Dün internet üzerinden satın almak istediğim bir ürünü ararken, weblebi.com sitesinin Cardfinans kredi kartına %15 indirimli satış kampanyası yaptığını gördüm. Bu kampanya indirimlerinin ne kadar indirim olduğu bir yana, almak istediğim ürün bu kampanya ile gerçekten uygun bir fiyata geliyordu ve ben de ürünü sepetime atıp kredi kartı bilgilerimi girerek bu kampanyadan alışverişimi gerçekleştirmek istedim. Kredi kartı bilgilerimi girip alışverişi tamamladığımda siteden bir uyarı mesajı aldım. Kredi kartımın geçersiz olduğunu söylüyordu. Kredi kartım geçersiz değildi (ki sadece birkaç dakika sonra başka bir siteden başka bir ödeme işlemini sorunsuz gerçekleştirdim.) İşin daha ilginç noktasını o anda fark ettim. Bugüne kadar birkaç kez alışveriş yaptığım ve güvendiğim bir site olan weblebi.com kredi kartı bilgilerimi SSL güvenliği olmayan bir sayfa üzerinden almıştı. weblebi.com'a güvendiğim için ilk anda buna dikkat etmemişim. Bu durumu fark eder etmez kredi kartımı internetten alışverişe kapattım. Ardından weblebi.com'a sövgülerimi bildiren bir email attım.
Bilin bakalım az önce beni kim aradı?

...Finansbank müşteri hizmetleri. Bana kredi kartımın kullanılmaya çalışıldığını ve bir güvenlik sorunu olduğunu fark ettikleri için kartımı iptal etmek istediklerini, benim onayımı almak için aradıklarını söylediler. Ben de hemen kartı iptal ettirdim. Görülen o ki, weblebi.com'dan birileri topladıkları kredi kartı bilgileri ile bir işler çeviriyorlar.
weblebi.com'un Cardfinans ile %15 indirimli alışveriş fırsatı "hikayesi" halen devam ediyor. Fakat bu kampanya ile birşey alamıyor, sadece SSL güvenliği olmayan bir sayfa üzerinden kredi kartı bilgilerinizi kaptırıyorsunuz. AMAN DİKKAT diyeyim. Ben kartımı iptal ettirmek zorunda kaldım, siz de aynı hataya düşmeyin. Tanıdıklarınızı da bu konuda uyarın. weblebi.com'a dikkat etsinler.