|
cengizermis
|
 |
« Yanıtla #15 : Nisan 18, 2014, 23:26:14 ÖS » |
|
scar girişi ve multi outla oyna bence çalışırken. yada televizyonunun Sinema modu falanda açık olabilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ronniefrown
|
 |
« Yanıtla #16 : Nisan 18, 2014, 23:26:53 ÖS » |
|
Ps1 start up yazıp google da görsellerde arattığımda açılış ekranı beyaz fonun üzerine turuncu renkli logo çıkıyor, bendeki fotoğraflarda ise sarı fonun üzerine turuncu..
|
|
|
|
|
Sega : MS1/MS2/GG/MD1/MD2/32x/MegaCD/Saturn/Dreamcast
|
|
|
|
ronniefrown
|
 |
« Yanıtla #17 : Nisan 18, 2014, 23:41:09 ÖS » |
|
sinema modunu kontrol ettim, standartta tüm ayarlar..multi out derken wizofwor'un bahsettiği Component kabloyu (5 çıkışlı) mu kastediyorsun?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hasimayaz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #18 : Nisan 18, 2014, 23:43:18 ÖS » |
|
Bende offical sony scart kablosu var. Pinleri direk bağlı değil. Sanırım diğer kablolarda böyledir. Arada birkaç tane direnç ve kondansitör var. Bunlarla ilgili bir sıkıntı olabilir mi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cengizermis
|
 |
« Yanıtla #19 : Nisan 18, 2014, 23:46:15 ÖS » |
|
Scartın Ps1e girdiği yer multiout.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ronniefrown
|
 |
« Yanıtla #20 : Nisan 19, 2014, 00:04:23 ÖÖ » |
|
tamamdır:)anlaşılan sorun ya kabloda ya da kablo girişinde..oynadım ama bir değişiklik yok. bu hafta sonu makinanın içini açıp bir temizlik yapmak şart oldu. ilk defa cd li bir sistemi sökücem hadi bakalım hayırlısı..tekrar teşekkürler, vakit ayırdığınız için.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cengizermis
|
 |
« Yanıtla #21 : Nisan 19, 2014, 00:06:50 ÖÖ » |
|
Alternatif herhangibir kablo ile mümkünse bir deneme yap sökmeden. standar kablo da olur bence.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
june8efe
|
 |
« Yanıtla #22 : Nisan 19, 2014, 00:10:40 ÖÖ » |
|
Çok basit sökmesi takması
|
|
|
|
|
|
Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3 El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
|
|
|
|
ronniefrown
|
 |
« Yanıtla #23 : Nisan 19, 2014, 00:21:11 ÖÖ » |
|
oturduğum çevrede (şemikler, karşıyaka) bir dolanayım, bulabilirsem alternatif bir kablo alır denerim ama her halükarda bit pazarından çıkma, hakkında pek bir şey bilmediğim bu aletin bir temizliğe ihtiyacı var gibi..kolun birini dün söküp temizlemiştim zaten.. kurumuş şimdi parçalar, birazdan toplarım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
commander64
|
 |
« Yanıtla #24 : Nisan 19, 2014, 00:22:49 ÖÖ » |
|
Mavi renk eksik.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ronniefrown
|
 |
« Yanıtla #25 : Nisan 19, 2014, 00:27:44 ÖÖ » |
|
evet, kesinlikle bir anormallik var. kimsenin başına gelmemiş herhalde, forumlarda türkçe ya da ingilizce ps1 renk problemi, tonlar, sararma vs. kırk çeşit arama yaptım ama bir şey bulamadım:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ronniefrown
|
 |
« Yanıtla #26 : Nisan 19, 2014, 02:45:33 ÖÖ » |
|
arkadaşlar, scart kablosunu tesadüfen oynatmam sonucu renkler, maviler ve beyazlar hepsi yerine gelmiş bulunmaktadır:) demek ki daha önce yeterince veya doğru yerden oynatmamışım, teşekkürler tekrardan.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wizofwor
|
 |
« Yanıtla #27 : Nisan 19, 2014, 10:11:01 ÖÖ » |
|
@ronnie: Yüklediğin resimleri yeni görüyorum. Senin sorununun benim bahsettiğim sinyal kalitesi sorunuyla alakası yok. Ben kötü kablo sebebiyle çiğ renkler ve bazı kablolarda bant haline parazitlenmeyle (karıncalanma) karşılaştım ama sende renklerden biri eksik. Büyük ihtimalle kabloda temassızlık veya kablo çıkışında ya da modülatör'ün bağlantılarında bir yerde soğuk lehim çatlağı var. Kablo girişini biraz zorlayarak dene istersen. apar topar bir video çektim ama 3:45 saniyelik video 325 mb tuttu. buraya nasıl yükleyebileceğimi bilemediğim için vlc de çektiğim fotoğraf dosyalarını eklemeye çalışıcam ama fotoğrafların da maşallahı var.
Video'yu nasıl sıkıştıracağını çözemediysen -ben de beceremiyorum bunu- olduğu gibi youtube'a atabilirsin. Kendi sıkıştırıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ronniefrown
|