Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımA500 - A1200 3D ya da AutoCad Planları?
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: A500 - A1200 3D ya da AutoCad Planları?  (Okunma Sayısı 14462 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Mayıs 29, 2014, 22:35:37 ÖS »

Birde Şu 600 ve 1200 lerin vidalarını fazla sıkınca vida deliğinin kasa üstünden patlaması durumu vardı ki sinir olurdum. A500lerde buna pek rastlamadım. eğer 600 kasası print edilecekse lütfen bu durum fixlensin
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mayıs 29, 2014, 22:39:37 ÖS »

beyazı Amiga600 ve Amiga1200'de gördük diye hatırlıyorum...Beyaz A500 sadece şu özel üretim desenli olanlardı sanki...
sanırım doğru hatırlıyorsun banada öyle gibi geliyor
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mayıs 29, 2014, 23:17:48 ÖS »

Teşekkürler LW3D 3Dlerine ulaştığıma çok sevindim ama sanırım kastımı tam anlatamadım benim aradığım aslında bu kasaların birebir teknik planları ve çizimleri yani yeniden sıfır birebir kasayı yapmak istesem bunun için kullanılabilecek teknik şemaları arıyorum. çok şey istiyorum farkındayım ama bir yolu varsa burdan başka biryerden çıkmaz onu biliyorum... Her türlü fikir ve öneriye açığım.

bir arkadaş 5-6 sene önce fenerbahçe mağazaları için kumbara yaptırmıştı çinde. ABS (veya herneyse işte) için kullanılacak kalıbı yapmaya türkiyede 50.000 TL istemişler o da çinde 20.000 TL'ye mi ne yaptırmış (yanlış hatırlamıyorsam).

neyse uzun lafın kısası, binlerce üretmeyecekseniz o iş finansal AÇIDAN pek anlamlı değil.

öte yandan, kanımca bu kadar büyük ölçekte (yani aamiga v.s. kasaları kola kutusu boyutundan büyük sonuçta) bir modeli de sağlam bir malzeme'den çıkartabilecek bir 3d printer'a erişiminiz varsa o zaman başka tabii... ki o da muhtemel astarı yüzünden pahalıya gelecektir... (basit bir 2d lazer kesim için bile yüzlerce lira isteniyor piyasada)

TyR
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mayıs 30, 2014, 14:03:16 ÖS »

Aslında gerçekten yeniden üretmek gibi bir niyetim var ve şuanda hem yurt içi hemde yurt dışı (çin) kaynaklarla farklı maliyet tabloları ve çözümleri üzerine araştırma yapmaya devam ediyorum. Ama hepsinden önce işimi büyük ölçüde kolaylaştıracak olan ve ne istediğimi karşı tarafa tam olarak anlatabilmemi sağlayacak şey üretilecek kalıbın teknik şemaları.

Yapılacak üretim eski kasalarla birebir uymak durumunda olduğu için yeniden çizmek gibi bir şans yok gibi bir şey. Belki 3D tarayıcı ile bunu halledebilmeye çalışacağım ama şemalara ulaşabilsem ilk adımı büyük ölçüde kolaylaştırmış olurum. Aksi takdirde 3D tarayıcı da benim için ayrı bir maliyet ve zaman kaybı olacaktır.

A500 | A500 Plus + A590
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Mayıs 30, 2014, 16:42:16 ÖS »

Yabancı forumlarda çok detaylı renderlara rastladığım oluyor. Bu çalışmaların sahiplerinden wireframe hallerini isteyebilirsin (belki) ama bu dosyalar işini görür mü bilmiyorum?

Tekrardan kasa imalatı düşünceni çok ümitsiz görsem de sormak istedim: 3D baskı mı düşünüyorsun, başka bir teknik mi? Bu kasaların orjinali sanıyorum plastik enjeksiyon tekniğiyle yapılıyordu.

TyR
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mayıs 30, 2014, 18:51:27 ÖS »

Yapılabilirlik açısından plastik enjeksiyon kalıp şu anki en olası plan gibi görünüyor. İleriye dönük taleplere de cevap verebilme açısından fabrikasyonal olarak amacım bu yönde.

Maliyetler açısından bakıldığında Çin dışında bir alternatif yok zaten ama gerçek şemalar elimde olsa tam bir maliyet analizi yapabilme şansım olacak ki o zaman ne derece gerçekçi bir plan olduğunu bende daha net görebileceğim.

Araştırmalarım devam ediyor bakalım sonu nereye varacak...

A500 | A500 Plus + A590
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mayıs 30, 2014, 20:59:22 ÖS »

Maalesef sizin aradığınız A500/1200 plastik enj. kalıp tasarımlarını internette bulma olasılığınız %0.
Ancak bir kalıp tasarım firmasına ücreti mukabilinde yaptırabilirsiniz.
Yada ürünü kalıpçıya götürecek anahtar teslimi anlaşacaksınız. yani parça basan kalıp yaptıracaksınız. O da ürünü optik tarayacak, yüzey yapacak sonra ürünü modelleyecek, sonra kalıp tasarımını yapıp kalıbı imal edip ilk ürünü basıp size teslim edecek. Bu şekilde çalışan bir kalıpçı bulabilirseniz, heralde TR de 150-200K TL ye yaptırabilirsiniz.
« Son Düzenleme: Mayıs 30, 2014, 21:02:20 ÖS Gönderen: AmigaFUN » Logged

AmigaAmigaAmiga
TyR
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Haziran 01, 2014, 16:06:01 ÖS »

Modellerin üretimi için ters mühendislik mantığı ile çalışmaya başladım. Bazı mühendis arkadaşlarımın da yardımı ile kontak kurduğumuz bir firmayla kasaların 3D tarayıcı ile birebir modellemesini yaptıracağız iş bu noktada başarıya ulaşırsa ondan sonra Plastik enjeksiyon kalıp ve imalat ile ilgili Çin ile yazışmaya başlayacağım. 

Maliyetleri elimizden geldiğince düşük tutmaya çalışıyoruz. Durumlar netleştikçe gelişmelerden sizleri de haberdar edeceğim.

A500 | A500 Plus + A590
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Haziran 01, 2014, 19:23:44 ÖS »

Konya'da bu şekilde tersine mühendislik ile plastik parça kalıbı üreten onlarca işletme var. Çin'den önce Konya'ya da bir bakın isterseniz.

AmigaAmigaAmiga
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Haziran 01, 2014, 19:26:44 ÖS »

Plastik enjeksiyon ülkemizde bolca var ?
Önemli olan 1 defaya mahsus olan kalıp parası.

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
TyR
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Haziran 01, 2014, 21:01:57 ÖS »

Konya'yı da araştırmaya başladım fikir için teşekkürler kalıp maliyeti nerede daha ucuza gelirse orayı tercih edeceğiz gönül isterki Türkiyede olsun zaten hem erişim kolaylığı hem de parti parti üretim açısından yurt içi çalışmak çok daha avantajlı olacaktır.

A500 | A500 Plus + A590
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Haziran 02, 2014, 09:03:00 ÖÖ »

Plastik ve metal kasa üreten Altınkaya firmesını araya sıkıştırayım. Gözden kaçtıysa değerlendirilebilir.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: