Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: TurkceWB  (Okunma Sayısı 2566 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ancalimon
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 03, 2014, 15:21:48 ÖS »

http://aminet.net/package/misc/misc/TurkceWB15

aminetteki dosya cok eski. Fontlarda hatalar var bir de. Haldun bana daha güncelinin olduğunu dediydi. En sonuncusu hangisiyse bi zahmet aminete yüklense eskisini replace etse fena mı olur? Tabi ondan önce bana yollayın kuzum.

En son bulabildiğim 1.6 sürümü: http://www.commodore.gen.tr/adp/turkcewb.html
Bunda da OS3.9 fontları yok.

Bana lazım olan 3.9 default gelen fontların hepsinin iso8859-9 karşılıkları. Yanılmıyorsam rafallback ve action bir de bazı fontların default bazı boyutlarının olmayışı gibi eksikler var. Eğer Türkçe sürümleri yapılmadıysa nasıl yapıldığını söyleseniz kurcalar yaparım.

Bir de bazı fontların şekilleri orjinallerinden değişik ve bazıları daha sağda gibi hatalar vardı. Bi tane fontta da S ler Ş (ya da C ler Ç olarak tam hatırlamıyorum) olarak çıkıyordu

Tespit ettiğim hatalar ve eksikler:

courier-iso9 30 ve 36 boyutları yok. Diğerleri düzgün.

diamond-iso9 12 harfler sola kayık

helvetica-iso9 9 yok. Onun yerine orjinalde bulunmayan 7,8,10,12 ve 14 var ancak herbiri sıkıntılı. Kendinden büyük olan fonttan daha büyük görünüyorlar ve aralıkları çok fazla. Ayrıca bozuk gözüküyorlar. (bitmapa zoom yapılmış şekilde)

topaz-iso9 8 boyutu düzgünken, topaz-iso9 9 ve 11 boyutunun topaz ile alakası yok. Bambaşka bir font.
Ayrıca topazt diye bir font var onun bütün hardlferi topaz ile aynı ve düzgün. Neden topaz-iso9un farklı olduğunu anlamadım.

xhelvetica-iso9 11 de 1 sayısı orjinalinden solda duruyor.

xen-iso9 13 yok.

Şu an hangisi olduğunu anlamadığım bi fontta küçük "i" ile büyük İ aynı görünüyor. Bi fontta (yine aynısı olabilir) büyük yumaşak G, yani "Ğ", normal G ile aynı görünüyor.

Şimdilik tespit ettiklerim bunlar.

Bana yolunu yordamını gösterirseniz bütün bunları kendim düzeltirim ve Türkçesi olmayan fontlarında iso 8859-9 sürümünü yaparım.
« Son Düzenleme: Aralık 03, 2014, 16:15:05 ÖS Gönderen: ancalimon » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: