Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetDİKKAT Gitti gidiyor da artık satış yapmayın!
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: DİKKAT Gitti gidiyor da artık satış yapmayın!  (Okunma Sayısı 28568 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Nisan 22, 2011, 14:20:14 ÖS »

2.el otomobile vergi gelecek haberi çıkınca, mailye hemen açıklama yapmıştı...

"Söz konusu haberde vurgulandığı gibi ikinci el otomobil satışına yönelik yeni bir katma değer düzenlemesi söz konusu değildir. Bu tarz haberler sadece kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir, asılsızdır ve çarpıtmadır. Bakanlığımız tarafından resmi bir açıklama yapılmadığı sürece bu tarz haberlere itibar edilmemesi gerekmektedir."

20-30 bin TL'lik araç satınca vergi yok... ama ikinci el sitede 5-10 satış yapınca vergi var... işin en acısı, kendimiz söyleyip, kendimiz dinliyoruz

« Son Düzenleme: Nisan 22, 2011, 14:30:22 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Mayıs 02, 2011, 12:06:50 ÖS »

Arkadaşlar bugün denetleme koordinasyon yerine yine gittim. benim durumum saçmalığın daniskası ordaki memur bile işin içinde çıkamadı çünkü bu sefer belgelerle gittim. bana denilen 2009 da 2000 küsür TL lik satışın var. ama benim satışların toplamı 2009 da 1040TL ve yüzde 10 komisyon düşülmemiş hali. hasabıma geçen tutar 1000 den az ama işin garibi neymiş sattığın rakam geçerliymiş yüzde 10 u benmi aldım diyorum adamlar sesini bile çıkaramadılar. ve 2009 ve 2010 toplamı oldu birden bu 2000 küsür lü rakam toplam 6 işlemim var. şerefsizlik olurda bu kadarıda olmaz oradaki memurlar hiçbirşey diyemedi en son müdürle görüştürmek istediler oda yerinde yoktu yani işler karıştı. bunlara şerefsizin biri emir vermiş insanlara göz dağı verdirip bunu kabul ettirmeye çalışıyorlar yakında bunlar adamda yollarlar bizden zorbalıkla mafyalıkla para tahsilatı yaptırırlar. ben böyle devlet yönetenlerin...

Amiga Repair Service
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Mayıs 02, 2011, 12:26:32 ÖS »

Ne desen haklısın...senin durum çok anormal...

guru68
Deneyimli

arıyor: SONY MSX

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Mayıs 02, 2011, 20:05:35 ÖS »

allah yardımcın olsun, hızır imdadina yetişsin def... inan bende son zaman buralarda bu takımın züppelerinle uğraşıyorum, anlatılacak gibi değil.
siber06
Uzman

8 bit is enough for me ;)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Mayıs 03, 2011, 00:10:01 ÖÖ »

bu adamların 8000 tl sınırından haberleri yok mu? yatuyunun dediği gibi 8000 tl'ye kadar vergi mükellefi olunmuyor...

Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Mayıs 03, 2011, 10:01:36 ÖÖ »

Benim bilgisayar üzerine iş yerim var vergi mükellefiyim ama durum çok farklı. yüzde 10 kesintiyide bana yüklemeleri çok tuhaf eğer o olmasa yıllık 1000 tl sınırınıda aşmıyor. tabiki 2009 ve 2010 da böyle bir sınırlama diye birşeyde yoktu 1000 tl sınır koyup eski yıllara bu nasıl uygulanabilir orasıda ayrı bir konu. benim konuyada nerden bakarsanız bakın kanunlarla yasalarla hiçbirşeyle alakası yok. cem yılmaz ın dediği gibi resmen biryelerinden element uyduruyorlar ama şu var bunların nerelerinden çıkardığıda belli değil

Amiga Repair Service
siber06
Uzman

8 bit is enough for me ;)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Mayıs 03, 2011, 10:15:05 ÖÖ »

Bu devlet resmen diktatörlük yolunda ilerliyor, sonu hayrola... Konu ile ne kadar ilgili olur bilemem ama işte bizim milletin durumu

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Mayıs 03, 2011, 10:23:09 ÖÖ »

defleppard, eger sifir güncel ürün satsaydin ve beraberinde fatura da kesseydin, faturayi müsterinin aldigi bedel üzerinden kesecektin, %10 düsülmüs halinden degil. Sonucta sitenin senden ne kadar komisyon aldigi müsteriyi ilgilendiren bir durum degil. Dolayisiyla devlet sana bu sekilde yaklasiyor gibi geldi bana. Ama burada cok merak ettigim bir durum var. Gittigidiyor senelerce kredi kartimdan %10 komisyonlari ve listeleme ücretlerini cekip durdu. Bunlarin bana asla faturasi gelmedi. Devlet onlara bunlari da soruyor mu acaba?

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Mayıs 03, 2011, 12:08:49 ÖS »

defleppard, eger sifir güncel ürün satsaydin ve beraberinde fatura da kesseydin, faturayi müsterinin aldigi bedel üzerinden kesecektin, %10 düsülmüs halinden degil. Sonucta sitenin senden ne kadar komisyon aldigi müsteriyi ilgilendiren bir durum degil.

Bu haklı gibi görünsede, aslında ürünü satan defleppard'mı? yoksa Gittigidiyor mu? Müşteri aldığı ürünün parasını DefLeppard'a ödemiyor. GG'ye ödüyor..İşlem bitince GG, DefLeppard'a paranın kalanını yolluyor... Sistem Ebay'daki gibi olsa bence haklısın. Ama burada müşteri ve satıcı direkt olarak karşılıklı alışveriş yapmıyor. Tabii bu işlemleri Gittigidiyor sitesi nasıl hukuka, muhasebeye uygun hale getiriyor bilemiyorum. Devlet Gittigidiyor'a birşey soruyor mu? Hiç sanmam...

Türkiyede esas sorun hep söylerim, yazarım...Organizasyon, düzen hiçbir zaman olmadı. Hep birşeyler gelişip oluştuktan yıllarca sonra sorunun çözümünü, böyle karabalta yapmaya çalışıyorlar. Hala özel televizyonların frekans tahsisi belkide yapılmadı. Yıllarca seyredip durdular...Milli eğitiminden, ordusuna, polisinden, memuruna kadar bu böyle... Online alışverişlerle ilgili bir düzenleme yapıp, halkı bilgilendireceklerine, eski köhnemiş beyin yapılarıyla, şimdi online alışverişi vergilendirmeye çalışıyorlar...Internet sitelerini aynı zavallı beyinleriyle, yasaklamaya çalışıyorlar... Devenin boynu misali, doğru olan bir yer yok ki...
« Son Düzenleme: Mayıs 03, 2011, 12:12:09 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Mayıs 03, 2011, 14:04:28 ÖS »

defleppard, eger sifir güncel ürün satsaydin ve beraberinde fatura da kesseydin, faturayi müsterinin aldigi bedel üzerinden kesecektin, %10 düsülmüs halinden degil. Sonucta sitenin senden ne kadar komisyon aldigi müsteriyi ilgilendiren bir durum degil.

Bu haklı gibi görünsede, aslında ürünü satan defleppard'mı? yoksa Gittigidiyor mu? Müşteri aldığı ürünün parasını DefLeppard'a ödemiyor. GG'ye ödüyor..İşlem bitince GG, DefLeppard'a paranın kalanını yolluyor... Sistem Ebay'daki gibi olsa bence haklısın. Ama burada müşteri ve satıcı direkt olarak karşılıklı alışveriş yapmıyor. Tabii bu işlemleri Gittigidiyor sitesi nasıl hukuka, muhasebeye uygun hale getiriyor bilemiyorum. Devlet Gittigidiyor'a birşey soruyor mu? Hiç sanmam...

Türkiyede esas sorun hep söylerim, yazarım...Organizasyon, düzen hiçbir zaman olmadı. Hep birşeyler gelişip oluştuktan yıllarca sonra sorunun çözümünü, böyle karabalta yapmaya çalışıyorlar. Hala özel televizyonların frekans tahsisi belkide yapılmadı. Yıllarca seyredip durdular...Milli eğitiminden, ordusuna, polisinden, memuruna kadar bu böyle... Online alışverişlerle ilgili bir düzenleme yapıp, halkı bilgilendireceklerine, eski köhnemiş beyin yapılarıyla, şimdi online alışverişi vergilendirmeye çalışıyorlar...Internet sitelerini aynı zavallı beyinleriyle, yasaklamaya çalışıyorlar... Devenin boynu misali, doğru olan bir yer yok ki...

O kadar dogru bir yere temas ettin ki.

Urunu esasinda GG satiyorsa, faturasini kesmesi (%10 GG komisyonu dahil) neden defleppard'dan bekleniyor?

Benim kredi kartimdan parayi ceken Gittigidiyor. Ben hukuki bir ihtilaf olsa resmi olarak kimi tanirim? Gittidiyor'u tanirim. defleppard'in bana ticari bir satis yaptigina dair Gittigidiyor veritabani disinda, nerede resmi bir kayit var? Hicbir yerde yok. Sadece kargo kayitlari var.

Hepimizde dolayli olarak biraz suc var. Bu site acildiginda amatör, komisyon almayan bir siteydi. 2000-2001 yilinda DVD aliyordum acik arttirmayla. Bu site o kadar büyüdü ve kendi carpikliklarini kullanicilarin menfaatleriyle o kadar iyi örtüstürdü ki, kimse bugün sordugumuz sorgulamalari yapmadi. Gittigidiyor'da bir kac yüz satis yaptim. Bunlarin neredeyse tamami ikinci el ürünlerdi. Hep bu durumun farkindaydim, kendilerine anormal paralar kazandirdigimizin da. Sitede taklit ürünler satildi, calinti ürünler satildi, illegal ürünler satildi, bunlarin hepsi siteye gelir getirdi. Kanunlar cikana da kadar kendilerine ceki düzen vermek istemediler. Karun gibi zengin oldular.

Zamaninda bize dokunmadigi icin hic sesimizi cikartmadik. Bir sekilde örgütlenip sikayette bulunsaydik, belki bir seyler olabilirdi. Ama yapmak icin yeterince nedenimiz yoktu.

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Mayıs 03, 2011, 20:54:57 ÖS »

Retro merakımız, kaynaklarımızı neyazıkki kurutulacak.
retro bilgisayarı sıfır bulmazsınki.
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: