Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımGelin kendi bilgisayarımızı yapalım
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Gelin kendi bilgisayarımızı yapalım  (Okunma Sayısı 3739 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 09, 2014, 16:22:23 ÖS »

Arkadaşlar bana göre çok zor değil ama çok maliyetli, bir ara üniversitede yarışma düzenlendi, ben inanıyorum ki bizler ulus olarak dünyanın en yenilikçi bilgisayarını en iyi teknolojiyi üretebiliriz. Sizler ne düşünüyorsunuz?

en azından hayallerinizi paylaşınız.

benim hayalim çok çekirdekli 1k,2k (1024-2048), ana çekirdekleri hariç diğer çekirdekleri bile programlanabilir olması. sırası gelen verileri daha işlemeden çalıştırılan bir programın akışına göre olabilecek tüm dallanmaları hazırda tutup binlerce saat akışı gerektiren işi gerekli çipin bunun sonucu bende hazır deyip ana çipe aktarması gibi. ayrıca amiga gibi sabitleri ve gerektiğinde genişleme yuvaları olması.

this is amiga speaking.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2014, 17:01:13 ÖS »

Programlanabilir CPU dediğin hadise Nitendo 64'deki custom microde'lar gibi bir şey mi? Yoksa X1000'deki Xena tarzı mı?

amigaturk
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 09, 2014, 21:04:09 ÖS »

yurtdışı sitelerde pek çok , dıy ve homemade , kendin yap amatör bilgisayarlar var tabii ülkemizde daha herhangi bir bilgisayar bileşenini bile yapamıyoruz

bir yerlerden başlamak lazım
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 09, 2014, 21:13:21 ÖS »

örnek 2-129 aralığı cpular Windows un yürütülmesinde iş paylaşımı yaparken diğerleri winrar ile sıkıştırma işlemlerini parçalar halinde üstlenip tamamlaması. iş bölümü yapılması yazılım ile ayrıca bios
altından özel atamalar yapılması. pic18 ile overlay ve video pic32 ile basit bir dos benzeri cihaz yapmıştım zamanında. çok güzel kaynaklar var değerlendirilebilir aslında. ben x86 nın çok daha iyisi yapılabilir diye düşünüyorum. kesinlikle bir yerden başlamak lazım.

Programlanabilir CPU dediğin hadise Nitendo 64'deki custom microde'lar gibi bir şey mi? Yoksa X1000'deki Xena tarzı mı?

this is amiga speaking.
amigaturk
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2014, 20:54:25 ÖS »

http://www.classiccmp.org/dunfield/d6809/wstn.htm

konu ile alakalı , internette gezinirken şöyle bir siteye rastladım , homebuilt ve kit bölümü gerçekten ilgi çekici

ayrıca klasik bilgisayarlar ile ilgili ayrıntılı bilgiler var
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: