Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Eski dostum IRMA  (Okunma Sayısı 1318 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Nisan 18, 2026, 23:16:47 ÖS »

@Levent Abi sen de selam söyle Pek uğramıyorum ama dostları gaza getirecek işler yaptıkça da burda arşivlensin diye paylaşmadan edemiyorum.

Geçenlerde de şöyle bir şey yapmıştım : https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=21677.msg303712#msg303712  Kahkaha
Gerçekten de gaza geldim Kahkaha amatör telsiz işine ben de meraklıyım ama bir türlü yeterince ilgilenemedim. Uyduya kadar çıkmışsın tebrikler. Yeni yazılarını bekleyelim o zaman, kolay gelsin
« Son Düzenleme: Nisan 18, 2026, 23:38:03 ÖS Gönderen: Levent (Lvnt) » Logged

Use the brute force, Luke
ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Nisan 26, 2026, 06:51:13 ÖÖ »

Tebrikler.

Merak ettiklerim var.

• IRMA sisteminiz ChatGPT gibi bir yapay zekâ hizmetine bağlı mı?
  • IRMA sisteminizde kod yazılabiliyor mu?

Bazı fikirlerim var.

• C64 ve Amiga'nın yanında eski PC sistemleri, taşınabilir Windows CE sistemleri gibi ortamlara da arayüz geliştirilebilir.
  • Klasik ortamlara grafiksel arayüz de yapılabilir.
  • Eski IRMA konsepti de eklenebilir.
spunky
Deneyimli

10 Çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyen.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mayıs 05, 2026, 12:24:04 ÖS »

Tebrikler.

Merak ettiklerim var.

• IRMA sisteminiz ChatGPT gibi bir yapay zekâ hizmetine bağlı mı?
  • IRMA sisteminizde kod yazılabiliyor mu?

Bazı fikirlerim var.

• C64 ve Amiga'nın yanında eski PC sistemleri, taşınabilir Windows CE sistemleri gibi ortamlara da arayüz geliştirilebilir.
  • Klasik ortamlara grafiksel arayüz de yapılabilir.
  • Eski IRMA konsepti de eklenebilir.

Teşekkür ederim, hemen yanıtlamaya çalışayım.
(Commodore ve Amiga arayüzleri için vereceğim cevapları )

1. Evet benim sanal makinalardan birinde n8n kurulu ona bir workflow olarak bir haftasonu projesi olarak yaptım, n8n içinde GPT düğümü var zaten, içine API key yapıştırıp, promptu verince size Özel AI gibi çalışıyor. Ben Irma için şimdilik Gpt4.1mini kullanıyorum. Ucuz, hızlı ve akıllı. Tek sorun 2023 sonrasından haberdar olmaması ama Irma'dan zaten git bana şunu araştır gel gibi şeyler istemiyoruz. AI Core mimarisinin çalışması bizim için yeterli şimdilik.

2. Terminal yazılımları üzerinden çalıştığı için öyle bir yeteneği yok, ihtiyaç da duymadım ama geçenlerde kurcalarken aklıma Print# geldi. Bu şu anlama geliyor özellikle C64 tarafında arada terminal yazılımı olmadan doğrudan WiFi modeme AtDt gibi komutlar gönderebilir, wifi bağlantısını açabilirim. ESP32 temelli bir wifi modem kullandığım için ( daha önce 3-4 tane de kendim yapmıştım zaten) modemin firmware'ini değiştirip doğrudan irmaya bağlanacak bir modem yapıp hiç bir program açmadan direk C64 Basic içinden Irmaya ulaşabilirim, ondan sonrası ihtiyaç ve hayal gücüne kalmış.

Irma aslında benim sağ kolum, Jarvis'im gibi bir şey oldu. Telegram üzerinden konuşuyurum hanımefendiyle Bilmesi gerekenleri benim sunuculardaki postgresDB'lerde tutuyor, ve şöyle şeyler yapabiliyor.

Yedekleme süreçlerini sürekli kontrol ediyor, fail ya da warning olan mail gelirse ya da mail gelmezse beni telegram üzerinden uyarıp o müşterideki personele ileteyim mi durumu diye soruyor.

domain bazında müşterilerle ilgili sızıntıları sorguluyor, shodan, amiexposed gibi yerlerde bir şeyler görürse haber veriyor.

Günlük olarak benim işimle ilgili 50 civarında haber kaynağını tarayarak bana 2000 2500 karekterlik bir bülten hazırlayıp sabahları gönderiyor.

Local'de MacMini'ye XTTS v2 dil modeli kurdum yani Türkçe konuşabiliyor Irma. benim bulut sunucuya benim vpn sistemiyle bağlı bu bahsettiğim MacMini. 2500 karakterlik bir bülteni yaklaşık 400 450 sn gibi bir sürede seslendirip sunucuya atıyor, o da haber metinin peşine telegramdan bana gönderiyor. Yani ister dinle ister oku

Daha bir sürü özellik ekledim de işte böyle yani genel olarak

Not : Akıllara şu gelebilir e ozaman Amiga'da da konuşsun! onu denedim terminalin içinde arexx'le yapmak gerekiyormuş o komut çalıştırma işlerini ama çalışmadı. Say komutunu sunucudan Amiga'ya gönderiyorum, metin ve parametreleriyle beraber, Ncomm çalıştırmak yerine ekrana yazıyor komutu Belki başka terminal yazılımlarıyla çözülür ama bakma şansım olmadı henüz. Onu da yaparım illaki haberdar ederim gelişmelerden.
« Son Düzenleme: Mayıs 05, 2026, 12:34:07 ÖS Gönderen: spunky » Logged

A500+ |68020M-Tec Turbo,3.1 Rom, 4.5MB Ram, Indivision ECS, SCSI External CD-Writer, SCS2SD via A590|
A1200 |Apollo 040, 32MB Ram, 14" 1438|
Commodore 64c |SD2IEC,IrqHack,1084,Final III|
Amstrad CPC6128 |3.5" Hack|
Sega MDII, Sega MS, Ps1, Ps2, PS3, Micro Genius, A2600, PSP, Nintendo DS
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: