Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımAmiga 1200 Dokümantasyonu (68030/68040)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga 1200 Dokümantasyonu (68030/68040)  (Okunma Sayısı 3541 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
F_P_G_A
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 05, 2015, 23:35:22 ÖS »

Aslında sadece 68030/68040 için değil de 68060'lı turbo kartlarıyla ilgili donanımsal bilgiler arıyorum. Kahkaha

Amiga 1200 için expansion port konnektörleri aldım. Asıl niyetim FPGA üzerinde 68K emülasyonu ile A1200'e birşeyler yapmaktı. Ama bir yandan da, 68040 şu anda fiyat/performans olarak ve bulunabilirlik açısından en uygun işlemcilerden biri olduğu için bunlarla da çalışırım dedim.

Elimde sınırlı sayıda expansion port konnektörü olduğundan çok fazla prototip yapamam. O yüzden önce Amiga 1200'e yaygın bulunan SO-DIMM formunda kart takabileceğim bir backplane board yapmayı düşünüyorum. Backplane üzerinde power supply, clock generator, buffer gibi şeyler olacak. Sonra bunun üzerine SO-DIMM edge connector formatında 68030/68040 + FPGA + SDRAM ve Flash koyarım diye düşündüm. Bugüne kadar kullandığım 32MB SDRAM'ler 2-3€ mertebesinde. 68040 30-60€, 68030 15-40€ arasında bulunabiliyor. Bus interfacing ve SDRAM controller için kullanmayı düşündüğüm Xilinx Spartan6 (XC6SLX9) FPGA 10$ mertebesinde fiyata sahip.

Dolayısıyla geleneksel bir turbo kartının komponent maliyeti 68030:60€ 68040:90€ civarında bir şey oluyor. Bu şekilde open hardware bir proje yapıp şemaları, layoutları ve FPGA HDL kodlarını ve binary'leri yayınlamak istiyorum.

Bende şu anda MTec T1230 board var. Bunun üzerinde tersine mühendislik yapma şansım var ama işe girişmeden önce mevcut kartların şemaları, bir yerlerde varsa programmable logic dosyaları, patch utility kaynak kodları vs gibi şeyleri toparlamaya çalışıyorum. CBM'in resmi birkaç şemasını PDF formatında buldum. Sizlerde de bir şeyler varsa incelemek isterim. CPU bus'a başka bir CPU'yu bağlayabilirim ama mesela Boot menu'de Expansion Board Diagnostic kısmında board'un Kickstart tarafından nasıl tanındığına dair bilgileri bulamadım. (AUTOCONFIG)

« Son Düzenleme: Aralık 05, 2015, 23:51:22 ÖS Gönderen: F_P_G_A » Logged
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 06, 2015, 11:17:59 ÖÖ »

Çok iyi haber! inşallah sonu da gelir. Bu projeyi desteklemek için size bir tane 68040 gönderebilirim. Proje bitince, nihai ürün üzerinde geri alırım olur mu?

AmigaAmigaAmiga
Blasterreal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 06, 2015, 11:25:50 ÖÖ »

Hocam Merhaba;

Merak ettiğim ve sormak istediğim bir sorum var, FPGA ile hiç ilgilenmedim ama olabileceğini düşündüğüm bir senaryo var. FPGA'yı programlayıp AGA chip'i gibi çalışması sağlanabilir mi ? Eğer olur ise AGA chiphini çok hızlı hatta ekrana 24Bit grafik basan ve 8mb chip ram destekleyen versiyonu yapılabilir mi ? Eğer oluyor ise örneğin Amiga 1200'ün clock portu üzerinden fpga aracılığı ile ethernet kartı vb şeyler yapılabilir mi?

Amiga 1200
ACA 1221 28 MHz 64 MB RAM Maprom
Amiga OS 3.9
------------
Mac Mini 1.42 GHZ 1GB RAM ATİ 9200 32MB 160GB HDD
Morphos 3.9
F_P_G_A
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 06, 2015, 12:08:37 ÖS »

Çok iyi haber! inşallah sonu da gelir. Bu projeyi desteklemek için size bir tane 68040 gönderebilirim. Proje bitince, nihai ürün üzerinde geri alırım olur mu?

Hocam teşekkürler. Şu anda işlemci, soket, techizat ihtiyacım yok. Eksiklerim dokümantasyonla ilgili hep. Teklifin için çok teşekkürler.
F_P_G_A
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 06, 2015, 12:15:09 ÖS »

Hocam Merhaba;

Merak ettiğim ve sormak istediğim bir sorum var, FPGA ile hiç ilgilenmedim ama olabileceğini düşündüğüm bir senaryo var. FPGA'yı programlayıp AGA chip'i gibi çalışması sağlanabilir mi ? Eğer olur ise AGA chiphini çok hızlı hatta ekrana 24Bit grafik basan ve 8mb chip ram destekleyen versiyonu yapılabilir mi ? Eğer oluyor ise örneğin Amiga 1200'ün clock portu üzerinden fpga aracılığı ile ethernet kartı vb şeyler yapılabilir mi?

AGA chipseti, daha doğrusu A1200'deki custom chipler ile ilgili derinlemesine bir bilgim yok ama biliyorsundur, Minimig/Mist vs ile AGA emulasyonu yapılıyor, Indivision AGA MK2 gibi kartlarla dediğine benzer şeyler yapılıyor. Ama AGA MK2 expansion port yerine mevcut chiplerin üzerine takılacak şekilde yapılmış. Dediğim gibi incelemedim ama expansion port'a gelmeyen, sadece chipset'e gelen sinyalleri kullanıyordur belki. A1200 ün şemalarında daha çok CPU/Memory ile ilgili şeylere baktım.

Yine expansion port üzerinden 10/100Mbps ethernet bağlantısı da sağlanabilir ama bunun için ciddi yazılım desteği de olması lazım. Yazılım katmanıyla uğraşacak birilerini de bulup dahil etmek gerekir.
« Son Düzenleme: Aralık 06, 2015, 12:31:55 ÖS Gönderen: F_P_G_A » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: