Benim gibi scartcadenin 1.partisini kaçıranlar için alternatif bir cihaz.Fakat alıp almama konusunda tereddütlüyüm acaba yavuzg 2.partiyi çıkarırmı?:)Birde fiyat ve kullanışlılık nasıldır o konuda bilgisi olan varsa bizi biraz aydınlatır umarım.
http://arcadeforge.net/UMSA:::15.htmlUMSA temelde benim SCARTCADE. Biraz fazlası ve eksiği var.
Şöyle ki;
Fazlası:
- Composite Video da üretiyor (ki bence gereksiz)
- V-Sync için Negatif ve Positif polarizasyon seçimi için switch koymuşlar. (Bunun amacını da pek anlamadım, normalde sync polaritesine göre geşen sinyalin çözünürlüğünü algılayan PC monitörleri var ama...)
Eksiği:
- Ben tasarıma sırf TV 4:3 formatında A/V moduna otomatik geçebilsin diye VGA kartından aldığım 5V'u 12V'a yükselten bir voltaj regülatörü katı eklemiştim. Böyle bir şey yok UMSA'da (5v ve 12V haricen beslenmesi gerekiyor)
- Benzer şekilde devreyi beslemek için harici 5V girişine ihtiyaç duymuşlar. Ben tasarımı (SCARTCADE v2) V-Sync, VGA-Pin9 ve SDA pinlerindeki sinyallerden 5V çalacak şekilde değiştirdim.
Neyse, bu UMSA'yı da (SCARTCADE gibi) çalıştırabilmek için PC'Nize Soft15Khz yüklemeniz veya başka şekillerde 15Khz sinyal gönderir hale getirmeniz gerektiğini unutmayın...
Bu arada kusura bakmayın projeler gecikiyor biliyorum ancak takir edersiniz ki gerçek hayat da bir yandan devam ediyor. Gündüzleri işten güçten pestilim çıkınca geceleri çoğu zaman "teorik" takılabiliyorum.
CRTSIM'lerin son versiyon PCB'leri hazırlandı yatıyor öyle 1 aydır. SCARTCADE yeni PCB tasarımı bitmek üzere (bu sefer dişi SCART soket kullandım) bir de "ucuz" bir "upscaler" üzerinde çalışıyorum (henüz teorik aşamada) v.s. v.s.