Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetSovyetler birliği ve oyun konsolları
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sovyetler birliği ve oyun konsolları  (Okunma Sayısı 5919 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
alatriste46
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mart 30, 2014, 00:06:47 ÖÖ »

Herkese iyi akşamlar dilerim.. Uzun zamandır merak ettiğim bir konu vardı bir sorayım dedım sızlere , Sovyet'in ürettiri video oyunu ve video konsolu(arcade) vs bir ürününü biliyorsanız benımle paylaşır mısnız şunları bulabildim internette  ; http://www.15kop.ru/en/ ne kadar doğrudur bilemem. Eğer bileniniz varsa , türkiye'ye de gelmiş burda satılmış konsolu,oyunu varmıdır ?

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2014, 00:35:19 ÖÖ »

adamların arcade olayı sanki başka bir gezegenden gelmiş gibiymiş hiç duymamıştım "sovyet arcade" diye bişey...

o zamanlar kominist düzende arcade jetonunu da karneyle dağıtıyorlardır herhalde Kahkaha

alatriste46
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 30, 2014, 00:40:38 ÖÖ »

benim tahminim vardır ya hani amerika ile soğuk savaş döneminde 'onlarda var bizde de olsun' demişlerdir abi muhakak sovyet yapımı vardır. Umarım bilen çıkar Kahkaha

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mart 30, 2014, 01:08:52 ÖÖ »

Siteyi ve oyunu çok beğendim. Kabini bayağı bir detaylı incelemişler. Herşeyin milimetrik olarak ayarlandığı elektromekanik bir makine. En çok hoşuma giden detaysa küçük çocuklar için açılabilir basamak koymuş olmaları. Sitede tarih bilgisi göremedim ama sanıyorum çok erken dönem bir makina. Amerikada da 60'larda üretilmiş benzeri cihazları andırıyor.

gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 30, 2014, 01:22:23 ÖÖ »

Makine 1980 lere ait. Bizler o dönemlerde henüz jetonlu commodore larla oynuyorduk salonlarda.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 30, 2014, 01:29:54 ÖÖ »

midway firmasının "sea wolf" çakması bir oyun herhalde...

http://www.arcade-museum.com/game_detail.php?game_id=9459

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mart 30, 2014, 01:43:13 ÖÖ »

Oyunun flash simultörünü oynadıysan farketmişsindir bu Morskoi Boi'de gemiler deniz vs. yani görüntü tamamen mekanik olarak oluşturuluyor.  İçerde monitör yok. Sea wolf konsept olarak aynı ama sistem olarak çok farklı bir oyun.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 30, 2014, 01:46:23 ÖÖ »

Oyunun flash simultörünü oynadıysan farketmişsindir bu Morskoi Boi'de gemiler deniz vs. yani görüntü tamamen mekanik olarak oluşturuluyor.  İçerde monitör yok. Sea wolf konsept olarak aynı ama sistem olarak çok farklı bir oyun.

yok oynamadım. mekanik olması ilginçmiş...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 30, 2014, 01:51:29 ÖÖ »

O zaman midway'in daha önceki jenerasyon, yani "electro-mechanical" dönemden "sea devil" in çakması... Hani illa bişeyin çakması olması gerekiyormuş gibi bende kendime iş edindim akşam akşam (napayım gece gece dremel çalıştıramıyorum, canım sıkılıyor Kahkaha)

http://www.arcade-museum.com/game_detail.php?game_id=17345

Ama görüntüsü sanki öyle...

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: