Arkadaşlar,
Takip edenler bilir 2 adet A600 almıştım birisi ingiltereden diğeri de avusturyadan. Nihayet 2 amiga da ist. paket posta gümrüğüne takılmış, haber kağıdı geldi. Daha öncesinden bir XboX tecrübesi yaşamış ve cihazı iade etmek zorunda kalmış olduğum için genelde işe yarayan adam bulma yöntemine başvurdum. 1 hafta araştırdım sonunda bir arkadaşımın Amcası ben hallederim benim orada çok adamım var dedi , verdik evrakları gitti. 1 hafta bekledikten sonra 300 YTL rüşvet istiyorlar ne yapalım dedi bende iade edin gitsin rüşvet vermem dedim, daha doğrusu 150 YTL'lik alete 300 YTL rüşvet olmaz dedim

. Her neyse 2 amiga da iade edildi diye bilirken 2 gün önce yeni bir habewr kağıdı daha geldi. Bugün gittim , baktım ki benim A600'lerden birisi iade edilmemiş orada bekliyor. Alacakmısın dediler , baktım ki Avusturyadan geleni hemen atlamadım tabii ama alayım bari çok masraf olmayacaksa diyerek yaklaştım, ilk deneyimde gözlerini förtleterek konuşan ablam ilerki masada arkası dönüktü , aslında dönüp müdahale edecek diye bayaa bi tırstım

neyse bu seferki abla (benden küçük aslında ama olsun , saygıda kusur olmasın

) bana saldırmadı , onun yerine kutuyu inceledi , kutuyu açınca bilgisayar da var mı dedi ben de var ama 25 yaşında dedim. Onu da yedek parça olarak aldığımı masrafı fazla olacaksa almak istemediğimi de söyledim. Ama bu seferki abla

hesapladı 22,40 YTL vergisi var dedi. Tamam dedim ödedim 15 YTL de ardiyesi tutmuş 2 aydır bekliyor diye. 8kg lık koli. yaklaşık 40 YTL'ye hiç zorlanmadan şak diye aldım çıktım. Koliyi arabama koydum hemen açıp kontrol ettim işte orada aslında posta gümrüğün nasıl çalıştığını daha iyi anladım. Gelen mallar oradaki memurların insafında. Çünkü bana gelen 2 ayrı amiga paketinde olması gerekenler şöyleydi;
İngiltere den: A600 + adaptör + mouse + kabloları + sistem disketleri ve 2 paket orjinal oyun (her kutuda 4 er oyun vardı galiba)
Avusturya dan: A600 170 MB HDD'li + mouse + kabloları + kitapları + bir kutu disket + Vodoo3 ekran kartı + PCI parelel kart.
Kalan paket Avusturyadan gelen .... Yani onu almış olmalıyım...
Aldığım paket : A600 (Görünüşe göre ingiltereden gelen HDD'siz A600) + mouse + kablolar + Avusturyadan gelen 1 kutu disket (30 kadar) + ingiltereden gelen 2 kutu orjinal oyun paketleri + Avusturyadan gelen kitaplar ve deluxpaint IV
Muhtemelen İngiltereye iade giden HDD'li A600 galiba (Onun tuşları bembeyazdı) + Avusturyadan gelen Vodoo3 ekran kartı ve PCI Paralel kart.

Gittiyse tabii....

Yani karma paket olmuş,
Bu da paketleri açan kişinin ya 2 eliyle bir paketi geri toplayamadığını yada daha fenasi olarak , birileri önce benim 2 paketimi açıp hoşuna giden A600 'ü ve istediği parçaları hortumlayıp banada almam için kalanları verdi. Hani birini alırsam diğerinin postada kaybolmasına aldırış etmeyeceğimi düşünüyorlar belki. Ama bunu yaptılarsa hakkımı helal etmişyorum arkadaş. 2 elim ahirette bu işi yapanların yakasında olacak.
Sonucu merak eden arkadaşlar için yazdım umarım bu mevzudan sıkılmadınız...