Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: UMSA - Ultimate SCART Adapter  (Okunma Sayısı 31946 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 27, 2014, 15:35:02 ÖS »

Benim gibi scartcadenin 1.partisini kaçıranlar için alternatif bir cihaz.Fakat alıp almama konusunda tereddütlüyüm acaba yavuzg 2.partiyi çıkarırmı?:)Birde fiyat ve kullanışlılık nasıldır o konuda bilgisi olan varsa bizi biraz aydınlatır umarım.
http://arcadeforge.net/UMSA:::15.html
Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2014, 17:25:58 ÖS »

Yavuz Abi 2. Partiyi çıkarsa ilk taliplisi benim.  Kahkaha
mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 27, 2014, 20:43:23 ÖS »

Umsadan ben siparis verdim umsa scartin ozellikleri cok iyi  rgb leri 2.5 volt gonderdigi zaman tv rgb modunu algiliyor arkadaa almanyadan akrabasina 2 tane siparis verdi bende paypal bugun halledip siparesimi vercem adamretronun krali zuberg

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 27, 2014, 20:59:21 ÖS »

Başka bir forumda yazdığım yazıyı aynen buraya da yazıyorum. 1 gün önce UMSA siparişi verdim ama sitede belirtilmesine rağmen tracking number verilmedi. Aşağıda bulunan yazıyı okuyunca neden endişeli olduğumu anlayacaksınız arkadaşlar.

ArcadeForge kargo sistemi için tracking desteği verdiğini yazıyordu shipping'de ama takip numarasından eser yok, shipped durumundan sonra ne bir takip kodu e-mail'i geldi ne de 9 saat önce yolladığım e-mail'e cevap veren oldu. Açıkcası canım sıkıldı bu işe çünkü son 1 aydır belkide daha fazladır takipsiz aldığım ürünler asla elime geçmedi. Xbox One oyunu, Xbox One skin'i vb. Bu site takip numarası veremez ise ve ürün 10 gün içinde elime ulaşmazsa PayPal'e şikayet edeceğim. Böyle saçmalık görmedim. Nette araştırdım biraz benim gibi soranlar olmuş tracking olayını ürün ulaştı yazmışlar elimize ama aradaki tek fark biz Türkiye'de yaşıyoruz. Anlayın gerisini. Ya sabır......

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 27, 2014, 21:30:10 ÖS »

Hımmm,o zaman sipariş veren arkadaşların sonucunu beklemek lazım.
mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 27, 2014, 21:31:46 ÖS »

Baþka bir forumda yazdýðým yazýyý aynen buraya da yazýyorum. 1 gün önce UMSA sipariþi verdim ama sitede belirtilmesine raðmen tracking number verilmedi. Aþaðýda bulunan yazýyý okuyunca neden endiþeli olduðumu anlayacaksýnýz arkadaþlar.

ArcadeForge kargo sistemi için tracking desteði verdiðini yazýyordu shipping'de ama takip numarasýndan eser yok, shipped durumundan sonra ne bir takip kodu e-mail'i geldi ne de 9 saat önce yolladýðým e-mail'e cevap veren oldu. Açýkcasý caným sýkýldý bu iþe çünkü son 1 aydýr belkide daha fazladýr takipsiz aldýðým ürünler asla elime geçmedi. Xbox One oyunu, Xbox One skin'i vb. Bu site takip numarasý veroemez ise ve ürün 10 gün içinde elime ulapþmazsa PayPal'e þikayet edeceðim. Böyle saçmalýk görmedim. Nette araþtýrdým biraz benim gibi soranlar tolmuþ tracking olayýný ürün ulaþtý yazmýþlar elimize ama aradaki tek fark biz Türkiye'de yaþýyoruz. Anlayýn gerisini. Ya sabýr......
Orda bir olay var onu atliyoruz arcade forge alman pstasiyla gonderiyor belli bir kilidan sonra dhl ile gonderiyor  ultimaarc vidro amp siparis verdim posta evime gelmedi ama andy bana cektigi mesajda postan geri geldi yetersiz adres diye paramin iadesini isteyip tekrar urunu istedim dhl ile yolladi 3 gunde elime ulasti o olayo bizim ptt de bitiyor tracing olmadigi icin ilgilenmiyor
« Son Düzenleme: Mayıs 27, 2014, 21:33:30 ÖS Gönderen: mesa » Logged

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 27, 2014, 21:38:52 ÖS »

Baþka bir forumda yazdýðým yazýyý aynen buraya da yazýyorum. 1 gün önce UMSA sipariþi verdim ama sitede belirtilmesine raðmen tracking number verilmedi. Aþaðýda bulunan yazýyý okuyunca neden endiþeli olduðumu anlayacaksýnýz arkadaþlar.

ArcadeForge kargo sistemi için tracking desteði verdiðini yazýyordu shipping'de ama takip numarasýndan eser yok, shipped durumundan sonra ne bir takip kodu e-mail'i geldi ne de 9 saat önce yolladýðým e-mail'e cevap veren oldu. Açýkcasý caným sýkýldý bu iþe çünkü son 1 aydýr belkide daha fazladýr takipsiz aldýðým ürünler asla elime geçmedi. Xbox One oyunu, Xbox One skin'i vb. Bu site takip numarasý veroemez ise ve ürün 10 gün içinde elime ulapþmazsa PayPal'e þikayet edeceðim. Böyle saçmalýk görmedim. Nette araþtýrdým biraz benim gibi soranlar tolmuþ tracking olayýný ürün ulaþtý yazmýþlar elimize ama aradaki tek fark biz Türkiye'de yaþýyoruz. Anlayýn gerisini. Ya sabýr......
Orda bir olay var onu atliyoruz arcade forge alman pstasiyla gonderiyor belli bir kilidan sonra dhl ile gonderiyor  ultimaarc vidro amp siparis verdim posta evime gelmedi ama andy bana cektigi mesajda postan geri geldi yetersiz adres diye paramin iadesini isteyip tekrar urunu istedim dhl ile yolladi 3 gunde elime ulasti o olayo bizim ptt de bitiyor tracing oldugu icin ilgilenmiyor

Dostum o olayın bende farkındayım. Belli bir ağırlıktan sonra DHL ile yolluyor site ama bu iş paraya bakar. Ürünlerin elime geçmesi için fahiş fiyata ürün aldığım çok olmuştur kargo yüzünden. Site ürünü hangi kargo firması ile yollanmasını seçenek olarak sunsa daha iyi olurdu. Benim korkum ülkemizde bilirsiniz ki takipsiz kargoların başına gelen olaylar mağlum adamlara geri gitmezde durum oldu bittiye gelir diye endişeleniyorum. 54.50 euro vermişim topalmda DHL ile yollasın bi 30 euro daha vereyim kafam rahat olur. Şimdi geldi mi gelecek mi diye sinir, stres cabası.

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 27, 2014, 21:41:55 ÖS »

Evet halkisinnn kardes

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 27, 2014, 21:56:40 ÖS »

E-mail attım aradan 11 saat geçti nasıl bir politikaları varsa geri dönüş bile olmadı. Nasıl para iadesi yapmış site hayret ediyorum. Papaz olucam kesin siteyle iyice sinir oldum yemin ederim.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 27, 2014, 22:45:49 ÖS »

Benim gibi scartcadenin 1.partisini kaçıranlar için alternatif bir cihaz.Fakat alıp almama konusunda tereddütlüyüm acaba yavuzg 2.partiyi çıkarırmı?:)Birde fiyat ve kullanışlılık nasıldır o konuda bilgisi olan varsa bizi biraz aydınlatır umarım.
http://arcadeforge.net/UMSA:::15.html

UMSA temelde benim SCARTCADE. Biraz fazlası ve eksiği var.

Şöyle ki;

Fazlası:
- Composite Video da üretiyor (ki bence gereksiz)
- V-Sync için Negatif ve Positif polarizasyon seçimi için switch koymuşlar. (Bunun amacını da pek anlamadım, normalde sync polaritesine göre geşen sinyalin çözünürlüğünü algılayan PC monitörleri var ama...)

Eksiği:
- Ben tasarıma sırf TV 4:3 formatında A/V moduna otomatik geçebilsin diye VGA kartından aldığım 5V'u 12V'a yükselten bir voltaj regülatörü katı eklemiştim. Böyle bir şey yok UMSA'da (5v ve 12V haricen beslenmesi gerekiyor)
- Benzer şekilde devreyi beslemek için harici 5V girişine ihtiyaç duymuşlar. Ben tasarımı (SCARTCADE v2) V-Sync, VGA-Pin9 ve SDA pinlerindeki sinyallerden 5V çalacak şekilde değiştirdim.

Neyse, bu UMSA'yı da (SCARTCADE gibi) çalıştırabilmek için PC'Nize Soft15Khz yüklemeniz veya başka şekillerde 15Khz sinyal gönderir hale getirmeniz gerektiğini unutmayın...

Bu arada kusura bakmayın projeler gecikiyor biliyorum ancak takir edersiniz ki gerçek hayat da bir yandan devam ediyor. Gündüzleri işten güçten pestilim çıkınca geceleri çoğu zaman "teorik" takılabiliyorum.

CRTSIM'lerin son versiyon PCB'leri hazırlandı yatıyor öyle 1 aydır. SCARTCADE yeni PCB tasarımı bitmek üzere (bu sefer dişi SCART soket kullandım) bir de "ucuz" bir "upscaler" üzerinde çalışıyorum (henüz teorik aşamada) v.s. v.s.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 27, 2014, 22:57:33 ÖS »

Ben her ihtimale karşı 1 adet SCARTCADE istiyorum adaş. Beni unutmazsan sevinirim. Alman firmasına hiç güvenim yok çünkü.

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 28, 2014, 07:36:27 ÖÖ »

Peki bu Ultimarc sitesindeki arcade vga ekran kartı nasıl yavuzg?İlk çıktığı günden beri bu kartı almak istedim (6-7 sene oldu galiba)Şu anda ati 5450 kartı modifiye etmişler.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 28, 2014, 12:44:49 ÖS »

Peki bu Ultimarc sitesindeki arcade vga ekran kartı nasıl yavuzg?İlk çıktığı günden beri bu kartı almak istedim (6-7 sene oldu galiba)Şu anda ati 5450 kartı modifiye etmişler.

kartta normal bir 5450 kartından farklı bir donanım/modifikasyon yok. kartın firmware'inde ve driverında sadece düşük çözünürlüklü görüntü modları (15Khz => örn. 224p, 240p v.s.) açık. o kadar. zaten bunu soft15Khz ile yapabiliyoruz.

Yani kısaca;

Normal VGA görüntü kartı + Soft15Khz = Arcade VGA kartı

Bu kapsamda o kartı alıp almama kararı size kalmış...

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 28, 2014, 14:05:05 ÖS »

Ben böyle pişkin adamlar görmedim. Adamlara yazdığım yazıya karşılık gelen cevaba bakın. Amazon vb. firmalarının değerini birkez daha anladım. Amazon ulaşımı aksayan kargoyu telafi etmek için hesaba 5 dolar kredi yükler veya yapılan alışveriş sayısına göre hesaba 5 dolar kredi verir bu sitede şerefsizliğin dibine vurur. Başıma geleceği tahmin ediyorum bu yüzden suyu şimdiden dolaba koydum anca soğur. 

Hello,

Tracking number is available ?

Thank you.

Please check your online shop account.

Thanks

Tracking number given on the site but it says nothing. If the package does not within 10 days of my hands I'm going to file a complaint with PayPal.

Ok. Thanks for getting in touch.

AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 28, 2014, 14:18:14 ÖS »

Dolaptaki su soğuya dursun,Wat da f.cking your problem bro?
yazılıp paypalin şikayet müessesesi ile para geri alınıp,yavuz arkadaşımıza gönderilmek süretiyle, bir sonraki scartade batchine topraktan girilir.

AmigaAmigaAmiga
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: