Tüm retro severlere ve oyun aşıklarına selamlar.
Ben Ozan. 1986 yılında C64'ümle başladığım oyun ve oyunculuk günceme hala hız kesmeden devam ediyorum. Basic'le ekranda ilk topumu zıplattığımda, SpeedKing oynarken ilk üçe girmeyi başardığımda, Barbarian'da siyahlı rakibimi geçip ilk defa karşımda büyücü kralı gördüğümde, Last Ninja 2'de kaza eseri küçük altıgen adayı keşfettiğimde, International Karate Plus'ta üstüme üstüme gelen tüm bowling toplarını kalkanımla geri püskürtmeyi başardığımda nasıl heyecanlıysam bu gün sizlere bunları yazarken de aynı derecede heyecanlıyım.
Annemin "Eşşek kadar oldun. Hala oyun mu oynuyorsun?" sözleri kulaklarımda yankılanırken sizlerle burada, inadına oyun oynamak, oyun ve oyunculuğa dair paylaşımlarda bulunmak, bulunabilmek bile başlı başına bir heyecan sebebidir benim için.
Sizleri, internette parça arayışım sayesinde Google Images üzerindeki küçük bir thumbnail üzerinden buldum

Kendimi "retro hayranı ve tutkunu" olarak tanımlamaktansa, uslanmaz ve ehlileştirilemez bir oyun manyağı olarak tanımlamayı yeğlerim.
Atari2600 ve Arcade makinaların bana bulaştırdığı zehri, muhtelif Gamewatch'lar, C64, Nintendo gameboy, Amiga500+, IBM(386-486)ve niceleri, PSP, Nintendo Wii, ve PSViTA ile dışarıya akıtmaya çalıştıysam da başarılı olamadım

Bugün; Eşşek kadar olmuş ve hala oyun oynayan birisiysem bunu, bana ilk heyecanım olan C64'ümü binbir zorlukla hediye eden babama borçluyumdur.
Şu günlerde kişisel Virtual Pinball projemle uğraşıyorum. %40 tamamlanmış durumda. Detaylarını sizlerle bu ortamda paylaşmaktan mutluluk duyarım. İlk Arcade makinamı 2009 senesinde inşa ettim. O zamanlar, kendisinden bu forum sayesinde haberim olan sevgili Yavuz G.'nin detaylı klavuzları gibi (ki emeği ve heyecanı için kendisine saygı ve şükranlarımı sunarım) detaylı klavuzlar bulmak çok zor, yöntemler araştırmak, geliştirmekse epeyi mesai isteyen şeylerdi. Hala da öyle...
Tek tesellim buna hevesli insanların gerçekten samimiyetle biraraya gelebildiklerini, bilgi, deneyim ve birikimleri paylaşabildikleri topluluklar oluşturduklarını ve çoğaldıklarını görmebilmek.
Konuşacağımız, paylaşacağımız çok şey var
İstanbul'dan Hoş bulduk...