Aslında sadece 68030/68040 için değil de 68060'lı turbo kartlarıyla ilgili donanımsal bilgiler arıyorum.

Amiga 1200 için expansion port konnektörleri aldım. Asıl niyetim FPGA üzerinde 68K emülasyonu ile A1200'e birşeyler yapmaktı. Ama bir yandan da, 68040 şu anda fiyat/performans olarak ve bulunabilirlik açısından en uygun işlemcilerden biri olduğu için bunlarla da çalışırım dedim.
Elimde sınırlı sayıda expansion port konnektörü olduğundan çok fazla prototip yapamam. O yüzden önce Amiga 1200'e yaygın bulunan SO-DIMM formunda kart takabileceğim bir backplane board yapmayı düşünüyorum. Backplane üzerinde power supply, clock generator, buffer gibi şeyler olacak. Sonra bunun üzerine SO-DIMM edge connector formatında 68030/68040 + FPGA + SDRAM ve Flash koyarım diye düşündüm. Bugüne kadar kullandığım 32MB SDRAM'ler 2-3€ mertebesinde. 68040 30-60€, 68030 15-40€ arasında bulunabiliyor. Bus interfacing ve SDRAM controller için kullanmayı düşündüğüm Xilinx Spartan6 (XC6SLX9) FPGA 10$ mertebesinde fiyata sahip.
Dolayısıyla geleneksel bir turbo kartının komponent maliyeti 68030:60€ 68040:90€ civarında bir şey oluyor. Bu şekilde open hardware bir proje yapıp şemaları, layoutları ve FPGA HDL kodlarını ve binary'leri yayınlamak istiyorum.
Bende şu anda MTec T1230 board var. Bunun üzerinde tersine mühendislik yapma şansım var ama işe girişmeden önce mevcut kartların şemaları, bir yerlerde varsa programmable logic dosyaları, patch utility kaynak kodları vs gibi şeyleri toparlamaya çalışıyorum. CBM'in resmi birkaç şemasını PDF formatında buldum. Sizlerde de bir şeyler varsa incelemek isterim. CPU bus'a başka bir CPU'yu bağlayabilirim ama mesela Boot menu'de Expansion Board Diagnostic kısmında board'un Kickstart tarafından nasıl tanındığına dair bilgileri bulamadım. (AUTOCONFIG)