Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 7   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Twitter kapatıldı...  (Okunma Sayısı 64815 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 21, 2014, 10:35:57 ÖÖ »

Seçimlerden sonra açarlar merak etmeyin...

Sence bu mu derdim?

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mart 21, 2014, 10:37:12 ÖÖ »

Twitter, facebook gibi sitelerin "kökünün kazınması" neden isteniyor bunu bilmek zor değil. Eğer bu siteler olmasaydı hiçbirimizin ayakkabı kutuları, gemicikler, gezi olayları ve daha yüzlerce şeyden haberi olmayacaktı. Çünkü tüm gazeteler, tv kanalları zaptedilmiş durumdayken müdahale edilemeyen tek şey sosyal medya.

O yüzden ben bu engelleme takıntılarını anlıyorum, duyulmaması gereken o kadar rezillik var ki...Ve yaşadığım ülkede 2014 yılında böyle bir uygulama yapılmasından dolayı utanç duyuyorum.

Bir garip COMMODORE fanatiği...
ozgur106
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mart 21, 2014, 10:43:32 ÖÖ »

25 i gibi artık videolu kayıtlar paylaşılacakmış ondan kapatıldı deniyor ama kimse etkilenmedi çünkü twitter kullanıcısı işini bilir ...

Commodore ve Amiga Dergisi Oyun Yazarı.

C64 Mini, A500 Mini, Playstation Classic, Playstation 2, Playstation 5
tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mart 21, 2014, 10:44:50 ÖÖ »

Zaten engellemelerin sebeplerini anlamak tahmin etmek zor değil. Engellemelere destek veren, iyi oldu diyen insanların varlığı benim anlama kabiliyetlerimi asıl zorlayan.

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Mart 21, 2014, 11:00:57 ÖÖ »

iyi oldu

Halley yemeye devam

Not: Bu hepimizi etkileyen, doğru olmayan bir yaklaşım. Hangi sebeple olursa olsun, erişeceğim içeriği kimsenin engellemeye hakkı olmamalı... Lütfen birbirinize karşı yazacağınıza (sataşacağınıza), görüşlerinizi ortaya yazın. Direkt beni bile hedef tahtasına alabilirsiniz

Murat Çileli
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Mart 21, 2014, 11:01:46 ÖÖ »

Otoriteler her zaman güçlerini korumak için yasaklara başvurur. Bunun A partisiyle B partisiyle de alakası yok. Bugün dünyayı domine eden en büyük Yahudi ailenin bir üyesi Jay Rockafeller'ın sözü: "İnternet hiç var olmamalıydı".

Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mart 21, 2014, 11:18:40 ÖÖ »

Yasaklarla hiç bir yere varılmaz.Yasakların olduğu bir yerde mutlaka üzerinin örtülmesi ve saklanması gereken şeyler vardır.Bunların ne olduğunu da burada hepimiz biliyoruz.

Şöyle bir yabancı basına göz gezdireyim dedim.BBC, Guardian vs... gibi sitelerde baş sayfada kendimize yer edinmişiz bile.Hem de hiç iyi bir imaj çizmeyerek.

Geçmişte ''yasaklardan çok çektik'' ''Türkiye yasaklar ülkesi olmayacak'' diyen insanlar bugün yasaklara bel bağladılar.

Aslında çok ağır konuşurdum fakat güzelim ülkemde zaten ortam gergin.Gerilen ortamı körüklemek hiç doğru bir hareket olmaz.

Zaten sabah mahkemenin verdiği bu karara karşı itiraz başvurusu yapılacak.Doğru karar verilip yasak kalkacaktır.

Bu yasağın yapılması ve gündemin farklı yerlere kayması tabi ki birilerinin işine çok iyi geldi.Gündem değiştirmek ve ortamı germek isteyenlere karşı sağduyulu ve sabırlı olmak bence her vatandaşımızın görevidir.

Aslı önemli olan konu ise ne olursa olsun burada tartışmalar kavga ve hakarete dönüşmemelidir.Son zamanlarda bilinen bir sitede tartışma sonucunda bazı arkadaşlarımız o siteden ayrıldılar.Aynı tartışmaların ve kırgınlıkların burada yaşanmaması dileğiyle.
POLAT27
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mart 21, 2014, 11:20:33 ÖÖ »

"Halihazırdaki durumda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı  linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların  uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir süreç söz  konusudur. Nitekim bu süreç zarfında mahkeme kararları doğrultusunda  Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı gerekli girişimlerde bulunmuş ancak Twitter  yetkilileri bu taleplere duyarsız kalmıştır.

Mahkeme kararlarını umursamama, hukukun gereğini yerine getirmeme  biçimindeki bu tutumda bir değişiklik gözlenmemesi halinde, vatandaşlarımızın  mağduriyetini gidermek için teknik olarak, Twitter'e erişimin engellenmesinden  başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir.

burada  twiter   sahiplerinin çifte standart  ı  ortada.  diğer  ülkelere  başka   türkiyeye  başka.  benim bildiğim kadarı ile  ingizliz  istihparat  birimine özel şifte  ve kısıtlama yetkisi  bile  verilmişken.  türliye  cumhuriyeti mahkemelerinin aldığı  kararları görmezden gelip  oralı  bile  olmamasıdır.    BURADAKİ TUTUMUNUZ  Ülkenizin menfatleri doğrultusunda  olması gerekir.   yolsuzluk  yada montaj  vs.  bu durumlar  bir kenera  ama  kimsenin türkiye  cumhuriyeti mahkemelerinin kararlarını ve  bu  konuda türkiye cumhuriyeti devetinin  taleplerini  yok sayma  yada  umursamama  gibi  bir  durum  söz konusu  olamaz.   twiter  sahipleri aynı   ingiltere  abd  israil  gibi   ülkelere verdiği gibi  bizim  birimlerede mahkeme kararlarını  uygulaya bielcek bir yetki ve kısıtlama  yapma  hakkı verse idi  ozaman kapanmasına gerek kalmıyacaktı...     Kimsenin özgürlüğü sınırsız değildir.  Senin  özgürlüğün benim özgürlük alanıma  girmeye başladığında bu özgürlük olmaktan çıkar...   Kimsenin  twiter üzerinden yalan yanlış  haberler  yayarak milleti galeyana getirmesine  ülkenin huzuruna   çomak sokmasına  izinveilemez.  BENİM LAFLARIM  ASLA ARTNİYET TAŞIMAYAN  SADECE TEPKİSİNİ DİLE GETİRMEK İÇİN  TWİTER  KULLANAN KİŞİLERE YÖNELİK  DEĞİLDİR. YADA  ELEŞTİRİ YAPAN  İNSANLAR İÇİNDE DEĞİLDİR...  Herhangi biri  hakkında  doğru  olmayan  bir haber  yaydığımda   bunu  kaldırmak  için  twiter da muhattap bulamıyorsunuz. ama bu ingiltere  yada  ab yada  israilde  olduğunda  direk   o ülkelerde  o ülkere verilen yetki  ile bu  yapılabiliyor.  budaki çifte  standartı  sorgulamak  gerekmez mi..

amiga  1200 açılmamış kutulu / amiga 600 hd açılmamış kutulu  / amiga 500 plus / amiga 500 / amida cd32 açılmamış kutulu / sega mega drive / sega master sytem / sega saturn açılmamış kutulu / sega dream açılmamış kutulu. commodore 64 sifir. commodore 64g  amiga 500 gotekli 4 adet.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Mart 21, 2014, 11:26:57 ÖÖ »

Seçimlerden sonra açarlar merak etmeyin...

Sence bu mu derdim?

Hükümet yerel seçimleri ölüm-kalım mücadelesi olarak gördüğü için iyice agresifleşti. İnternetle içi içe olan ve kendilerine oy vermeyen kesimi zaten dışlamışlardı ama oluşan kamuoyu ile kalan %50'den oy kaybetme ihtimali nedeniyle iyice kontrolden çıktılar. Örneğin, ünlü bir sunucu ile olduğu iddia edilen aşk dedikodusu gibi bir sürü enformasyon / dezenformasyon bu süreci ciddi ölçüde etkiliyor. Suyun kaynağını kesmeye çalışıyorlar. Oy veren %50'lik kesim için hırsızlık falan çok da önemli değil ama bu tarz doğru veya yalan haberler oy kaybına yol açabilir.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Mart 21, 2014, 11:31:11 ÖÖ »

BTK'dan yapılan açıklamada,  "Yurt dışı merkezli söz konusu internet sitesinin, Türk mahkemelerinin kararlarına uyarak hukuka aykırı içerikleri çıkardığı takdirde, tedbir amaçlı uygulanan erişimin engellenmesine son verileceği" ifadeleri kullanıldı.

Buradan, bugün bile açılabilir anlamı çıkarıyorum. Alınan mahkeme kararlarının listelendiği bir yer vardı. İlgili mesajları kaldırsınlar, twitter geri gelsin...

Çok sert yazardım diyen arkadaşlarda, lütfen burada yazmayın... Herkesin eli klavye tutuyor... Her etki bir tepki doğurur. Bizim bu saçma çekişmelerle uğraşma lüksümüz yok. Konuya ilkesel yaklaşalım. Ulaşacağımız içeriğe, başkalarının müdahale hakkı olmamalı, ne okuyacağıma, neyi kullanacağıma bir otoritenin karışması, haklarıma saldırıdır, kabul etmem diyelim. Şu amaçla yaptı, şuydu, buydu...Haklıydı, haksızdı...işin içinden çıkamayız.

atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Mart 21, 2014, 11:35:48 ÖÖ »

Zaten sert mesajların mekanı burası değil. Şakşakçılar ve siyasi görüş beyan edecekler başka foruma bi zahmet.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
Murat Çileli
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Mart 21, 2014, 11:38:49 ÖÖ »

Twitter, Türkiye gibi yoğun nüfusa sahip bir pazarı kaybetmek istemez. Geri adım atıp hükümetin istediğini yapacaktır.

atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Mart 21, 2014, 11:43:02 ÖÖ »

Geri adım atması yetmez. Vergisini de ödesin zararlı içerikler konusunda da hassas davransın. Google'da aynısını yapıyor. Türkiye'ye gelince işler değişiyor. Nasıl olsa ne kuyumcusu ne işadamı ne vatandaşı doğru dürüst vergi vermiyor kanuna uymuyor. Adamlarda böyle bir ortamda hiçbirşeyi takmıyor işte.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Mart 21, 2014, 11:47:23 ÖÖ »

Yalnız arkadaşlar, bu olayın Twitter'ın zararlı içerikleri kaldırmaması ile ya da vergi vermemesi ile bir alakası olmadığının farkındasınız değil mi? Yani eğer böyle bir durum varsa bu yıllardır süren bir durumdu... şimdi mi birdenbire sorun oldu. Eğer Twitter'ı diğer media kanallarını kendisine bağladığı gibi bağlama şansı olsaydı, inanın ki bunu yapardı ve o zaman ne vergi ne içerik sorun olurdu.. Hatta Taksim'in göbeğinde Twitteren AVM bile açılırdı. Bunu yapma şansı olmaması asıl sorun, başka birşey değil.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Mart 21, 2014, 11:50:47 ÖÖ »

kapatılmasındaki bence sebebler zincirleri şöyledir.

1- twiter facebook gibi kitlelere ulaşma imkanı bulan bir takım odaklar türkiye devletine zarar vericek eylemler yapıyorlar yalan veya yanlı haberlerle milleti galyana getiriyorlar galyana gelen millet eylem yapıyor devlet zarar görüyor dolar artıyor ekonomi zarar görüyor ülkeye gelen turist sayısı azalıyor.

2- twiter facebook vs vs gibi amerikan menşeili şirketler türkiye devletine bildiğim kadar haberlerden takip ettiğim kadarı ile bilgi vermiyor buda suçluluların takibinde sorun çıkartıyor.

ve çeşitli sebebler vardır

ben yasakların her zaman karşısında olmuşumdur ama çoğunluğun menfatı olan bir yerdede bu yanlış demekte yanlıştır bence devlet ve millet adına iyi olmuştur sahşi düşüncem bu yöndedir herkezin düşüncesinede saygı duyarım.
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 7   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: