Son 1 haftadır Amiga 4000 im saçmalamaya başlamıştı. 3 gün boyunca sorunsuz çalışan sistemim durduk yere saçmalıyor, abuk subuk hatalar veriyordu. 3 farklı Bootable partitionumda da durum aynıydı. defalarca sistem kurmama rağmen bir süre sonra stabilizasyon kayboluyordu. Dosya boyları bir süre sonra büyümeye, HUNK yapıları bozulduğu için de çalışmamaya başlıyordu. Sevgili dostum Tabu (Hüseyin-Adana) ile bu konuyu konuşurken Virütik bir şey olduğunu Hatta "Happy New Year 96" virüsünün buna sebebiyet verdiğini, müşterilerinden bizzat yaşamış olduğu deneyimlerini bana aktardı.
Kendi sistemimde son zamanlarda Antivirüs kurmuyordum ancak kullandığım zaman VirusZ III v1.02 (14.08.2004) sürümünü kullanıyorum.
http://www.vht-dk.dk/amiga/vz/vz.htm adresinden ücretsiz temin edilebilir. Tekrardan bu sürümü kurdum ve tüm disklerime "Happy New Year 96" virüsünün bulaşmış olduğunu tespit ettim. Halen temizleme çalışmalarım sürüyor ancak emin olabilmek adına başka bir antivirus ile de son bir kontrol etmek istiyorum. Yukarıda bahsettiğim antivirusün ya da temizleme dosyasının daha güncel sürümünü kullanan, ya da kullandığınız olmazsa olmaz güncel veya güncele yakın antivürüs programı tavsiye eder misiniz? Mümkünse nasıl temin edebileceğim konusunda da gerekli link ve yönlendirmeyi yaparsanız çok sevinirim.
Benim şahsi tavsiyem VirusZ III
Dosya dosya tarama, temizleme yapabildiğiniz gibi Sector taraması da yapabiliyorsunuz. Amiga için yapılmış bir çok yamaları tanıyabiliyor ve yanlış alarm vermiyor, Bootblock virüsleri, Data virüsleri, Dosya virüsleri, Link virüslerinin binlercesini tanıyan bir veritabanı kullanıyor. Üstelik FreeWare yani Bedava.
Vereceğiniz tavsiyeler doğrultusunda virüs temizleme operasyonum şekillenecektir. İlginize şimdiden Teşekkür ederim.