Normalde kondansatör değişimi için kriterler;
1) Şişkin duruyorsa değiştirilmeli
2) ESR metre varsa ölçüp yüksek ESR çıkanlar değiştirilmeli
3) Kapasitans ölçme özelliği olan multimetre ile ölçüp (ki bu yöntem kondansatör devre üzerindeyken pek verimli sonuç vermeyebilir) tamamen farklı bir değerde olanlar değiştirilmeli.
Eğer değiştirilecek elektrolitik kondansatör sayısı bu yukarıda anlattığım test işlemlerine değmeyecek sayıdaysa genelde prensip icabı tüm elektrolitik kondansatörler değiştirilir.
Ancak yine belirtmekte fayda var, değiştirdiğiniz kondansatör markası örneğin Nichicon, Rubycon, Panasonic vs ise inanın piyasadan 10 aadedi 50 kuruşa alacağınız "yeni" kondansatörlere hala taş çıkartırlar söyliyeyim...
Dediğim gibi Amiga'da ne kalitede malzeme kullanıldığını bilmiyorum, hiç Amiga tamir etmedim ama 30+ senelik arcade boardlarla çok tamirat yaptım, kondansatör değiştirdiğim 2 tane falan olmuştur en fazla, o da sesde boğukluk vs varsa, kondansatör akıntısı görmedim hiç arcade kartlarda...
Öte yandan evin salonundaki 2 senelik LCD TV'nin garantisi biter bitmez geç açılmama sorunu oluştuğundan teknik servisten kondansatörlerini değiştirttiğimi biliyorum. Şimdi bi 2 sene daha geçti yine geç açılmaya başladı. Artık anlayın "yeni" kondansatörlerin kalitesini