Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıPSX oyunlarınızı nereden indiriyorsunuz nasıl yazdırıyorsunuz?
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PSX oyunlarınızı nereden indiriyorsunuz nasıl yazdırıyorsunuz?  (Okunma Sayısı 21889 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 09, 2014, 12:43:18 ÖS »

Merhaba dostlar,
Durum şöyle, netten indirip cdye yazdırdığım oyunları psx'im ya ses cdsi olarak görüyor ya da psx cdsi değil diyor. Hazırda elime geçen cdye yazdırılmış oyunu sorunsuz okuyor.

İmajları torrentten, coolromdan veya diğer sitelerden indirip yazdırdım sonuç maalesef aynı. İmajlar bin ve cue şeklinde. Tabii ki cue'yi açıp yazdırıyorum.
İmgburn, Poweriso, Ultraiso, Alcohol %120 hepsiyle denedim. Olmadı.

Nedir bunun püf noktası?

Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 09, 2014, 12:45:47 ÖS »

Hocam imgburn veya nero ile zamanında yazdırıp oynuyordum.Hiçbir sorun da yaşamadım.

Acaba sizin yazıcıdan veya kullandığınız cd'den kaynaklı bir sorun olabilir mi ?
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2014, 13:02:11 ÖS »

Yazıcım LG DVDRW. Cd medyaları memorex, daimond, phillips, maxell, verbatim, hepsini denedim sonuç aynı.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 09, 2014, 13:10:07 ÖS »

Ben genelde hem CD hem DVD İmgBurn ile yazdırıyorum, sorun çıkmıyor. Alternatif olarak DVD için isoburn kullanıyorum oda ücretsiz başarılı bir program. Tabiki dediğin gibi cue dosyası seçilerek yazdırılıyor.

Benim aklıma gelen tek şey dvd rw ın çok yeni ve düşük hızda yazdırmaya izin vermiyor. Mesela benim dvd rw da en x8 hızında yazdırmaya izin veriyor aslında x4 veya x2 hızında yazdırmak gerek ama yine de okuyor. Sende bunu kontrol et, İmgBurn programı zaten yazdırırken uyarı veriyor.

eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2014, 13:11:17 ÖS »

Yazıcım LG DVDRW. Cd medyaları memorex, daimond, phillips, maxell, verbatim, hepsini denedim sonuç aynı.

yazıcıda bir sıkıntı var sanırım. bir de en yavaş hızda dene bence, çok farkedebiliyor.

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 09, 2014, 13:20:02 ÖS »

yazıcıda bir sıkıntı var sanırım. bir de en yavaş hızda dene bence, çok farkedebiliyor.

Yazıcı fark eder mi ki?
4x yazdırıyorum. Bu durum çıldırttı beni iki gündür. 20 den fazla cd harcadım.

Başka fikri olan veya benzer durumla karşılaşanınız var mı?

Direkt cdrw sürücü bile var elimde. Bir de öyle deneyeyim en iyisi ben. Sonucu yazarım.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 09, 2014, 13:30:32 ÖS »

Dikkat etmen gereken şey sürücünün düşük hızda yazdırma özelliğinin olup olmamasıdır. Sen x4 seçersin ama program senin yazıcının minimum yazdırma hızını baz alır.
Örneğin x4 seçtin ama yazıcın x16 dan aşağı yazmıyor o zaman program x16 hızında yazar. İmgBurn programını aç yazdırırken altta bulunan bilgi penceresine bak orada hangi hızda yazdırma işlemini başlattığını yazar.

hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Aralık 09, 2014, 13:46:08 ÖS »

Elindeki dosya formatını önce iso ya çevir, sonra yazdır.
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Aralık 09, 2014, 13:53:59 ÖS »

Dikkat etmen gereken şey sürücünün düşük hızda yazdırma özelliğinin olup olmamasıdır. Sen x4 seçersin ama program senin yazıcının minimum yazdırma hızını baz alır.
Örneğin x4 seçtin ama yazıcın x16 dan aşağı yazmıyor o zaman program x16 hızında yazar. İmgBurn programını aç yazdırırken altta bulunan bilgi penceresine bak orada hangi hızda yazdırma işlemini başlattığını yazar.

Kesinlikle 4x'de yazdırıyor orada sorun yok.
Elindeki dosya formatını önce iso ya çevir, sonra yazdır.

Bunu deneyeceğim. Ama cue dosyasında yazdırma bilgisi barındırmıyor mu bunlar?. Neyse akşama bunları deneyeyim bakalım ne olacak.

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Aralık 09, 2014, 14:32:23 ÖS »

Psx'in lensinin sorun yaratıyor olma ihtimali daha fazla bence.

ps: başka psx'te deneme şansın varsa öyle yap bence. ya da başkasının sorunsuz yazdırdığı bir medyayı kendi psx'inde dene.
« Son Düzenleme: Aralık 09, 2014, 14:35:41 ÖS Gönderen: I_R_on » Logged

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Aralık 09, 2014, 14:33:44 ÖS »

Lensin sorunlu kardeş

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Aralık 09, 2014, 14:45:13 ÖS »

ps: başka psx'te deneme şansın varsa öyle yap bence. ya da başkasının sorunsuz yazdırdığı bir medyayı kendi psx'inde dene.

İlk mesajımda belirttiğim gibi, başkasının yazdırdığı çizikler içindeki cdyi sorunsuz okuyor. Sorunun lensde olduğunu sanmıyorum.

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Aralık 09, 2014, 16:03:38 ÖS »

merhaba sorun lenste önceden bende denemediğim yok kalmamıştı lens+chip ilişkisi çok önemli princo cd ile neroda yazdırdım sorunsuz çalışıyor. 10 cihazdan 3-4 cihaz açıyor
« Son Düzenleme: Aralık 09, 2014, 16:13:53 ÖS Gönderen: izmirmaster » Logged

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Aralık 09, 2014, 16:19:33 ÖS »

merhaba sorun lenste önceden bende denemediğim yok kalmamıştı lens+chip ilişkisi çok önemli prico cd ile neroda yazdırdım sorunsuz çalışıyor. 10 cihazdan 3-4 cihaz açıyor

Aynı şekilde cdyi tanımama ve özellikle ses cdsi olarak görme şeklinde mi oluyor?
Yani dediğim gibi başkasının yazdırmış olduğu çizik cdyi her seferinde okuyor sorun çıkarmıyor. Lensin sadece benim yazdırdığım cdlerde sorun çıkarması sizce de garip değil mi?

Neyse akşama farklı denemeler yapacağım. Sonucu buraya yazarım.
Teşekkürler...

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Aralık 09, 2014, 16:23:59 ÖS »

aynen öyle oluyor

merhaba sorun lenste önceden bende denemediğim yok kalmamıştı lens+chip ilişkisi çok önemli prico cd ile neroda yazdırdım sorunsuz çalışıyor. 10 cihazdan 3-4 cihaz açıyor

Aynı şekilde cdyi tanımama ve özellikle ses cdsi olarak görme şeklinde mi oluyor?
Yani dediğim gibi başkasının yazdırmış olduğu çizik cdyi her seferinde okuyor sorun çıkarmıyor. Lensin sadece benim yazdırdığım cdlerde sorun çıkarması sizce de garip değil mi?

Neyse akşama farklı denemeler yapacağım. Sonucu buraya yazarım.
Teşekkürler...

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: