Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBit pazarı anıları...Kaçan iri balıklar...
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bit pazarı anıları...Kaçan iri balıklar...  (Okunma Sayısı 97573 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
33baba
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Şubat 08, 2014, 00:07:28 ÖÖ »

Evet çöpe ve hurdacılara
Çöp zaten maliyet bedava
Hurda ise kilo en fazla 50 kuruş
Amiga 500 3-4 kilo gelse oda 2 tl filan
Ama o anlatılanlar  şimdi için geçerli değil
Gecen Özkan'ı ya. A500 ve 1084  aldık hiç bir yan parçası yok
Satıcı 50 dedi bayağı anlattık bunun adaptoru
Mouse yok vs vs zor 30 tl ye ikna ettik
Ve hurdacı dükkanı ile bit pazarınıda mukayese etmeyin
Parasız bulan ile para veren ancak bitte yakın fiyata satar
33baba
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Şubat 08, 2014, 00:18:23 ÖÖ »

Lw3d. Bence arkadaşları gereksiz yere galeyana getiriyorsun
Sana verdigim cihazların hiç biri bir daha. Hiç bir yerde. Görmedim
Satın almadım demiyorum. Görmedim  o yıllar gercekten retro için
Altın yılarmış
A600 sanırım. 5 tl demislerdide
Ben 3 e vermediler diye almamıştım
Sen yada Özkan almıştı
Biraz Karadeniz inadı var ya iste o yuzden
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Şubat 08, 2014, 00:35:57 ÖÖ »

Lw3d. Bence arkadaşları gereksiz yere galeyana getiriyorsun
Sana verdigim cihazların hiç biri bir daha. Hiç bir yerde. Görmedim

Satilik Opus Discovery1 yok mu yani

Birde bazı apartmanlarda kapıcılar oluyor apartman sakinlerinin çöp olarak ayırdıkları cihazları bu kapıcılar topluyor ve bit pazarına kadar gidiyor. Örnek olarak bir sitede 30 daire var diyelim bu her birinin çöp olarak ayırdıkları malzemeler direkt kapıcıya gidiyor. Kapıcıya ver atsın, kapıcıya ver atsın. Kahkaha

Hmmm. Bu kapici olayi hic aklima gelmemisti ama simdi burada soyleyince hatirladim, gecenlerde sahibinden'de alisveris yaptigim bir saticiya sattigi cihazin ilk sahibi olup olmadigini sordugumda bana soyle bir yanit vermisti:

Alıntı
bende ikinciel olarak alıp satıyorum kapıcılardan çıkma cihazlar olduğu için öncesini bilmiyorum diğer aldığınız konsolda bu şekilde alınma bir cihaz kablosu yok maalesef

O zaman bu "kapicilar" da ne demek ola ki diye dusundum ve kapidan gecen hurdacilari/eskicileri kastettigini varsaymistim. Nedense apartman gorevlisi olan kapicilari kastetmis olabilecegi aklima gelmemisti ama sanirim onu soylemek istemis.
« Son Düzenleme: Şubat 08, 2014, 00:40:43 ÖÖ Gönderen: мemrah » Logged
shadow of the beast
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Şubat 08, 2014, 09:51:23 ÖÖ »

hadi bitane yazayım .
2 adet 1200 8 tl almıştım. özkano nu turbo kartına nazaran bilizart için. kartlarda beleş geldi.içindeydi.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #49 : Şubat 08, 2014, 11:41:18 ÖÖ »

Ben pek Amiga600 almadım bit pazarından. Amiga 1200 ise hiç rastlamadı. Hatta ünlü bir sözüm vardır. Bit pazarından Amiga 1200 bulduğum gün jubile yapıp, bit pazarına bir daha gitmeyeceğim dedim (hoş 1 yıldır ayda 1 gider oldum...)

Bit pazarıyla ilgili çok efsanevi geyikler vardır. Insanlar bilip bilmeden çok konuşuyorlar, ahkam kesiyorlar. Bunu söylemeden de edemeyeceğim. Bit pazarının çok canlı olduğu dönemde bile özel bir cihaz bulmak o kadar kolay değildi. Mesela Opus'u ben hiç görmedim. ya da Sinclair ZX81, Vic20 gibi cihazlara çok rastlamadım. Evet, commodore64, Amiga500 çoktu ve bu cihazları almak için Pazar sabahı saat 05:00'de herkes sıcak yatağında yatarken yollara düşmeniz, bazen zabıtanın kaldırdığı için açılmayan, bazen kötü hava şartlarında tezgahlar arasında, uyuşturucu çekeninden, sarhoşuna kadar cins cins adamla mücadele etmeniz gerekiyordu. Sonuç olarak 5-10TL'ye bulduğunuz, cihazın maliyeti inanın ikinci el sitelerindeki satış fiyatlarına çoğu zaman yakın olurdu (bugün ki fiyatlardan bahsetmiyorum...Bugünkiler arasında uçuk çok). Ben aldığım cihazların çoğunu 2.el sitelerden aldım mesela. Hatta yurtdışından aldıklarım bit pazarından aldıklarımın 2 katıdır belkide... Koleksiyonu bit pazarından çıkan cihazlarla sınırlı insanlar vardır. Ama bu sınır koleksiyon yapan ya da ciddi olan bir insan için oldukça kısıtlıdır...

Bit pazarı, her hafta acaba neyle karşılaşacağım heycanı yaşayacağınız, bulduğunuz farklı bir ürünle mutlu olacağınız bir ortam. Eskiden daha önemli ve gerekliydi. Çünkü bu cihazlarla kimse ilgilenmiyor ve çöpe gidiyordu cihazlar. 33baba mesela hiç ilgilenmezdi. Bir cihaz bulduğunda, beni arar, işine yararmı derdi. Çünkü ticari olarak ya  da ilgi olarak kimsenin ilgilenmediği kurtulmaya çalıştığı zamanlardı. Şimdi bambaşka bir ortam var. Ikinci el sitelerindeki fiyatlar nedeniyle bu cihazların ne işine yaradığını bilmeyen insanlar bile artık topluyorlar. Kaybolma şansları biraz daha az. Arada onların anlamadığı cihazlar muhakkak çöpe gidiyordur ama, bugün için bit pazarı biz retrocular için artık anlamsız.

@Memrah: alıcılarımı Opus içinde açtım...Rastlarsam haber vereceğim (Türkiye dışından tabii ki)

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #50 : Şubat 08, 2014, 18:42:55 ÖS »

sahibinden bakarken bu çıktı karşıma gerçek bir retro
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-otobus-ozpam-dan-1980-model-mercedes-benz-o-302-temiz-bakimli-faturali-151507832/detay

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Şubat 08, 2014, 21:12:51 ÖS »

@Memrah: alıcılarımı Opus içinde açtım...Rastlarsam haber vereceğim (Türkiye dışından tabii ki)

Ona benim alicilar da acik hatta Ebay UK'daki favori aramalarim arasinda ama boyut ve agirlik yuzunden absurd Royal Mail nakliye kazigi ekleniyor genelde. Malum 2kg uzeri Royal Mail fiyatlari cosuyor.

Pazar sabahı saat 05:00'de herkes sıcak yatağında yatarken yollara düşmeniz, bazen zabıtanın kaldırdığı için açılmayan, bazen kötü hava şartlarında tezgahlar arasında, uyuşturucu çekeninden, sarhoşuna kadar cins cins adamla mücadele etmeniz gerekiyordu.

Yillar once sizden ozenip ben de bir bit pazarina gideyim demistim. Belki sabahin 5'inde kalkmadigim icin, belki de benim gittigim bit pazari retro isi icin yanlis oldugu icin, ya da sanssiz gunume denk geldigi icin tek bir ise yarar retro cihaz bile gormemistim. Hatta dedigin gibi ortami da her dakika arkami, cebimdeki cuzdani kollamami gerektiriyor gibi hissetmistim. Sonra tekrar gitmedim. Aslinda bir iki arkadas ile gitmek daha keyifli olabilir. O zaman daha rahat dolasilabilir ve "bakalim birsey cikacak mi" heyecani da eglenceli olabilir belki. Hatta bit pazari izlenimlerimi de bu forumda paylasmistim. Duruyordur o mesaj belki. Ondan sonrasinda Turkiye'den buldugum retro cihazlarin hepsini gittigidiyor ve sahibinden.com uzerinden aldim.

Eskilerden GG retro konusunda daha zengindi ama son zamanlarda eskisi kadar kullanilmiyor galiba. Sahibinden'deki retro urun cesitliligini GG'de ben goremiyorum.

« Son Düzenleme: Şubat 08, 2014, 22:15:41 ÖS Gönderen: мemrah » Logged
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Şubat 08, 2014, 22:48:49 ÖS »

Benim merak ettigim birsey var. Simdi hepimiz biliyoruz, duyuyoruz, bit pazarinda 5 liraya Amiga, 3 liraya Blizzard 1230, 10 liraya C64 hikayelerini. Saticilar o kadar cuzi rakamlarla sattiginda bile ufak bir kar ettiklerine gore bu cihazlarin orijinal sahipleri eskicilere bunlari 1 liraya filan mi veriyor? Elimde A500 olsa ve elimden cikartmak istesem gidip 1-2 liraya bit pazarina satmakla ugrasacagima, bir meraklisina hediye ederim. Ya da Blizzard 1230 gigi ozel ilgi alanina hitap eden bir karti gidip de bit pazarinda 2 liraya satmam. Bu cihazlarin ilk bite dusme oykusu nasil oluyor?
Ilk sahipleri gidip sudan ucuz fiyatlara bitte mi satiyor?
Sokaktan gecen hurdacilara veriyorlar da onlar mi bit pazarindaki saticilara ulastiriyor?
Aletler cop tenekesine atiliyor da, cop toplayanlar mi bulup ayiklayip bitte satiyor?
Sokak sokak gezen eskiciler, hurdacilar mi alip Blizzard1230'lari, Opus Discovery'leri satiyorlar?
Nedir bu retro trafiginin duraklari?

Bence çöpe atılıyor çöpten ayıklanıyor ya da hurdacıya veriliyor. Mesela zamanında A500 ü olan birileri bizim gibi retro sever olmadığı için artık bu çöptür mantığıyla ya çöpe ya da hurdacıya veriyor. Birde bazı apartmanlarda kapıcılar oluyor apartman sakinlerinin çöp olarak ayırdıkları cihazları bu kapıcılar topluyor ve bit pazarına kadar gidiyor.

Örnek olarak bir sitede 30 daire var diyelim bu her birinin çöp olarak ayırdıkları malzemeler direkt kapıcıya gidiyor. Kapıcıya ver atsın, kapıcıya ver atsın. Kahkaha
Adam eskiciyi çağırıyor. Ev eşylarını kitap, dergi, koltuk, halı vb toptan veriyor. Eskici de onları toptan aldıktan sonra ayrıştırıp cinsine göre satıyor.
rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Şubat 09, 2014, 00:27:02 ÖÖ »

kadıköy salı pazarında bitte adam 1541 2 drivere 30 tl çekti ama 10 sene kadar oldu bende bu ne işe yarar diye sordum adama bir bilgisayarın parçasımıymış neymiş dedi bumu kim ne yapsın nerden bulacaklar bilgisayarını kimse almaz bunu deyip gidiyordum amaç adamı yoklamak adam ne verirsin sen dedi 10 tl dedim

adam tamam dedi kaptım geldim ama çalışıp çalışmadıgı soru işareti idi
baktım çalışıyornyuppi

ama şimdilerde koleksiyonumun tamamını sattım stokları sıfırladım

malum evli arkadaşlar bilir hanımlara göre kuru kalabalık

epey bir kalsın gitsin atılsın satılsın muhabbetinden sonra saattım

biraz burukluk var içimde ama en a<ından haftada bir takım taklavatı kurup disketti oyunları locky junıor la kasete atmak hastalık olmuştu.

şimdi ps2 arşivim var hanım onuda at veya sat diyor ama kayınço ile arada bir bize gelince takılıyoruz o yüzden fazlada bişi demiyor...

UFUKLARIN NAZARIMDAN NİHAN OLUP GİDELİ;
HAKDANI FENANIN KARARDI HER ŞEKLİ
GÖZÜMDE KALMADI YER GÖK BATAR ÇIKAR
ZEMİNE MÜNKESİRİM ASMANE MUABBERİM VS VS VS...
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #54 : Şubat 09, 2014, 00:31:57 ÖÖ »

Rtuk Senin durum daha da zormuş be dostum...

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Şubat 09, 2014, 00:34:16 ÖÖ »

öyle kenarda duruyordu 64 en azından hayırlı bir arkadaşa gitti

nostalji düşkünü bir arkadaşa sattım emektar 64 ü

UFUKLARIN NAZARIMDAN NİHAN OLUP GİDELİ;
HAKDANI FENANIN KARARDI HER ŞEKLİ
GÖZÜMDE KALMADI YER GÖK BATAR ÇIKAR
ZEMİNE MÜNKESİRİM ASMANE MUABBERİM VS VS VS...
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #56 : Şubat 09, 2014, 00:34:53 ÖÖ »

Ne yaptınız siz ya, hanımların öyle her dediği yapılır mı?

Bu kadar da kılıbık olmayın canım. Kahkaha

Sizi benim oğlanın odasının videosunu izlemeye davet ediyorum.

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=7374.0

Not: Oradaki XBox'ın altında bir de PS2 var şimdi. Karizmatik

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Şubat 09, 2014, 00:38:33 ÖÖ »

Sizi benim oğlanın odasının videosunu izlemeye davet ediyorum.

Cocuk kiz olsaydi C64 ve 1541 pembe mi olacakti? Kahkaha
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #58 : Şubat 09, 2014, 00:42:10 ÖÖ »

İyi fikirmiş. İleride bir de kızım olursa bu tavsiyeni hatırlarım.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #59 : Şubat 10, 2014, 01:56:34 ÖÖ »

dün pazarda 33baba ile dolaşırken, aniden gözüme çarptı

http://retrocu.blogspot.com.tr/2014/02/amiga-3000-from-flu-market.html

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: