Ben Ankara ikamet etmeme ve İlker abi tanımama(bir kac alisverisim olmustu) rağmen ne yazıkki ufak bir rahatsız nedeni ile gelemedim. Bu organizasyona LP gelse(Geldi mi bilmiyorum) ne güzel olur.
Geçmiş olsun. 2026'da görüşmek dileğiyle...
Vay be bayağı kişi katılmış süper, forumun sadece Ankara tarafında bu kadar katılım var ama neden forum eskisi kadar canlı değil, eskisi gibi projeler paylaşımlar yapılmıyor.
Katılım evet çok iyiydi. Forumda da eski heyecan olmasa da gelişemeler var. Kışın daha da forum canlanacaktır diye düşünüyorum.
Ancak zaman bulabildim toplantı ile ilgili yorumlarımı paylaşayım

Ankara ekibine çok teşekkür ederiz. İlker abi bizlere gene insan üstü bir çaba ile güzel bir ortam hazırlamış. Ona destek veren diğer dostlarda cihazlarını getirip kurdular. İstanbul ekibi ile süpriz yaptık

Süpriz olsun diye forumdan yazmadık

Bizi gördüklerinde baya şaşırdıklarını söyleyebilirim

Oğuzhan saolsun bizi ev sahibi gibi ağırladı ilgilendi bizimle. İlker abi zaten heryerde

10 retrocu gücünde. Yeni dostlarla da tanışma fırsatı buldum. Solomon'lada tanışma fırsatı buldum. Çok memnun oldum. İlker Fıçıcıların güzel temiz cihazlarını kurcaladık sohbet ettik bol bol. Solomon'un getirmiş olduğu Vectrexi de ilk defa canlı gördüm. Crt ekranlara dayanamıyorum. Büyülü bir cihaz çok sevdim. Biraz onunla vakit geçirdim. Gözlerim tabi Cem Tezcan'ı aradı. Commodore markasının bu heyecanlı sürecini onunla da konuşmayı çok isterdim.
Yavuz abi ile konuşmayı çok istedim. Ama arkadaş adam öyle celebrity'ki masası hiç boş kalmıyor

Diğer mekanda 8'li 10'lu masalar oluyordu. En azından masanın ucuna oturup Yavuz abiyi dinleyebiliyorduk. Bu mekan bana biraz sıkışık geldi. 4'lü masalar olunca biraz guruplaşma oldu gibi oldu. İstanbul gurubu ile de uzun süre görüşmediğimiz için onlarla da hasret giderdik. Bir daha kine Yavuz abiye vip biletli yapın önden yer alalım

Giderkende vedalaşamadım. Görmedim mekandan çıktığını sevgiler abi bir dahakine görüşmek üzere.
Herkesin emeğine sağlık İlker abiye özellikle teşekkürler. Görüşmek üzere.
Öncelikle sürpiziniz için teşekkür ederim. Hepinizi birden karşımdı görünce hem çok şaşırdım, hem de çok sevindim. Özellikle geleceğini daha önce bilseydim güzel hediyeler de ayarlardım ama 2026'ya diyelim. Mekan masa konusunda kesinlikle haklısın. 2026 farklı bir proje olacak benim için

Görüşmek dileğiyle.
Teşekkürler. Baş döndürücü güzel bir gündü...
Ayrıca, İstanbul teknik ekibine iade-i ziyaret yapacak gibiyiz...
Bu arada, benim gönlümde Centre for Computer History'daki gibi etkinlikler var, umarım bir gün yapabiliriz: "Babanızı, çocukken oynadığı oyunda yenin!" "Şu zımbırtıyı tamir edebilir miyiz?" "Retro bilgisayar festivali", vb....
Mesela, hemen hemen kimse artık antik bilgisayarını sergilemeye getirmiyor... Neden?.. Sadece görsel bir hoşluk olsun diye bile getirip kursak güzel olurdu...
Üstelik sadece Commodore da şart değil. Giderek ilerleyen yaş itibariyle, şimdi de ilk PC'ler malum yaşı gelenlerin nostaljik damarını tetikliyor olmalı. Örneğin, C64, Amiga, Atari(ST) haricinde Hercules grafik kartlı 80286 bir bilgisayar, Sound Blaster'lı bir PC, bir compact Mac, vb. yeni grup retro bilgisayar severleri cezbediyor olsa gerek... Ya da daha eskileri, siyah-beyaz bir TV'ye bağlı bir ping-pong... İlerleyen buluşmalarda bu tür cihazlar etrafına üşüşmek dileğiyle tekrar teşekkürler.
Abi aliecek sizin katılımınızla daha güzel bir gün oldu. Sen her zaman ki gibi elin boş gelmedin. Sağol varol. 2026 organizasyon ekibinde olursan istediğin, hayal ettiğin şeyleri de yapabiliriz diye düşünüyorum. Sana ulaşacağım.