|
Silencer
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #15 : Mayıs 16, 2007, 11:52:54 ÖÖ » |
|
Dostum ADF ve WHDLOAD ile ilgili yazıları, Amıga dokumantasyon projesini tekrar iyice bir incelemni tavsiye ederim. Bu şekilde daha iyi kavrarsın. Sonrada kafana takılan ayrıntılar konusunda bizlerden daha iyi bilgi alabilirsin. Bu şekilde sana daha iyi yardımcı olabiliriz. Teorik bilgiden ziyade kişinin açıp denemesi gerek. Bağlayacak diski PC'ye WinUAE'de gördürecek dosya transfer edecek Amiga'da CLİ'de ADF2disk ile diske yazacak yani oladuğunu kendi görecek çünkü en iyi öğrenme tecrübedir...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 17, 2007, 14:21:50 ÖS Gönderen: Silencer »
|
|
|
|
|
|
kaptan akgun
|
 |
« Yanıtla #16 : Mayıs 17, 2007, 09:44:25 ÖÖ » |
|
arkadaşlar, Pc deki hardiskime bu oyunları indirdim. Dediğiniz gibi bu hardiski sonra Amıgama nasıl bağlıyacağım. Bilgisayarın içini açıp kabloyu nereye bağlıyabilirim. Bilgisayarın içini hiç açmadığımdan nereye bağlanacağını bilmiyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zombi
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #17 : Mayıs 17, 2007, 10:19:30 ÖÖ » |
|
A500 1.2 kullanıyorum demişsin. Elindeki cihaza kolay bir şekilde harddisk bağlayamazsın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nazmiye
|
 |
« Yanıtla #18 : Mayıs 17, 2007, 10:49:43 ÖÖ » |
|
Bağlamak istediğin hardisk Ide ise ,Amıga 500 ıde hardiki Amıga 1200 de olduğu gibi bağlıyamazsın
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #19 : Mayıs 17, 2007, 11:23:32 ÖÖ » |
|
Kaptan Akgun : A500'e HD bağlamanın bilinen en pratik yolu A590 adlı eklentiye sahip olmaktır. A500'ün yanından bağlanır ve SCSI arabirimi sayesinde sanırım 1GB'a kadar (ya da 1 GB'lik partitionları olan) HD bağlanabilir. Bunun dışında A500 için bir kaç harddisk kontrolorü daha var. Ama bulmak ya zor, ya da henüz geliştiriliyor. A500 ile en maktıklı uygulama aşağıdaki başlıkta yer alan Null modem kablosuyla PC'den, Amiga disket sürücüsündeki diskete oyun yazma yöntemidir. http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=107.msg338#msg338A500 ne yazık ki A590 veya benzeri bir eklenti olmadan HD'ye kavuşmanın zor olduğu bir bilgisayar. (Amiga600 ve Amiga1200'e direkt olarak IDE harddisk bağlanabilmektedir.)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Silencer
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #20 : Mayıs 17, 2007, 14:29:46 ÖS » |
|
Sanırım olması gereken bu... ='den sonraki bölümü yukardan youtube eki içine gömmen gerekiyor arkadaşım. Saygılar. not: Bu video'da linki verile verile bir hal oldu... ama kimsenin bir kere bile denediğini sanmıyorum... Kablo pahalı transfer hızı yavaş... 1200 satan onca arkadaş varken gidip 1200 + HD olayına girmek çok daha mantıklı.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 17, 2007, 14:31:45 ÖS Gönderen: Silencer »
|
|
|
|
|
|
Silencer
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #21 : Mayıs 17, 2007, 14:37:44 ÖS » |
|
olsun istersen yukardaki mesajını silip görüntü kirliliği önüne geçebilirsin 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zombi
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #22 : Mayıs 17, 2007, 15:37:30 ÖS » |
|
not: Bu video'da linki verile verile bir hal oldu... ama kimsenin bir kere bile denediğini sanmıyorum...
Kablo pahalı transfer hızı yavaş... 1200 satan onca arkadaş varken gidip 1200 + HD olayına girmek çok daha mantıklı.
Ben bayağı uzunca bir süre kullandım bu sistemi. Herkez bir kez denemeli bence. Benim çok hoşuma gitmişti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #23 : Mayıs 17, 2007, 16:36:30 ÖS » |
|
Bende kullandım. Hiçte sanıldığı kadar zor bir kablo değil, zor bir işlem değil. A500'ü olanlar için (PC'side olanlar için) güzel bir çözüm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gokhan Ozkan
|
 |
« Yanıtla #24 : Mayıs 24, 2007, 10:34:14 ÖÖ » |
|
Dostum, ne oldu , adf oyunlarını bilgisayarına transfer etmeyi başardınmı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AmigAmigA
|
 |
« Yanıtla #25 : Mayıs 24, 2007, 13:02:12 ÖS » |
|
1200'ün gözünü seveyim,kabloyla falan uğraşılmaz aga,resmen zulüm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaptan akgun
|
 |
« Yanıtla #26 : Temmuz 04, 2007, 10:50:59 ÖÖ » |
|
Hala A500 Adf oyunlarını çekmeyi başaramadım. Arkadaşların bahsettiği gibi en iyisi bir Amıga 1200 bulmak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
modelist
|
 |
« Yanıtla #27 : Temmuz 04, 2007, 23:53:58 ÖS » |
|
arkadaşlar bir konu üzerinde izahat verirken teknik formülüyle yani komutun nasıl kulanıldıgına dair satır bilgileriyle kulanış seklini örnekleyerek yazarsanız daha cok yardımcı olursunuz. Başka hiç bir şekilde diger arkadaşlara yardımcı olamayız bu temel egitim bilgisidir tatbik ve örnek olmak zorunda yoksa özetlenmiş kuru bir gürültüden başka bir şey değildir. Arkadaş konuyla alakalı hiç bir sey bilmiyor yani benim gibi bilgisi zayıf forumu sürekli takip ediyorum ama herkesin yapdıgı tek bir sey var internet gezintilerinizden baska hiç birsey vermiyorsunuz.Bunu bizde yapabiliyoruz bizlerde bakıp yapıyoruz,lütfen bilgisi olan arkadaşlar biraz emek verin bizlere bir iki satırla bu odur bu sudur deyipde kestirmeyin.sürçü lisan ettiysem affola.........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #28 : Temmuz 05, 2007, 13:33:19 ÖS » |
|
Modelist haklısın...ama bu başlıkta sorulan tüm sorulara birkaç farklı kişi farklı açılardan cevap verdi zaten. Hala anlaşılmayan bölüm varsa anlatırız... Yukarıda video bile var. Daha ne yapabiliriz ki ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaptan akgun
|
 |
« Yanıtla #29 : Temmuz 06, 2007, 11:21:43 ÖÖ » |
|
Arkadaşlar gerçekten çok ayrıntılı bit şekilde açıklansa benim gibi bir çok arkadaş için çok faydalı olacak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|