Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga Genel ***daha da zorlaştıralım A500 ile internete girmek ***
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ***daha da zorlaştıralım A500 ile internete girmek ***  (Okunma Sayısı 11625 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« : Nisan 14, 2007, 19:27:58 ÖS »

selam arkadaşlar "MeG" dostum :)1200 ile internete girmek, adlı forum bölümünde A500 ile internete girmek için gerekli donanımlara sahip olmak adı altında bir konudan bahsetmiştir  Kahkaha bunun olası olması için nasıl bi a500 donanımına sahip olmak gerekir? teşekkürler

A 500 HD8+ GVP
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 14, 2007, 22:10:13 ÖS »

Peki, başlayalım. Önce ve önce, RAM RAM RAM. Yeterli ram olduktan sonra harddisk kullanmadan da girmek mümkün ama her seferinde RAD:'a baştan program kurmak sinir bozucu olur. Ayrıca 1.3 romlu bir amiga ile internete girmek pek mümkün değil gibi görünüyor.

Neler lazım?
3MB ram. 3MB harddisk alanı. En az ROM 2.04. Eğer adsl kullanacaksanız onu amigaya network kartı takmanın yöntemlerini aramanız lazım. Modem ile bağlanacaksanız, eski stil, seri porttan bağlanan, 36.6K'lık bir external modem bulmaya gayret edin. US Robotics olanlar tercihimizdir.

Önce harddiskimize Workbench 2 kuruyoruz. Şimdi aminet'e gidip Installer, Mui 3.8, Miami DX, Aweb, amirc programlarının demolarını indiriyorsunuz. Bunları sisteme kuruyor/kopyalıyorsunuz.

MiamiInit programını çalıştırıyorsunuz. Bu aşamaya geldikten sonra gerisi konfigürasyondan ibaret. Yani bu aşamaya geldikten sonra foruma gelip soruyorsunuz Kahkaha Kolay gelsin.

tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 14, 2007, 22:56:54 ÖS »

Eski bilgilerim yanıltmıyosa 1.3 de bir browser olacaktı ismi garip ti
turbolu a500 plus daha rahat girer tabiki internete...

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 15, 2007, 11:20:49 ÖÖ »

gavur yapmis 

Retro Hincal Uluc
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Nisan 15, 2007, 11:39:01 ÖÖ »

miami dx disinda amitcp de kullanabilirsiniz. bildigim kadariyla mui gerektirmiyor. onun disinda 1.3 sistemler icin termite tcp ile baglantinin mumkun oldugunu duydum. amiga 500 ethernet karti baglamak cok zor. genisleme yuvasina takilan kartlar ya cok zor bulunuyor yada pass through olmadigi icin harddisk, turbo filan takamadiginizdan bir anlami kalmiyor. yada kafayi gozu kirip genisleme yuvasini zorro II bus'a donusturen kartlardan alacaksiniz yada 68000 porta takilan clockport karti + subway clockport USB + USB ethernet cihazi yapacaksiniz ki subway zaten en az 68030 istiyor. Yani o is zor ama seri porttan modemle pasa pasa takimakta tabi cok daha makul bir cozum.

Retro Hincal Uluc
MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Nisan 15, 2007, 11:57:16 ÖÖ »

a530 u taktıgımızda a500'ü nette kullanma olanagı varmı peki..

A 500 HD8+ GVP
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Nisan 15, 2007, 12:14:47 ÖS »

Evet, A530 ile A500 clockport - subway usb - usb ethernet kart yolunu deneyebilirsin ama a530 istisnai bir durum oldugundan genel olarak zor tabi.

Retro Hincal Uluc
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Nisan 15, 2007, 13:14:33 ÖS »

miami dx disinda amitcp de kullanabilirsiniz. bildigim kadariyla mui gerektirmiyor. onun disinda 1.3 sistemler icin termite tcp ile baglantinin mumkun oldugunu duydum.

İki programla da epeyce uğraştım. AmiTCP ile bağlantı gerçekleştirememiştim. Termite ile bağlantıyı sağlamıştım fakat 30 saniyeden fazla hatta kalmayı başaramıyordu. Öyle 1-2 saatlik uğraşlar da değil bunlar. 2MB A1200 ile çalışsalardı büyük olay olacaktı, o yüzden günlerce kasmıştım sonuç alabilmek için. İki programı da tavsiye etmem.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Nisan 15, 2007, 13:53:41 ÖS »

Benim denediğim yıllarda AmiTCP ve TermiteTCP'nin dynamic IP desteği yoktu. Şimdi de olduğunu hiç sanmıyorum. ISS'dan Static ip talep etmeniz gerekiyor. Halen ikisi de harrdiskimde kuruludur, ikisi de   bi zige yaramamaktadır. Termite'in 30 saniye bağlantısı, ip'yi almış farz ederek kafasına göre takılması (ve çakması), dolayısıyla ISS'in bizi disconnect etmesinden kaynaklanmaktadır.

Ama her iki programla da ethernet kullanarak TCP bağlantı oluşturmak mümkün. Sonuçta ikisi de kullanılan stack'ler. DynamicIP olmasın yeter.

kurzon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan 16, 2007, 10:11:21 ÖÖ »

termite tcp 1.3 ile çalışıyordu ve hatta zamanında dial up ile kullanmıştım diye hatırlıyorum. ama yanlış da hatırlıyor olabilirim. sevimli, ufak bir program kendisi, pipi kadar. ama fiyatına gelince "Termite retails for $49.95" oh baby. insan şunu beleş yapar artık.

bir de sıkılmadan "working hard on an optimized internal Zmodem protocol and VT102 emulation; Editable Chat history; drag and drop switching ofbutton bar assignments; and much more." demişler. sopalık.
MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Nisan 16, 2007, 12:09:01 ÖS »

WB 1.3'de 800x600 çözünürlüğü nasıl yapmış bu amcam peki?
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Nisan 16, 2007, 12:16:36 ÖS »

photoshopta

Retro Hincal Uluc
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: