Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımAmiga 600 Klavye sıkıntısı
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga 600 Klavye sıkıntısı  (Okunma Sayısı 16341 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Kasım 02, 2016, 17:10:30 ÖS »

Uygulamayı yaptığım günden beri bir sıkıntı çıkmadı. Klavyeyi bir kaç defa anakarttan ayırdığımda boya ile ufak rötüşlar gerekti. Çok fazla sök tak yapmadıkça gayet sağlam bir çözüm oldu. Hatta membran modelini öğrenmek için klavyeyi tamamen söktüm bir sıkıntı çıkmadı.

Klavye için ebay dan bir membran satın aldım perşembe gönderilecek. o da yedek olarak duracak. Eldeki artık kullanılmaz hale geldiğinde değiştiririm

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Kasım 10, 2016, 13:54:54 ÖS »

yeni membranımız da geldi

DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Kasım 11, 2016, 13:06:25 ÖS »

ne kadara aldınız membranı benimde ihtiyacım var. bu arada a600 ünüzde furia ec020 varmış. bu yeterlimidir tavsiye edermisiniz? a600 ile nete bağlanmak için bir turbo istiyorum ve adam gibi kod denemeleri yapmak için. yoksa cpc ile ömür boyu devam edeceğim ama arada amiga 600 iyi geliyor Kahkaha

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Kasım 11, 2016, 13:17:03 ÖS »

ne kadara aldınız membranı benimde ihtiyacım var.
38.27$ a aldım ebaydan (http://www.ebay.com/usr/sellmyretro_computers)

bu arada a600 ünüzde furia ec020 varmış. bu yeterlimidir tavsiye edermisiniz?

whdload oyunları için yeterli oluyor.

a600 ile nete bağlanmak için bir turbo istiyorum ve adam gibi kod denemeleri yapmak için. yoksa cpc ile ömür boyu devam edeceğim ama arada amiga 600 iyi geliyor Kahkaha

Nete bağlanmak için pcmcia kart kullanacaksınız ve furia, bu pcmcia network kartın çalışabilmesı için 4mb ram i iptal edebiliyormuş ( ctrl+a+a tuşlarına 3 saniye basılı tutarak)
  (bende işe yaramadı)
« Son Düzenleme: Kasım 11, 2016, 16:08:04 ÖS Gönderen: cemkaan » Logged

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Aralık 07, 2016, 19:39:43 ÖS »

Yeni membranı geldiği gibi takmıştım. Dün yine bazı tuşlar çalışmamaya başladı. (s, sağ ok ve ")
Yeni membranın uç kısmı biraz fazla uzun. furia nın soğutucuları ile üst kapağın altına sıkışıp gerilmiş ve anakarttan hafifçe çıkmış. ben de işe yarayacağı umuduyla resimdeki gibi dondurma çubuğu ve sıcak silikon kullanarak membranın uç kısmını gerdirdim. Şimdi soğutucuya değmiyor ve hareket etmiyor.

ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Aralık 07, 2016, 20:14:40 ÖS »

McGyver çözümleri gibisi yok gerçekten... Bu magnumsa benim favorim kürdanlardan iyiymiş

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Aralık 07, 2016, 20:16:37 ÖS »

Nedense dondurmayı yiyip çubuğu kenara koymuşum amiga ya kısmetmiş Kahkaha

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Aralık 07, 2016, 21:03:14 ÖS »

Bende A600 için ingiltere den mavi membran siparişi verdim bugün kargo içinde 109 TL ye geldi bakalım kaç günde gelecek
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Aralık 07, 2016, 21:09:28 ÖS »

amiga 600 için 3-4 farklı klavye ve membran tipi var. Yeşil membranlar mitsumi tarafından 56c471 a veya b modeli. Mavi başka klavye tipi ve farklı bir üretici tarafından yapılmış oluyor ve kesinlikle yeşil membran kullanılmış klavyeye mavi membran takamıyorsunuz, ya da tam tersi.

Eğer emin değilseni veya yapmadıysanız;

Öncelikle klavyenizi söküp membranın marka ve modeline bakmanızı öneririm.

Eğer yazdığım gibi mitsumi 56c471b ise satıcının linkini önceki mesajlarda yazmıştım.

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Aralık 07, 2016, 21:36:27 ÖS »

amiga 600 için 3-4 farklı klavye ve membran tipi var. Yeşil membranlar mitsumi tarafından 56c471 a veya b modeli. Mavi başka klavye tipi ve farklı bir üretici tarafından yapılmış oluyor ve kesinlikle yeşil membran kullanılmış klavyeye mavi membran takamıyorsunuz, ya da tam tersi.

Eğer emin değilseni veya yapmadıysanız;

Öncelikle klavyenizi söküp membranın marka ve modeline bakmanızı öneririm.

Eğer yazdığım gibi mitsumi 56c471b ise satıcının linkini önceki mesajlarda yazmıştım.
Benim klavyenin membran modeli bu NWT F-1 8770-0056 REV. E.kontrol ettim ve o şekilde sipariş verdim ama doğru veya yanlış gelir bir şey yapamam evet mavi ve yeşil kesinlikle bir birine uymuyor tamamen farklı
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Aralık 07, 2016, 22:00:38 ÖS »

O zaman şimdiden hayırlı olsun

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: