Bir ara Aimtrak'leri kutularından çıkartıp recoil kitlerini monte edip benim MAME kabine bağlayacağım da ne zaman

Kutulu set olarak aldığımızda, Recoil kitleri içinde gelmiyormu? Ayrı mı almak gerekiyor?
Recoil kit monteli satılan bir modeli yok benim bildiğim. Recoil bir opsiyon (ki bence bir arcade silahta olmazsa olmaz).
Hatta çok eskiden kutulu kiti alsan bile eğer recoil yapacaksan bir de üstüne recoil kitin girebileceği silah kasalarını da ekstra falan alman gerekiyordu.
Neyse ki silah kasalarını güncelledi Andy de ekstra kasa almak gerekmiyor recoil için (Benimkiler güncel olan model).
Ayrıca, sadece aimtrack devresini ve LED çubugu alıp bunları bir playstation Guncon'un içine de takanlar da var. Ama o düzeneğin içine recoil solenoidi ve devresi sığar mı bilmiyorum...
Ama "Gerçek" Namco arcade silahı de değil hiçbiri. Namco'nun geri teptiğinde hareket eden mekanizması var (Time Crisis makinesinde oynayan bilir). Tabii bu MAME'de her türlü silahlı oyunu oynamak amacıyla yapılmış. DOlayısıyla mesela bununla bir makineli tüfekli oyun (mesela Terminator) oynadığında geri tepme o kadar hızlı çalışacak ki eğer hareket eden bir mekanizma kullanılsaydı dağılırdı muhtemel.
Ha geri tepme için bir de detay var ki benim pek hoşuma gitmiyor, geri tepme tetiğe basılınca çalışıyor. Ama bazı gerçek arcade oyunlarda makineli tüfeğin tetiğine basılı tutunca silahın ateş etmesi yavaşlıyorken bundaki geri tepme mekanizması aptal bir timer devresine bağlı. Yani MAME'den geri gelen "tepme" sinyalini kullanamıyor hiçbir silah.
Kısaca force-feedback değil bunlar. En azından MAME kapsamında değil.