Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga 1200 & JST Package  (Okunma Sayısı 2498 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hacettepeli
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 31, 2009, 19:16:43 ÖS »

Amiga 1200 de hard disk oyunlarının bazıları whdload olmayıp JST paketi ile çalışmaktaydı ama son zamanlarda nolduysa anlamadım:(oyunlar çalışmaz oldu,1 kereye mahsus paketi yenıden ınstall ettıgımde çalışıyor ama 2. sefer de tekrar açılış asamasında 2 satır yazı cıkıp takılıyor:(bu konuda yardımcı olabılcek bırısı var mı?install mu yanlış yapıyorum ya da bılmedıgım baska bısey mı var? Bir de masaustunde .backdrop isimli bir dosya çıktı bir türlü tasıyamıyorum baska klasore,nerden geldıgını de anlamadım zaten:)acaba log file ile bir ilgisi varmıdır?uzerınde anahtar-pense logosu var capraz sekılde...Klasorlerde yaptıgım degısklerı kaydetmeye calısıyorum duzenledıkten sonra bılgısayar resetledıgınde yıne eskı halıne donuyor:( 
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 31, 2009, 19:56:43 ÖS »

1 kereye mahsus paketi yenıden ınstall ettıgımde çalışıyor ama 2. sefer de tekrar açılış asamasında 2 satır yazı cıkıp takılıyor:(

Çıkan iki satır yazı mevcut sorunla ilgili bir rapor ise, çıkan yazıların ne olduğunu da buraya yazmalısın...

Bir de masaustunde .backdrop isimli bir dosya çıktı bir türlü tasıyamıyorum baska klasore,nerden geldıgını de anlamadım zaten:)

.backdrop dosyası Amiga formatlı partisyonların kök dizininde ortaya çıkan bir dosyadır. Bu dosya, disklerinizde belli bir konumda bulunan bir dosyayı masaüstüne sabitlediğinizde (yani Icon>Leave Out yaptığınızda) ortaya çıkar. Görevi o diskteki, masaüstünde görüntülenecek dosyaların tam yol adını tutmaktır (aslen bir metin dosyasıdır).

uzerınde anahtar-pense logosu var capraz sekılde...

İşte tuhaflık burada. Amiga işletim sistemleri dosyaların ne dosyası olduğuna, (Windows'taki gibi Sustum) uzantısına değil, içeriğine bakarak karar verir. Öyleyse ya o .backdrop dosyasına Tool (uygulama) ikonu eklenmiş veya kendisi gerçekten bir Tool. Çünkü bahsettiğin simge Tool simgesidir. Yani çalıştırılabilir dosya.

Düşük bir ihtimal ama Amiga'na 10-15 yıllık bir virüs bulaştırmış olabilirsin... Belki de JST'yi yeniden kurmak için taktığın disketten bulaşmıştır... Kimbilir?

Alper
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: