Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetYoutube'a müzik içeren video yüklemek?
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Youtube'a müzik içeren video yüklemek?  (Okunma Sayısı 4623 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
stealth
Üye

1970s,1980s,1990s...En guzel zamanlar...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 18, 2021, 11:53:27 ÖÖ »

Başlıktan da anlaşılacağı üzere şunu merak ediyorum.

Bir video hazırlasam ve full bir şarkı olsa videoda.

Gerek telif hakları gerek yayın hakları olarak bir şey oluyor mu? Video mu siliniyor? ya da başımız mı belaya giriyor?

Tecrübesi olan?

Günaydın.

Hocam soruna cevap olur belki. Ben birkaç defa bu hatayı yaptım. Youtube anında görüyor ve yayınlamıyor. Uyarı düşüyor sisteme. Hatta birgün 10 Kasım Atatürk'ü Anma ile ilgili siren sesi hazırlamıştım. Youtube'a koydum. Bir süre sonra telif uyarısı geldi. Bir müzik şirketi bu sirenin telifini almış ve kazandığınız para bu şirkete aktarılmış dendi ve videomu paylaşımdan çekti. Çok aptalca bir durum. Gerçi kanalım para kazanmıyor ama kazansaydı para diğer tarafa geçmişti. -ki siren sesini de ben yaptım sıfırdan. tabi ki itiraz hakkı var ama Youtube çalışma mantığı farklı. Aslında ilk önce kim gelirse o haklı gibi bir durum söz konusu. Youtube'da özel bir video ve müzik algoritması var. Yüklenen her içeriğe özel bir kod yüklüyor. Benzer bir şey başkası tarafından yüklenince karşılaştırma yapıyor. Müziklerde bildiğim kadarıyla 50 ya da 70 yıl (tam emin değilim) eskiye giderseniz bir sıkıntı kalmıyor. Kimseye telif vermeniz gerekmiyor. Ama bazı uyanık prodüksiyon şirketleri bu kayıtları da kendi şirketleri adına kayıtlayıp sizden telif isteyebiliyor. Matrix filminin bir keresinde müziğini kullanmıştım. Sony Müzik bana uyarı yollamış. Dava vs.. ile ilgili. kaldırmak zorunda kaldım. Uyarı yerine telif yerseniz kanalı kapatıyorlar bildiğim kadarıyla, kara listeye alınıyorsunuz. Özellikle Amerika'da 2018 yılından beri yürürlükte olan Colpa isimli yasa doğrultusunda çocuklara yönelik kötü içerikler yayınlarsanız video başına 170bin TL'yi aşan cezalarda söz konusu. Ben Türkiye'deyim bana birşey olmaz demeyin. Türk avukatlık şirketi ile anlaşıp bu parayı sizden hacizle alabiliyorlar. Bu yüzden kullanacağınız herşeyin ya telifsiz olmasına ya da size özgün olmasına dikkat edin.

Sadece bir şeyi anlamış değilim. Anlatan olursa da çok sevinirim. Bazı siteler var. Örneğin, Queen grubunun tüm albümlerini tek link yapmış Youtube'da yayınlıyor. Bunun gibi yüzlerce örnek var. Youtube yapayzekası bunu görmüyor mu?

Sevgiler...

Psion Organiser,Casio Fx710p,Gameboy Dmg01,Zx Spectrum 48k,Atari 800xl,Commodore Vic20, Commodore 64 Breadbin+1541,386dx40pc,486dx2-66pc,Pentium 166mmxpc,Thermaltake Pc,Korg wavestation sr,E-mu Proteus 1,Korg Triton Classic,Roland Sc-55 Sound Canvas,Akai Sampler,Cubase 10
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: