Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Herkese Merhaba,  (Okunma Sayısı 20819 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Wolf-EyE
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Kasım 25, 2014, 11:45:36 ÖÖ »

Bir arkadaşım hediye etti yılını bilmiyorum ama eski bir alet cintiq tadında (yanına yaklaşamaz kendimi kandırıyorum )

Ben de Sketchbook Pro, Photoshop, Adobe illustrator ağırlıklı olarak, ek olarak da TV Paint (Deluxe paint 'i andırdığı için), Corel Grafigo 2 (Çizgileri süper düzeltiyor, sadece tablet pc de çalışıyor) kullanıyorum.
Şu sıralar da Clip Studio Paint ve Retas Studios HD 'yi inceliyorum, bunlar da güzel programlar...

Tablet üzerinde de denemeler yaptım ama o parmak gibi kalem ile çizim çok çok zor, güzel yazılımlar mevcut ama kalemin ucu ince olmalı

Nerdeyse tüm yazılımları denedim sayılır ve sketchbook ve TV Paint çok iyi tepki veriyor, hızları çok iyi.
Şu TV paint'e bir ara bende bakayım..

http://nevzat-m.deviantart.com/

Xbox 360 (E), Nintendo Wii (Siyah), Playstation 2 (Fat), PSP (3001)
Ozan "DemonKiss" Ayıtkan
Üye
**

Gel! Eşşek kadarsan ve hala oyun oynuyorsan gel!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Kasım 25, 2014, 11:55:38 ÖÖ »

Dostum renklendirmeleri nasıl yapıyorsun.. ben hep karakalem çalıştığım için renklendirmelerim yeterince iyi değil.. seninkiler çok iyi.. Ayrı bir program mı kullanıyorsun ?
Ağırıklı olarak Photoshop ve Photoshop üzerinde fotomanipülasyon. Elde etmek istediğin etkiye göre kullandığın yöntem ve program çok değişecektir. Kere kalem ve mürekkep çizimlerini renklendirmek ve boyut katmak istiyorsan Painter vb. illüstrasyon programlarını önerebilirim. Ama bu iş derya deniz biliyorsun.
« Son Düzenleme: Kasım 25, 2014, 11:58:44 ÖÖ Gönderen: DemonKiss » Logged
maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Kasım 25, 2014, 12:06:50 ÖS »

Aslında çok tarihi bir konu olacak ama ilk başladığım sistem C64 'ün light pen diye bir ürünüydü, Paint programından hallice bir çizim yazılımı mevcuttu ve 3-4 kare animasyona izin veriyordu (öyle hatırlıyorum) bir evin bacasından tüten duman animasyonu yapmıştım çok sevindirik olmuştum Kahkaha Kalemi telefon kablosu gibi burgulu esnek kablo ile bilgisayara joystick porttan bağlayıp Tüplü TV ekranına çizim yapabiliyordunuz. Koca bir kare şeklinde imleci ve el titreşimlerini hemen algılayan haliyle istediniz etkiyi vermiyordu ama olsun ilginçti yine de Kahkaha

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
Wolf-EyE
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Kasım 25, 2014, 12:07:32 ÖS »

Dostum renklendirmeleri nasıl yapıyorsun.. ben hep karakalem çalıştığım için renklendirmelerim yeterince iyi değil.. seninkiler çok iyi.. Ayrı bir program mı kullanıyorsun ?
Ağırıklı olarak Photoshop ve Photoshop üzerinde fotomanipülasyon. Elde etmek istediğin etkiye göre kullandığın yöntem ve program çok değişecektir. Kere kalem ve mürekkep çizimlerini renklendirmek ve boyut katmak istiyorsan Painter vb. illüstrasyon programlarını önerebilirim. Ama bu iş derya deniz biliyorsun.
Boyama ayrı bir olay gerçekten.. Zaten çizgi romanlarda karakalem, mürekkep, boyamayı hep farklı kişiler yapıyor.. Bahsettiğin programlar sanırım biraz eğitim gerektiriyor (en azından photoshop öyle diye biliyorum) Yine de bulabilirsem indirip bir denerim

http://nevzat-m.deviantart.com/

Xbox 360 (E), Nintendo Wii (Siyah), Playstation 2 (Fat), PSP (3001)
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: