Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sega Saturn'e tekrar bakınca...  (Okunma Sayısı 3523 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 12, 2015, 16:37:57 ÖS »

Sega Saturn'un PAL bölgesindeki oyunları, hele ülkemizdeki oyunları oldukça kısıtlı. Nascar, Tomb Raider, Sega Rally vs. arasında kaldığımızdan ve bu oyunlar rakibi Playstation'da daha çok ve başarılı olduğundan Sega Saturn hakkında pek iyi düşüncelere sahip olmadım (olamadım).

Tolga Abacı, bu konuda gözlerimi açan kişi oldu. Saturn'ün özellikle Japonyadaki oyunlarından örnek videoları bana yolladı. Geçenlerde forum üyelerinden Eiji ile sohbetimizden sonra, tekrar bir bakma ihtiyacı duydum... ve Sega Saturn'de ciddi anlamda çok başarılı oyunlar, yapımlar olduğuna kanaat getirdim.. Benim gibi oyun konsolları dünyasına yakın olmayan, Sega Saturn'ü bilmeyen arkadaşlar bir göz atsınlar derim...

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 12, 2015, 16:56:37 ÖS »

evet usta özellikle pal oyunları çok kısıtlı avrupa saturn kopyalama olayı geç devreye girdiği için pal ps1 karşısında çok tutunamadı ama ntsc-j saturn oyunları derya gibi  ne ararsan var ve kendine hayran bırakıyor. Pal saturndaki oyun zevkini ve görselliği 8 katlıyor ara sıra japonca yazılar canınızı sıksada oyunun akışı o sorunu unutturuyor

SiDtune
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 12, 2015, 18:04:59 ÖS »

Sega Japonya Saturn'ün üstüne bayağı düştü. Sega Amerika da aksine daha ilk yıldan bıraktı çabalamayı. Hatta başındaki adam bir programda Saturn'ün geleceği için: "Onu bıraktık, yeni konsol üzerinde çalışıyoruz." diyor ve Saturn'ü öldürüyor.(Söz tam olarak bu olmayabilir ama yeni konsoldan bahsediyor.) Dreamcast'te uğraştılar ama.
hakdead
Deneyimli

Other computers play, Amiga kill!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 12, 2015, 22:38:42 ÖS »

Sega Saturn çok ilgilimi çekmişti ama çevremde hiç kullanan birisini görememiştim ve hiç bulaşmamıştım.  PAL ve NTSC uyumsuzluğu gözümü çok korkutmuştu.  Chip zaten başlı başına bir problemdi.  Sanırsam şimdilerde bu sorunlar çözülmüştür ama sanırsam edinmek için artık çok geç kaldım

Amiga 1200 3.1 rom + fast ata mk3 + Blizzard 1260 50mhz + 128 mb ram + 60 gb 2.5 ide + pcmcia cf reader + pcmcia ethernet
Amiga 3000 3640/25 mhz 2 Chip 8 Fast + 10 gb scsi
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: