Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBit pazarı anıları...Kaçan iri balıklar...
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 12   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bit pazarı anıları...Kaçan iri balıklar...  (Okunma Sayısı 97779 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Şubat 07, 2014, 00:34:00 ÖÖ »

33baba, o hikayeyi anlatırsak, bu forumda intaharlar artar onu 7DX partilerinde neredeyse her defasında anlatıyorum...Burayada yazarım Ahh nerde o eski günler...

@33baba, el arabasında açılmamış pakette,kutulu PCEngine'leri anlatabilirsin mesela
« Son Düzenleme: Şubat 07, 2014, 00:35:33 ÖÖ Gönderen: LW3D » Logged

33baba
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Şubat 07, 2014, 00:41:16 ÖÖ »

Ya o zaman zircahildim bu retro  konusunda
Bildigim tek cihaz sanırsam commodore 64 idi
Halada  bilmediğim  çok cihaz var retro olarak
O sayılmaz )
33baba
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Şubat 07, 2014, 00:42:55 ÖÖ »

Ve senle Özkan'lada tanismiyorduk
Fikir almak için
33baba
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Şubat 07, 2014, 00:49:00 ÖÖ »

Bak bunu anlatayım
Sultanbeyli zamanı
Bir tezgahdan amiga1200 aldım
Fazlada anlamadığından
Sevgili türkeri  görünce ona.
Parçası varsa alalım gel bakalım dedim
Gittik 1ram kart1 blizzard kart ve 1desesle ilgili kart bulduk
Yani beraber sevgili Türker  bunlar 1200 ünmü dediğimde sanırım iç
Geçirerek evet dedi  Buda onunla paylaştığımız tatlı bir ani oldu
venturis
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Şubat 07, 2014, 00:55:48 ÖÖ »

2001 senesinde bitte bir dayının amiga500+ plus sattığını gördüm. Aheste bir sekilde cihazın yanına sokulup, dayıya bu cihazın ne kadar olduğunu sordum.
Dayı umursamaz bir tavırla, kağıda sardığı sigarayı nefes nefes icine çekerken, bir anda hayatın yükünü omuzlarımda hissettim. O nefes cektikce ben maneviyata dalıyorum, biz kımız? Neden geldik buraya? Hayat nedir? Gibi garip sorular sormaya başlıyorum.
Her çektiği nefes, beni adım daha kendine bağlıyordu.
Fok balığını andıran bıyıkları, ayrı bir hayranlık uyandırıyordu.
Bir an icinde bulunduğum hipnozdan kurtulmak icin, tüm gücümü toplayıp bu eski ve pis görünümlü klavyenin kaç para olduğunu sordum.
-dayı tabakasını çıkardı, bir kağıt daha sardı. Derin bir nefes daha çekti.
"evlat" dedi o klavye değil, o Amiga.
-bir nefes daha çekti.
-"Amiga nedir dayı?" dedim.
-ben soruyu sorana kadar dayı külün yarısına gelmişti.
-o bilgisayar, ama sıradan bir bilgisayar değil. Hepsi icinde olan bir bilgisayar.
-"dedim film var mı?"
-var.
-"internet var mı?"
-var.
-"oyun var mı."
-dayım hepsi icinde bana sorma.
-"peki hepsi icinde fiyatı nedir?"
- ver 4 milyon.
- tamam dayı anlaştık. Al.

O günden sonra o dayıyı ve sararmış bıyıkları asla unutmadım.
« Son Düzenleme: Şubat 07, 2014, 08:46:31 ÖÖ Gönderen: venturis » Logged

Amiga500,snes,xbox,ps2hdd
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Şubat 07, 2014, 00:59:06 ÖÖ »

O dönemde bu cihazlarla kimselerde ilgilenmezdi...Çok anlamıda olmayan zamanlardı. Bunun çok faydasınıda gördüm Geçen 7DX partisinde, sohbet ediyoruz. 33baba'yı tanımayan, bilmeyen, cihaz almayan yok Ama onlar tanımadan önce seninle tanışarak, zamanında senin sayende çok cihaz sahibi oldum... Bunu her zaman dile getirdim, yine forumdan dile getireyim... Çok teşekkür ederim... O dönemde yardımlarını unutamam...

Hikayede şöyle arkadaşlar...33baba pazardan dönerken sanırım bir el arabasında, kutulu olarak PC Engine GT'ler görüyor. (Diğer PC Engine modelleri varmıydı hatırlamıyorum) İnceliyor, bakıyor... Ne işe yarayacak diyerek, ilgilenmiyor bırakıyor. Şu anda bir çoğumuzun peşinde koştuğu PC Engine ailesinden bu nadir cihazlar nasıl gelmiş, bir el arabasında kutulu olarak ne arıyorlardı ve sonunda nereye gittiler bilmiyoruz Elinde kutulu PC Engine GT olan ve Türkiyeden alan varsa söylesin... Nazar etmiycez söz...

Not: 33baba, o dönem cahil olan sadece sen değildin. benimde komik cahilliklerim var yazıp rezil olmak istemiyorum. Ama çok anlattım aslında...anlatacağım bir ara

malcomic-xd
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Şubat 07, 2014, 01:08:45 ÖÖ »

Ben daha yeniyim ilk c64 ü 2011 de izmit bit pazarında aldım geçenlerde kapanan bir bit pazarında 1 ay önceydi sanırım bir abi koleksiyonunu satıyordu bende bir snes (adaptörü arızalıydı yaptım sattım ) bir sega master system 1 ve 7 adet oyun almıştım onada compozit video çıkışı hack i yaptım ayriyeten ygs ye hazırlanıyorum canım sıkılınca alex kid veya sonic oynuyorum maltepe gülsuyunda bir a500+ set buldum 15 kağıda aldımda arızalı çıktı sağlık olsun birde geçende eskiciden data seti adaptörüyle bir c64 (breadbox modeli) buldum oda arızalı çıktı nasibime içindeki bordla uğraşılmış örneğin board a monteli entegrelere soket yapılmış içinde en solda küçük bir entegre var açınca o ısınıyor 1 dk beklese el değmiyor çok sıcak oluyor sanırım ondan rom olabilir birde amstrad yeşil monitör aldım bir süre evde durdu sonra yer kaplıyor diye eskiciye verdim bu seferde amstradın konsolu elime geçti soketi özel olduğundan deneyemiyorum rf le uğraşamıyorum beceremiyorum daha doğrusu elimdeki tüm konsollara kompozit video modu yapıyorum o yüzden Kahkaha birde casio nun şu küçük fx serisi hatta tam kodu fx-730p netten bakabilirsiniz sahibindende millet çıldırmış 500 tl istiyorlar Kahkaha ben 15 tl ye aldım internetten kullanım klavuzunu indirdim aynıu zamanda bu bilgisayarda tam sürüm bir basic mevcut program yazmaya çalışıyorum sorun şu enter tuşu yok Kahkaha ben bulamadım exe tuşu var ona basınnca koduyla birlikte error mesajı veriyor dökümana bakıyorum syntax hatasınından dolayı error veriyormuş elinizde varsa bir yardımcı olun nasıl programlanıyor bu sevimli cihaz anlamadım gitti

-C64,C64C,Atari2600jr,SinclairZxSpectrum48k,SinclairZxSpectrum+,AmstradCPC,Amiga500,NES,SegaMasterI,SegaMasterII,HPJornada,GameBoySerisi,DSFat,CasioFX-730p,CasioFX-790p,QuickShot Serileri
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Şubat 07, 2014, 01:13:51 ÖÖ »

@venturis, süper yazmışsın...Eline sağlık..
@malcolmic-xd, sınıfta kaldın, neredeyse benim kadar kötü hikaye yazıyorsun Şakası bir tarafa o tür cep bilgisayarlarında arkada bir reset deliği vardır. Cihaz açıkken, bir resetle belki faydası olur... Sahibinden.com'da ve bir çok ikinci el sitelerinde abuk sabuk fiyatlar var. Yazılanların yarısına satılsa bile iyidir... A500 Plus modelinin içindeki pil akmıştır. Onu temizleyip, bir denemen gerek...

malcomic-xd
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Şubat 07, 2014, 01:53:40 ÖÖ »

Malesef sayısalcı olmamdan ötürü herhalde Kahkaha o pili neden takmışlarki akmış board ı mahvetmişti bende yeni board aldım netten onunda işlemcisi filan çalışmıyordu parça değişimi filan derken gri ekranı gördüm beyaza geliyor öyle kalıyor boot olmuyor Kahkaha bende bıraktım yakasını şimdi bi zx spectrum var onun klavye mebranını nasıl onarabilirim onu düşünüyorum 

-C64,C64C,Atari2600jr,SinclairZxSpectrum48k,SinclairZxSpectrum+,AmstradCPC,Amiga500,NES,SegaMasterI,SegaMasterII,HPJornada,GameBoySerisi,DSFat,CasioFX-730p,CasioFX-790p,QuickShot Serileri
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Şubat 07, 2014, 02:17:44 ÖÖ »

Bende sayısalcıyım, ama Venturis çıkar, bende sayısalcıyım derse, yanarız

Bu arada spectrum membrane'ını alacaksın..Başka yolu yok sanırım. Biz bulamadık

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Şubat 07, 2014, 02:54:46 ÖÖ »

Bit pazari anisi degil ama 1999 yili gibi Ankara'da bir bilgisayarcidan PC ile ilgili bir sey satin alirken, gozume cam tezgahin altinda duran bir ZX Spectrum ilisti. Klasik kaucuk tuslu Spectrumlardandi. Bir an satin almayi dusundum ama tuslarinin rengi solmus, acik gri gibi bir hale gelmisti. Ne olmus buna yahu, guneste mi kalmis, sararmis solmus, yoksa ben bunu alirdim dedim kendi kendime. Yillar sonra bu konularda bilgim arttiginda ogrendim ki, o makine, ZX Spectrum serisinin ilk cikan ve en nadir olan, 16K Issue1 versiyonuymus. Sadece 60,000 adet uretilen serinin, klavyesi koyu mavi degil acik gri tuslardan olusan ilk bilgisayarlarindan birisi. PCB'si elle cizilmis olan, ve dead cockroach tabir edilen patch'i barindiran bu versiyon bu gun en nadir bulunan Spectrum ve kolleksiyoncular arasinda kapisilan bir model. Ebay UK'da gayet saglam fiyatlara alici buluyor. O kadar ufak seri numarali bir Spectrum Turkiyeye nasil gelmis onu da hep merak ederim. Buyuk olasilikla birileri Ingiltereden alip yaninda getirmis olmali.

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Şubat 07, 2014, 08:09:45 ÖÖ »

Yaww zaten bitpazarı kalmadı,böyle konu açılırmı. Kahkaha

Kadıköy'deki bit pazarına,öğlene doğru giderdim,tezgahların üzeri Amiga-Commodore kaynardı,içlerinden en temizini seçer,birde içinde ram kart varmı diye kontrol ederdim.

Bir defasında,commander64 ile birlikte,Sultanbeyli'deki bit pazarına sabah çok erken gitmiştik.Kamyon kasasında kutulu A500 ve kutulu ekmek kasa Commodore duruyordu.Hemen gittik tabii,satıcı az önce birisi aldı,parasını verdi,birazdan gelip alacak dediğinde,etrafta özkano'yu aramıştı gözlerimiz. Kahkaha

Ayrıca commander64'ün bitpazarında kutulu ve hatta içinde özel magaziniyle birlikte,disciple

http://en.wikipedia.org/wiki/DISCiPLE

bulması ayrı bir maceradır.

Tabii bulduğumuz A600 leri felan saymıyorum.

Bir defasında da 1084 almıştık aegis'le.Tabii ilk aldığımız 1084 değildi fakat,yağmur yağıyordu,1084 su içerisindeydi ve satıcıyı kızdırarak çok ucuza getirmiştik.

Adama fiyatını sorduk o zaman sanırım 50 tl felan demişti.Bizde birşey demeden devam ettik,adam arkamızdan siz ne veriyorsunuz dediğinde,"Boş ver abi vermezsin sen o paraya diyip yine devam ettik.Adam tekrar tekrar sordu,5 nci defa artık kızgın birşekilde,kardeşim kaç para veriyorsunuz söylesenize dediğinde,en fazla 6 tl verebiliriz,dedik.Adam da tamam lan veriyorum gelin alın demişti" Kahkaha bitten aldığım 1084 lerin içinde en sağlamıda o çıktı.Hala o monitörü kullanıyorum.
« Son Düzenleme: Şubat 07, 2014, 08:21:18 ÖÖ Gönderen: joker_ » Logged
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Şubat 07, 2014, 09:08:23 ÖÖ »

Atacan'la benim bu konuda hiç şansımız yok. Bite gittiğimiz günün sabahı A600 almış arkadaş. Serkan'a selam olsun Kahkaha Zaten biz gidene kadar bitte bir şey kalmıyor ya da ayrılıyor. O nedenle maksimum adaptör, sataset filan bulabiliyoruz

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
shadow of the beast
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Şubat 07, 2014, 09:11:58 ÖÖ »

anım çok kitap yazmak istiyorum. bir retroseverin kaygıları okuyup okuyup gülün.ben bit pazarı işlerini bıraktım eve direkt geliyorlar.
çay sohbet ve ağırlama çok güzel ailemden biri gibiler...

ben bit pazarını bırakalı 4 ay oldu. ara ara çağırılıp ağbi gel burda şunu buldum.elimde bu var. davete icap etmekteyim.dolanmıyorum alıp gidiyorum.
yaşandı bitti..

nasılsa ayışığının suya yansıyan kısmını görüpte elinize alamassınız.zamana hükmedemezsiniz. ama bu yaşadığınız zamana çok güzel şeyler sığdırıp mutlu olabilirsiniz ben öyle yaptım.
allahta 2 depo 1 daire dolusu kat kat fazlasıyla herşeyi verdi
ama ona da sahip olamıyorsunuz ölüp gidiyorsunuz. buda kitabın son sözleri okumadan sonunu getirdiniz yazmak sizin elinizde...
mutlu yaşabilirsiniz.

hatay balçova ve karşıyakadaki evlerden kutulu mutulu kaldırıyorum zate.
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Şubat 07, 2014, 09:14:16 ÖÖ »

Abi zaten gitmene gerek yok bişi çıkmıyor ki bitten. Bize bişiler bırakırdı insan

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 12   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: