Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBit Pazarlarındaki Fiyatlar
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bit Pazarlarındaki Fiyatlar  (Okunma Sayısı 41459 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Aralık 16, 2014, 22:46:06 ÖS »

@eiji başka video yapan var mı abone olak

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Aralık 16, 2014, 22:48:10 ÖS »

ben senin vidyoları takip ediyorum, aha bunla oynuyorum aha bunu sergiliyorum, ha şunlarda dolapta duruyor dediğini görmedim henüz.

gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Aralık 16, 2014, 22:58:32 ÖS »

Hocam bence de video değil fotoğraf kastetmiş olabilir arkadaş. Çünkü bu olay daha çok fotoğraflarda yaşanıyor.

Bir kişinin 50 tane gameboyu olması değil sorun zaten. Sorun bir kişinin satmak için 50 tane gameboyunun olması.

Mesela sıfırı 110 lira civarındayken onlarca micro toplayıp şimdi 150-200TL aralığında satılması ve bu fiyattan kapışılması. Stoklar eridiği için o zaman 110 liradan alacak arkadaşların zararına neden olunması. Yoksa getir yurtdışından sat. Ona lafım yok. İçeride makine sayısı artar. Herkes ulaşabilir...
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Aralık 16, 2014, 23:05:40 ÖS »

Hocam bence de video değil fotoğraf kastetmiş olabilir arkadaş. Çünkü bu olay daha çok fotoğraflarda yaşanıyor.

Bir kişinin 50 tane gameboyu olması değil sorun zaten. Sorun bir kişinin satmak için 50 tane gameboyunun olması.

Mesela sıfırı 110 lira civarındayken onlarca micro toplayıp şimdi 150-200TL aralığında satılması ve bu fiyattan kapışılması. Stoklar eridiği için o zaman 110 liradan alacak arkadaşların zararına neden olunması. Yoksa getir yurtdışından sat. Ona lafım yok. İçeride makine sayısı artar. Herkes ulaşabilir...

Abi bu işin ticari boyutu oldukça parası olan bastırır 50 tane alır. Bence buna karşı yapılacak hiçbir şey yok. Bu site içinde de işin sadece ticari boyutunda olanlar var ki sevdiğim insanlar da var aralarında. Mevzu 0'ı 110 lira olan bi cihaz şimdi ortada yok diye 200'e satılırken alıcısının olması. 200'e kimse almasa yine 110'a düşecek onun fiyatı halbuki...

Bu konu uzar gider. Kimse kimseye kırılmasın gücenmesin. Bu forumun ortamı 10 numara. 1-2 yamuk adam var onlar da mimlenmiş zaten (:

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Aralık 16, 2014, 23:15:23 ÖS »

Yine bir "Ne olacak bu fiyatların hali." başlığı ve yine ortalık toz duman. Fiyatlar uçmaya başladıktan sonra cihaz almayı bıraktım. Hem yerim olmadığı için, hem de piyasa çok yükseldiği için.

Kimseye ne pahalı satıyor diye, ne pahalı alıyor diye kızmaya hakkınız yok. Talep olan yerde fiyatlar yükselir. Arzda yetersizlik varsa katlanarak yükselir. Bu serbest piyasa ekonomisinin bir numaralı kuralıdır. Çiflik sahibine "Kaç dönüm arazin var." diye sinirleniyor musunuz? Ev sahibine "Niye on tane dairen var?" diye sinirleniyor musunuz? Kendine spor arabalardan garaj kuran talk showcuya "Senin bu kadar arabaya ihtiyacın yok. Bu kadar araba almasan araba fiyatları düşer." diyor musunuz?

Ben sabah benden daha erken gidenler olduğu için bit pazarına gitmiyorum. Benim değer biçtiğimden daha yüksek meblağları ödeyecek insanlar olduğu için internetten de cihaz almıyorum. Sıramı benden daha istekli olana bırakıyorum. Aldıklarını ne yapacağı beni ilgilendirmiyor. İsterse kendine Nintendo'lardan ev yapsın. İçine girip uyusun. Bana ne? Ha, videosunu çekip Nintendo evi projesi diye YouTube'da yayınlarsa izlerim. Burda da paylaşırım. Altına hep beraber yorum yaparız.

Evet, bit pazarı esnafıyla anlaşan. Malları daha tezgaha konmadan satın alan. 3'e 5'e aldığı malları tozunu silmeden 300'e 500'e satmaya çalışanlar bolca türedi. Bu adamların kendi kişilik yapısıdır. Bu şekilde iş yapmaktan memnunsa bana bir şey demek düşmez. Sonuçta hediye aldığı malları satanları da gördük. Forumdan aldığını aynı gün 3 katı fiyata gg'ye koyanı da. Bit pazarı esnafı da bunları gördükçe haklı olarak fiyatları arttırıyor. Benden alıp bu paraya satıyorsa ben de satarım diyor.

Yurt içindeki fiyatlara güvenmiyorsanız, şişirme olduğunu düşünüyorsanız. Pek çok arkadaşın yaptığı gibi kendinize ebay fiyatlarını referans alın. Gölünüzden geçen fiyatı bulana kadar da alış veriş yapmayın. Bu kadar basit. Boş yere kendini harap etmeye gerek yok.   
« Son Düzenleme: Aralık 16, 2014, 23:18:02 ÖS Gönderen: wizofwor » Logged

Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Aralık 16, 2014, 23:21:11 ÖS »

Herhangi bir konuda almak istediğim bir ürün olursa hiç acele etmem. Mutlaka düşündüğüm fiyata birine denk gelirim. Acele etmemek lazım.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Aralık 16, 2014, 23:30:40 ÖS »

Arkadaşlar, herkes istediği retro cihazdan istediği adette sahip olma ve istediği fiyattan da alma hakkına elbette sahiptir.

Bu konu başlığının esas başlama amacı başkaydı.

Lafı dolandırmadan söyliyeyim, axeseytann ile bitte gördüğümüz bazı malları "burada" aşırı yüksek fiyattan satışa sunulmasıydı.

Elbette herkes malını istediği fiyattan satabilir, buna diyecek söz yok ama kişisel fikrim, burası o tarz bir satışın mekanı olmamalıdr. Bu sitenin her ne kadar satış bölümü olsa da esas amacının "ticaret" değil bu kısıtlı kitlenin "birbirleriyle" retro alışverişlerde bulunması, kolleksiyonlarındaki fazlalıkları paylaşmalarıdır (en azından ben öyle olduğunu düşünmek istiyorum).

Öte yandan yurtdışından mal getirip burada satışa sunan veya her nereden bulunduysa bulunsun retroları temizleyip, bakımını yapıp, çalışmayan yerlerini çalışır hale getirip, kısaca bir katma değer/emek harcayıp satışa sunan arkadaşlara da saygılarımı sunuyorum.

Bizim kastettiğimiz "bit" ortamında fiyatı yüksek satılan bir malın satın alınıp, daha akşamına varmadan alelacele buraya yetiştirilip "bence" yğksek fiyattan satışa sunulması.

Bu yapılacaksa lütfen gidin ikinci el satış yapan internet sitelerine "haracınızı" verin ve satış ilanı açın. Bu sitenin popülaritesini kullanarak 5 TL'ye aldığınız malı 20 TL'ye "burada" satışa sunmayın.

hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Aralık 16, 2014, 23:56:07 ÖS »

Şükredin, daha da fenası var. Mesela ücretsiz dağıtılan oyunu parayla satanlar;

http://urun.gittigidiyor.com/video-oyun-konsol/plants-vs-zombies-garden-warfare-ps4-hesap-138580535
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Aralık 17, 2014, 01:29:45 ÖÖ »

Bit pazarı ortamı riskli bir ortam ve aynı zamanda bir fırsat ortamı. Bu muhabbeti görünce seneler önce topkapı sur içinde bit pazarında yaşadığım bir olay aklıma geldi, ekşi sözlükten kopyalıyorum buraya. Olay 7 sene önce geçiyor.

Kod:
eskicide klavyesi olmayan bir c64 board'u görülür ve eskiciyle diyaloğa girilir...

- kaç para istiyosun buna?
- 7.5 milyon...
- ohoo çok para istiyosun.
- çalışıyor bu.
- klavyesi bile yok nasıl çalışıyor.
- (tuş takımı olmayan klavye entegresini gösterir)
- (ben dumur olmuş vaziyette) e hani tuşları yok.
- kaç para vericeksin?
- bir iki milyon veririm.
- iyi ver iki milyon. senin işine yarar bu. sen çalıştırırsın.
(sonra anlatır amcam okuyamadığını... okumadığı için pişman olduğunu)

böylece o c64 kartı üzerinde benim için en değerli olan çipe sid'e 2 milyon vererek sahip oldum. eskici amcam oldukça kötü hissederdi herhalde bilseydi hardsid'i yapan adamın bu çiplerin tanesine 25 dolar istediğini. hep biz kazıklanacak değiliz ya canım. ha aslında bu da göreceli bir kavram. pek çok kişi buna 10 kuruş dahi vermez hatta sesini duymamak için üste para bile teklif edebilir. evet ne diyorduk, sid çipi lazım olan varsa 20 dolara satıyorum

Satıcının işi de zor, değerini tam olarak bilmediği/bilemeyeceği bir mal için kazık yemeden fiyat biçmeye çalışıyor. Sizinle pazarlık esnasında amcamın cpu tüm çekirdekleri %100 çalıştırıp malın sizin gözünüzdeki değerini tahmin etmeye çalışıyor. İşin risk ve fırsat kısmı ise tamamen alıcının üstünde.  Arkadaşların da dediği gibi serbest piyasa ekonomisinde arz ve talep dengesine göre fiyat belirleniyor. Piyasa doyduğunda yahut talep azaldığında mecbur fiyatlar düşecek.
Riski almak isteyen alıcılar varsa almak istemeyenlere göre daha fazla ödüyorlar.

İyi tarafından bakarsak satıcılar tarafından ürünler artık tanınmış ve kollanıyor, hepten kullanılamaz hale gelecek şekilde hor davranılmıyor en azından. Onu bit pazarından alıp bit pazarına gitmeyen alıcılarla buluşturanlar da bir hizmet yapıyorlar aslında. Sonuçta bit pazarına gitmeyen/gidemeyenlere bu ürünleri ulaştırıyorlar. Bit pazarından makul oranda daha yüksek bir fiyata satış yapmaları anlaşılabilir. Tozunu dahi silmeden, ürünü kasıtlı olarak dene(ye)meyen, kusurlarını söylemeyen satıcıları ayıklamak da satış ortamının işi. Bu forum bu anlamda kaliteyi sağlıyor.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Aralık 17, 2014, 02:13:39 ÖÖ »

http://urun.gittigidiyor.com/video-oyun-konsol/plants-vs-zombies-garden-warfare-ps4-hesap-138580535

270 yapsaymış bari. Kahkaha

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Aralık 17, 2014, 08:15:25 ÖÖ »

ticari deha

shadow of the beast
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Aralık 17, 2014, 09:08:25 ÖÖ »

bende bu hafta 20 snes kartuşu, 8 ps3 orijinal oyunu 4 ps2 oyunu 4 adet ps1 oyunu orijinal buldum dslite daha yazmadığım  8bit atari ve 10 kartuş ıvır zıvır benden başka dahada 10-15 kişi toplayan var. neyse..

totalda hepsine 40 tl verdim aldım.

bu arada aldım 2 tane oyunu soulcalibur5 ve fifa11 orda sattım totalde
75 kazandım . aldıklarımın yanında 35 tl cebimde fazladan kaldı.

ıvır zıvırlara gelince  16 ps1 baskılı kopya oyunu, 96 film cd vcd orijinal 36 DVD toplamı olan sıkı bir pazarlıkla 30 tl karşılığında
aldım.
elimde kaldı 5 tl. daha para harcamadım.

bi tezgahtada ps2 ve ps1 2 tane aldım tam takım 20 tl... aynı yerde dsliteda 3 tl aldım ...-15 teyiz .

extradan 23 adet nes kasedide bulunca 20 tl ye  -35 tl olarak eve döndüm.

hepsini 35 tl almış oldum. ticari deha burda gizli.
shadow of the beast
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Aralık 17, 2014, 09:10:52 ÖÖ »

-38 olcak ds lite düşmedim pardon.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Aralık 17, 2014, 09:33:06 ÖÖ »

Hani bu bilmeyen adama satacak, ücretsiz oyunu crackli indiren adamı gördüm ben.

- Beni ekle beraber oynayalım.
- Ben ekleyemiyorum. Online yok bende.
- Nasıl yani?
- Benimki crackli(!)
- Bu oyun ücretsiz.
- sessislik...

Not: Bir zamanlar hakkaten ücretliymiş. O yüzden internette arayınca cracklisi bulunabiliyormuş.

asit
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Aralık 17, 2014, 09:47:52 ÖÖ »

bende bu hafta 20 snes kartuşu, 8 ps3 orijinal oyunu 4 ps2 oyunu 4 adet ps1 oyunu orijinal buldum dslite daha yazmadığım  8bit atari ve 10 kartuş ıvır zıvır benden başka dahada 10-15 kişi toplayan var. neyse..

totalda hepsine 40 tl verdim aldım.

bu arada aldım 2 tane oyunu soulcalibur5 ve fifa11 orda sattım totalde
75 kazandım . aldıklarımın yanında 35 tl cebimde fazladan kaldı.

ıvır zıvırlara gelince  16 ps1 baskılı kopya oyunu, 96 film cd vcd orijinal 36 DVD toplamı olan sıkı bir pazarlıkla 30 tl karşılığında
aldım.
elimde kaldı 5 tl. daha para harcamadım.

bi tezgahtada ps2 ve ps1 2 tane aldım tam takım 20 tl... aynı yerde dsliteda 3 tl aldım ...-15 teyiz .

extradan 23 adet nes kasedide bulunca 20 tl ye  -35 tl olarak eve döndüm.

hepsini 35 tl almış oldum. ticari deha burda gizli.

Bu da farklı bir zevk olsa gerek Kahkaha

Amiga 500
C64
Ps1
Ps2
Atari 2600
Sega mega drıve 2
Xbox 1
Xbox 360
Nintendo wii
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6   Yukarı git
Yazdır