Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Herkese Merhaba  (Okunma Sayısı 5842 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
netdigital
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 21, 2014, 21:41:35 ÖS »

Burdan kendimizi tanıtmamız gerekiyormuş, Simon kardeşim rica etti

babadan kalma diyelim elektronik merakım çocukluktan geliyor,

İlk bilgisayarım ATARİ 800 XL

Dergiden bulduğum kodları saatlerce yazıpda yeşil ekranda yavaş yavaş bir dantelimsi şekil çıktığı zaman karşıma büyülenmiştim.

Babamızında elektronik konularına yatkınlığı saolsun hiç dışında kalmadım o yaşlardan beri bu işlerden.

Daha sonra ikinci el bir AMİGA 500 bilgisayar sahibi oldum,

İşin enteresan tarafı aldığımız kişi babamın arkadaşıydı, kendisi mühendisti, oğlu için bu amiga 500 e bir masa ve o masaya monte oyun kolu yapmıştı, hatırlıyorum koca masa salonun ortasındaydı, ev atari salonu gibiydi, daha ne isterdim ) az TEST DRİVE oynamadım o masada

daha sonraları klasik işte, 386 lar, 486 lar, pentium mmx ler derken en son centrino da kaldım, daha ilerisini istemiyorum, core i5 miş core i7 imiş gözümde yok.

Yıllardır bit pazarlarını takip ederim, elimden tonlarca parça geldi, geçti, ticaretinide yaptım bu işin, ama artık zevkindeyim, çok nadir bir parça bulursam değerini bilecek birilerine satıyorum hepsi bu, asıl işim değil bu, hobi amaçlı satış diyelim.

Biriktirme huyum yok, hiçde olmadı, olacağını da sanmam artık.

Ama foruma yeni üye olmama rağmen sıcakkanlı arkadaşların burda olması çok hoşuma gitti, umarım bol bol paylaşım yaparız.

Herkese bol retrolu günler dilerim
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 21, 2014, 21:53:10 ÖS »

Asıl işiniz nedir? Elektronikle aranız nasıl? Bazen elektronik projelerde deneyime ihtiyacımız oluyor. Kartların basılması ya da elektronik projelerin değerlendirilmesiyle ilgili. Belki bu konuda yardımcı olursunuz...Olmasanızda foruma sağlam Atari 800XL'ci lazımdı..Dantel desenli kod yazacak Hoş geldiniz.

netdigital
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 21, 2014, 21:55:41 ÖS »

Asıl işim eticaret, telefon aksesuar satışı yapıyorum,

elektronikten uzaklaşalı baya bir zaman geçti, bilgileri tazelemem gerekli, 9 yaşımdayken babamın tv tamir dükkanında kumandasız televizyonları kumandalıya çeiviriyorduk, birçoğunu da ben yapıyordum bu işlemlerim, ama baba rahmetli olunca benimde elektronik hevesim söndü diyelim, yinede elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 21, 2014, 22:05:55 ÖS »

Arkadaşım Foruma bu güzel ortama hoş geldin.
Retro bilgisayarların hepsi birbirinden ayrı bir başka  güzel, bizler için bir başka anlamlıdır.
Test Drive oyunu benimde Amıgamı aldıktan sonra bilgisayarcıdan aldığım ilk oyunumdur. Hala bütün oyunların içinde benim gözümde ayrı bir yeri vardır.
Forumda iyi güzel dostça paylaşımlar dilerim.
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Şubat 21, 2014, 22:45:55 ÖS »

Hoş geldiniz.

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Şubat 21, 2014, 23:46:18 ÖS »

Aramızda yeni üyeler görmek çok güzel. Hoş geldiniz.

AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 22, 2014, 00:07:07 ÖÖ »

hoş geldin.

AmigaAmigaAmiga
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: