'siz olan. (Akşam bakacağım ama görüntü öyle. HDD'li olan bembeyazdı bu biraz daha sarı ve üstünde HD ile ilgili tek haref yok.)
Avusturyadan gelmesi ve aldığım paketten çıkması gereken Vodoo3 ekran kartı ile PCI paralel kart yerine İngiltereden gelmiş olan ve şu an benim aldığım paketten çıkan 2 kutu içinde 4er tane orjinal disketli amiha oyunu var.
Nasıl anlatırım ben bu işi Elin İngilizine :-(

Sonra gel Türkiyenin imajını düzelt.
Ne biçim gümrüğünüz var nasıl devlet memurunuz var derse söyleyecek tek kelime yok :-((
Maalesef.

Neyse artık züürt tesellisi var hiç olmazsa. Bir A600'üm oldu :-))
HDD'yi de ben takarım hem geçen ay Kick 2,05 37350 almıştım :-D

ALLAH'ıM BANA DEĞİŞTİREBİLECEKLERİMİ DEĞİŞTİRME DEĞİŞTİREMEYECEKLERİMİ KABULLENME VE ARADAKİ FARKI ANLAYABİLME GÜCÜ VER
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2007, 13:24:49 ÖS »

Dostum, çok haklısın.
Ne yazık ki dürüst insan çok az kalmış
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Nisan 13, 2007, 15:43:24 ÖS »

Hem geçmiş olsun, hemde hayırlı olsun MehmetD,

Neyse bir A600'ün olması sevindirici.Şu sınav belalarından bi kurtulayım
sonra msnde görüşelim.

Hoşça kalasın

MehmetD
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 13, 2007, 17:38:05 ÖS »

@DevilisH
Eyvallah kardeeeşşşşşş... Ben de yarın gece gidip salı gece geliyorum. Bakalım neler bulacağım :-)))

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Nisan 13, 2007, 20:32:50 ÖS »

Peki böyle bir durumda satın aldığın malın kredi kartı makbuzu ile ebay'den alacağın resmi bir yazıyı götürseydin durum değişir miydi acaba? Yani anlatmak istediğim paket içeriğini doğrulaması adına, karışıklığı önlemek, hatta gümrük memurluğunu dava bile etmek senin vatandaşlık hakkın.

Sanırım burdaki en büyük problem iki a600 pakedinin aynı anda gelmesi. BU durumda ürün ticari bir durum kazanıyor. Sanırım ürünleri tek tek almak en akıllıcası. Yoksa geri kalanlar patlar.

MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Nisan 13, 2007, 21:26:15 ÖS »

oofff be Mehmet dostum biliyorsun bu konuyu başladıgından beri en yakın takip edenlerdendim..sonuca hem sevindim hem üzüldüm..yanlız şöyle bi gercek var ki oda ne alırsan al ama her isime 1adet al..yani 2 adet aldıysan 2 ayrı isme getirt ki alasın.. yoksa göze batıyor..gecmiş olsun ,gözün aydın artık keyfini cıkar

A 500 HD8+ GVP
darkjedi
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan 21, 2007, 17:59:16 ÖS »

ibret-i hadise
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: