Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: commodore sx-64  (Okunma Sayısı 19290 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 03, 2014, 15:34:57 ÖS »

modelist,

monitöre giden yatay senkronizasyon (H-SYNC, Horizonta sync) kablosu kopmuş. Tiz ses ise CRT'den gelmiyorsa muhtemel dahili power supply veya power modüllerindeki bobinlerdendir. Aletin içini temizleyip boşluk hissettiğin bobinleri sıcak silikon tabancasıyla sabitlersen ses kesilecektir.

kolay bir tamirat gibi gözüküyor. yani aletin ana kartı falan çalışıyor belli ki...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mart 03, 2014, 15:40:40 ÖS »

bu arada bu aletin "çalışanının" camiada kaça gittiğini bilmiyorum ama bence arızalısına bile 400 TL kimi kolleksiyoner tarafından verilebilir. Yani bu fiyat mevzularına ben de hiç müdahil olmak istemedim ama içimden geçeni söyliyeyim istedim.

"Ben olsam" yani diyelim bir bit pazarında sergide bunu görsem alırım arkadaş Normal bir fiyat pazarlığı yaparım tabii ama pazarlıkta çok iyi olduğum söylenemez. Adam 400 demiş mesela, "dur abi bi bankamatiğe gideyim" derdim Kahkaha

Denk gelmiyor bize... Bi denk gelse bit pazarlarına nur yağdıracam da ondan herhalde Kahkaha

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mart 03, 2014, 15:46:19 ÖS »

sen ölü cihazları diriltiyorsun... senin gibi olsa herkes nur yağdırır Modelist'de sizin desteğinizle cihazı ayağa kaldıracaktır. Bence de çok sıkıntı olmayacaktır...

modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mart 03, 2014, 16:07:48 ÖS »

Alıntı
Denk gelmiyor bize... Bi denk gelse bit pazarlarına nur yağdıracam da ondan herhalde Kahkaha
yavuz kardeşim valla nasıl diyeyim bilmiyorum eğer onarımı konusunda yardımcı olursan cihazı ben sana elden getirebilirim...sıkıntı değil tabi istanbul'damı ikamet ediyorsun onuda tam bilemiyorum...
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Mart 03, 2014, 16:15:08 ÖS »

Ankara....

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mart 03, 2014, 16:16:25 ÖS »

modelist,

ben ankara'dayım. ancak sitede tamirat konusunda bazı yardımlarım olmuştur

eğer "kendim yapmak istiyorum" demiyorsan (ki mesela ben özellikle "arızalı" arcade board alan tipte biriyim) ve kargo ücreti sorun olmayacaksa gönderebilirsin.

çok zor bir tamirat gibi gözükmediğinden araya sıkıştırabilirim. ama tabii bu retro tamiratları genelde hiç tahmin ettiğin gibi olmaz Kahkaha

hem (eğer tamir edebilirsem) güzel bi yazı da çıkar bundan...

Bu arada c64 tamiratı konularında hiçbir tecrübem yok kaldı ki bir sx-64 hayatta görmüşlüğüm yok. O yüzden bir garanti veremem ama işin macerası da o değil mi zaten, önemli olan varacağın yer değil yolculuğun kendisi

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mart 03, 2014, 16:20:28 ÖS »

ha yanlız bi şartla, SX-64 kolleksiyonunda kalacaksa.

yani bazı arkadaşlar bilir, eğer sahibinden.com'da falan görürsem bozuşuruz. bu konuda hassasım...

modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mart 03, 2014, 16:47:21 ÖS »

Alıntı

yani bazı arkadaşlar bilir, eğer sahibinden.com'da falan görürsem bozuşuruz. bu konuda hassasım...
bu sualinden sonra Beni bilen arkadaşlarım konuya müdahil olucaktır gerçekten bu işin hiçbir zaman ticaretini yapmadım...bu işi gerçekten zevk için yapıyorum çok bildiğimden değil ama çok şey paylaştığımdan seviyorum bu işi...
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Mart 03, 2014, 16:56:55 ÖS »

Alıntı

bu sualinden sonra Beni bilen arkadaşlarım konuya müdahil olucaktır gerçekten bu işin hiçbir zaman ticaretini yapmadım...bu işi gerçekten zevk için yapıyorum çok bildiğimden değil ama çok şey paylaştığımdan seviyorum bu işi...

bir retrocu'dan diğer retrocu'ya yardım edilmesi bazıları tarafından çok garip karşılanabiliyor hatta suistimal etmeye çalışan bir iki kişi denk geldi de bu aralar.

yoksa kesinklikler yanlış anlamanı istemem biraz da senin açtığın konu vesilesiyle "birilerine" mesaj olsun istedim de...

kusura bakma lütfen...

modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mart 03, 2014, 17:01:12 ÖS »

Alıntı
bir retrocu'dan diğer retrocu'ya yardım edilmesi bazıları tarafından çok garip karşılanabiliyor hatta suistimal etmeye çalışan bir iki kişi denk geldi de bu aralar.

yoksa kesinklikler yanlış anlamanı istemem biraz da senin açtığın konu vesilesiyle "birilerine" mesaj olsun istedim de...
umarım bu mesajlar bizlerin vesilesiyle yerlerine ulaşır en kısa zamanda sizide commodore sx-64 ile buluşturma dileğiyle ....şimdiden teşekkür ederim ilginize..
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Mart 03, 2014, 17:09:07 ÖS »

@yavuzg, en fazla SX64'ü 7DX 2014'de bana hediye eder sağolsun Turgay Sony HitBit'in tüm parçalarını bulup bana hediye etmiş bir arkadaşımızdır. Ama bundan daha ötesi, avatarında yer alan takıyı tasarlayıp tüm forum üyelerimize hediye eden, değerli bir arkadaşımızdır.

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Mart 03, 2014, 17:58:00 ÖS »

Bak bende yok o takıdan, sanırım ben üye olmadan önceki bir olay bu.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Mart 03, 2014, 18:00:54 ÖS »

kaçırdınız...en son forumdan bir arkadaşımıza bir tane yollamıştı. Elinde olduğunu sanmıyorum... Ama kim bilir...

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Mart 03, 2014, 18:00:59 ÖS »

ben sx64 leri evde tv sehbası olarak kullanıyorrum

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Mart 03, 2014, 18:07:14 ÖS »

Abi kaşınıyosun valla, 7DX'de seni linç edecek forum ahalisi.

Tabi bir tamir standı açarsan yırtabilirsin, o ayrı. Kahkaha

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: