Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Skidrow hacklendi  (Okunma Sayısı 10918 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mayıs 09, 2014, 14:06:15 ÖS »

CODEX grubu Skidrow'un crack'ini çalarak crack yarışına yeni bir boyuta taşıdı!

Olay Ubisoft'un yeni oyunu Trials Fusion etrafında gelişiyor. Önce 'MoNGoLS' XBOX360 versiyonunu kırıyor ardından 'CODEX' windows crack'ini çıkartıyor. Ve ardından Skidrow'un itirazı geliyor. Olay şu: Skidrow'un kodunda imza amaçlı kullandığı gizli API çağrıları var ve aynı çağrıları CODEX'in de kullandığını bulmuşlar ve craklerinin çalındığını iddia ediyorlar.

Bundan sonrası daha da ilginçleşiyor. Skidrow artık cracklerini korumayacağını açıkladı. Gerekçesi de kıralamayacak bir koruma olmaması, koruma rutinlerinin CPU'ya ilave yük bindirmesi ve Antivirüs programlarını tetiklemesi.

Detaylar için haber sayfası (ingilizce):
http://torrentfreak.com/skidrow-pirates-get-pirated-after-removing-their-own-drm-140504/

* codex1.png (159.76 KB, 650x395 - Görüntüleme: 3596 kez.)

ozgur106
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2014, 14:31:47 ÖS »

önemli olan kırılması Kahkaha

Commodore ve Amiga Dergisi Oyun Yazarı.

C64 Mini, A500 Mini, Playstation Classic, Playstation 2, Playstation 5
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2014, 15:10:29 ÖS »

Skid Row denince akla...
Tamam şimdi buldum!
Hemen onun adı gelir:
- Valhalla!
- Valhalla!
- Valhalla!
Nebraska
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2014, 16:54:54 ÖS »

Kendi yaptıkları hırsızlık sonuçta. Bir hırsızın çaldıklarını ikinci bir hırsızın çalması, sonra da ilk hırsızın itiraz etmesi. Bu ne biçim ironi.
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 10, 2014, 15:01:00 ÖS »

Kendi yaptıkları hırsızlık sonuçta. Bir hırsızın çaldıklarını ikinci bir hırsızın çalması, sonra da ilk hırsızın itiraz etmesi. Bu ne biçim ironi.

Tam olarak öyle görmüyorum ben.

Onlar bir seçenek sunuyorlar. Şimdi mke silah üretiyor, savunma amaçlı kullanılabilir (aldığın oyun cd'siz çalışmıyorsa o zaman no-cd crack indirir öyle oynayabilirsin cd/dvd vs. yıpranmasın diye, üreticinin zararı olmaz bu durumda) veya gidip birini de vurabilirsiniz (kopya crackli oyun burada devreye giriyor).

Yani silahı üretmeleri onları katil yapmaz. Katil silahı kullanan aslında. Ama kimse kendine bunu yakıştıramadığından suçlu silahı üretenmiş gibi görüyorlar. Onlar üretmese ben kullanamazdım o zaman da adam hayatta olurdu....

Gider orjinal oyun alırsan skidrow buna engel olmaz kanımca
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 10, 2014, 15:11:20 ÖS »

Onlar bir seçenek sunuyorlar. Şimdi mke silah üretiyor, savunma amaçlı kullanılabilir (aldığın oyun cd'siz çalışmıyorsa o zaman no-cd crack indirir öyle oynayabilirsin cd/dvd vs. yıpranmasın diye, üreticinin zararı olmaz bu durumda) veya gidip birini de vurabilirsiniz (kopya crackli oyun burada devreye giriyor).

Yani silahı üretmeleri onları katil yapmaz. Katil silahı kullanan aslında. Ama kimse kendine bunu yakıştıramadığından suçlu silahı üretenmiş gibi görüyorlar. Onlar üretmese ben kullanamazdım o zaman da adam hayatta olurdu....

Birçok oyunun 'korsanı' olmazsa, yeterince piyasa penetrasyonu sağlanamayacağı aşikar. Sony, MS, Nintendo gibi firmalar bile çoğu zaman korsana açık kapı bıraktılar. Birçok insan da korsan sürümleri demo olarak kullanıp beğeniyorsa orijinalini alabiliyor. Ayrıca benin gibi bazı manyaklar da oyunu bitirmek için değil de sırf test etmek ve denemek için yükleyebiliyorlar. Denediğiniz her oyun ve yazılıma para vermek pek de makul bir durum sayılmaz. Gerçi OnLive gibi servisler üzerinden birçok oyunu kurmadan denemeniz mümkün.

Araştırsanız bu camiada kod devşirmeyen yok gibidir. Ama bunu yakalarsanız da karşı tarafı itibarsızlaştırmaya çalışırsınız. Bu da oyunun bir kuralı. Türk olsalar bu durumu bir komplo, kumpas olarak nitelendirebilirlerdi
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 10, 2014, 15:27:56 ÖS »

witch doctor o işin ayrı yönü ama oyun firmaları için ne kadar geçerli bilemiyorum, yani emin değilim.

Neredeyse tüm oyunların denemek isteyenler için demoları çıkıyor zaten.

Yalnız microsoft un böyle bir stratejisi var sanırım. Korsana belli oranda müdahale ediyor. Zaten yeni bilgisayarların neredeyse hepsinde buildin geliyor. İnsanlar windows'u cihazın doğal bir parçası sanıyorlar.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 10, 2014, 16:46:48 ÖS »

witch doctor o işin ayrı yönü ama oyun firmaları için ne kadar geçerli bilemiyorum, yani emin değilim.

Neredeyse tüm oyunların denemek isteyenler için demoları çıkıyor zaten.

Yalnız microsoft un böyle bir stratejisi var sanırım. Korsana belli oranda müdahale ediyor. Zaten yeni bilgisayarların neredeyse hepsinde buildin geliyor. İnsanlar windows'u cihazın doğal bir parçası sanıyorlar.

Activision'un yeni oyunu Destiny'ye ayırdığı 500 milyon dolarlık bütçe düşünüldüğünde alınan riskin büyüklüğü anlaşılabilir. Maliyetin karşılanması için 60 dolardan en az 15 milyon adet satması gerekiyormuş. Ya batacak ya çıkacak...

http://www.ign.com/articles/2014/05/06/destiny-is-a-500-million-gamble-for-activision-says-kotick
Nebraska
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Mayıs 11, 2014, 18:07:35 ÖS »

Evet, bir biçimde haklısınız ama örneğin alınan ürün disksiz çalışmıyorsa kalıp alıp da sanal sürücü haline getiren ücretsiz bir sürü yazılım var. Zamanında Virtual CD denen yazılımı satın aldıktan sonra tüm oyunarı disksiz oynuyordum. Silah üretmeleri onları katil yapmaz, ama bir savaş destekçisi, veya şiddete meyilli insanlar yapar... Ayrıca OnLive, veya mağazalardaki Try gibi servisler geliştiği için "denemek için korsan" olayı pek inandırıcı gelmiyor...
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mayıs 11, 2014, 22:45:03 ÖS »

Konunun buraya gelmesi hoşuma gitmedi desem yalan olur. Mevcut düzen içinden baktığımızdan korsanın savunulur bir yanı yok. Sonuçta yapılan işi somut değil ama soyut bir metanın çalınması. Çalınan bir şey varsa çalan da vardır. Biri hırsızlık yapıyor. Diğeri ise yardım ve yataklık. Yalnız sıradan hırsızlıktan farklı olarak ortada dönen garip bir şeyler var.  Öncelikle malı çalınan yayıyıncının dolaylı olarak satışları olumsuz etkilense de, direkt zararı yok. İkinci gariplik işin yükünü çeken aracı yoğun bir emek sarfetse de sonunda somut bir kazancı olmuyor. Bu işi scene de adını duyurmak için yapıyor. Son olarak zincirin son halkası olan tüketici onun da maddi olarak bir şey kazandığı söylemez. Tek kazancı almaya gücünün yetmeyeceği bir oyunu oynayabilmiş olması.

Craker'ların bu akılalmaz yardımseverliğini savunmak için "Dandik oyunlara para kaptırmak yerine satın almadan önce deneyebilmemezi sağlıyorlar.", "Maddi olarak alamayacağımız oyunları oynayabilmemizi sağlıyorlar." gibi çeşitli mazeretler var. İşin felsefi alt yapısını nereye oturtursak oturtalım sonuçta bu adamlara kızmak benim açımdan mümkün değil. Yazılım işinden para kazanıyor olsaydım fikrim farklı olurdu ama bu pazarın tüketicisi olarak: Joystick'e, kafa ayar ledine para bulamadığımız 80'lerde o oyunları oynayamazdım. (Çoğu Türkiye'ye gelmiyordu zaten.) Sevdiğim 8/16 bit oyunları bu gün intertten indirip oynayamıyor olurdum. Emülatör diye bir şey zaten olmayacaktı. DivX = Streaming Video = Youtube olmayacaktı..! (Herkes hatırlamayabilir DivX ilk başta Microsoft'tan çalınan bir codec üzerinden geliştirilmişti.) Belki AppStore ve onu örnek alan diğer uygulama marketleri olmayacaktı! (Jobs Cydia iPhone'a uygulama pompalamaya başladıktan sonra AppStore'u çıkarmıştı.)  Bu örnekler daha da çoğaltılabilir. Sonuçta crack grupları maddi gücü müsait olmayanlara, daha yüksek alım gücüne sahip insanlarla aynı yazılımlara ulaşma imkanı sağlıyorlar. Bunu yaparken kimseye bir zarar vermiyorlar ve kendileri de hiç bir çıkar elde etmiyorlar.

Bir araba dolusu laf ettikten sonra gergozen'le aynı yere geliyorum. Craker'lar tüketiciye bir imkan sunuyorlar. Bu imkanın nasıl kullanılacağı ise kişiye kalmış. Eğer beğendiğin bir oyunu paran olduğu halde satın almıyorsan zaten kendi bindiğin dalı kesiyorsun. Zira para kazanamayan yayın evi devamını yapmıyor.
« Son Düzenleme: Mayıs 21, 2014, 10:15:27 ÖÖ Gönderen: wizofwor » Logged

Chumlee
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 13, 2014, 18:43:22 ÖS »

Retro konsol satmak isteyen arkadaşlar bana ulaşabilir
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: