Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Genel Kategori
Genel Sohbet
***Retro Parti Ankara*** 17 Ağustos 2025 Pazar
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
2
3
[
4
]
5
Aşağı git
Gönderen
Konu: ***Retro Parti Ankara*** 17 Ağustos 2025 Pazar (Okunma Sayısı 6746 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onursapci
Uzman
80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.
Ynt: ***Retro Parti Ankara*** 17 Ağustos 2025 Pazar
«
Yanıtla #45 :
Ağustos 18, 2025, 16:13:58 ÖS »
İlker ve emeği geçenlerin eline sağlık . Hata değildir o şanssızlıktır. Böyle bir organizasyonu gerceklestirmek bile büyük beceri ister. Birkaç kişinin kendi düşüncesizlikleri de organizasyona gölge düşürmez .
C64 ve A500 gerisi teferruat
fort_apocalypse
Uzman
«
Yanıtla #46 :
Ağustos 18, 2025, 17:28:09 ÖS »
Alıntı sahibi: ibeser (Ayak Takımı) üzerinde Ağustos 18, 2025, 15:02:19 ÖS
Selamlar
Parti çok yorucuydu benim için. Şehir dışından gelen dostları beni çok mutlu etti. Katılım 100 kişi üzerindeydi... Detay çok. Sonraki videolarda onlara gireceğim. Organizasyonda 2 büyük hata yaptım. 1.si Atari makinasını ücretsiz yaptım ve yazdığın gibi bir kaç tip hiç bırakmadı ki onlar zaten sadece turnuvaya gelmiş konudan habersiz retro ile çok ilgisi olmayan arkadaşlardı. Hoş jetonlu yapsam bırakırlar mıydı
Yok yine bırakmazlardı ama biraz caydırıcı olurdu. 2.en en büyük hatam ise yine açık artırmayı çok geç yapmamdı. 150 kişiden, 25 kişiye düşünce açık artırma yapınca sonuç beni üzdü. Gece 2ye kadar malzemeleri eve taşıdım. Önceki gün de 3e kadar arabaya taşımıştım. Bu organizasyon beni çok yordu. Bir sonraki bu kadar amatör olmayacak ve daha fazla katılım olacak. Artık bar ortamında değil, daha rahat bir ortamda görüşeceğiz. Detaylar videoların çoğu instagramda... Ben de bir şeyler ilerleyen zamanda hazırlayacağım. Hepinizin ayağına sağlık, iyi ki geldiniz.
Koskoca devletlerin organizasyonlarında bile ne terslikler yaşanıyor. Bence arcade makinalarının suistimal edilmesinin organizatörle ilgisi yok, bekçi mi duracaktı makinaların başında? Bir sonraki toplantının bar ortamında olmaması bu tür aksilikleri azaltır, iyi düşünülmüş bir detay. Milletimizde içki içme kültürü pek gelişkin değil. İki bira içince He-Man olanları çok gördüm.
İstanbul toplantılarında bu kadar kalabalık toplanamıyor nedense? Başta ibeser (Ayak Takımı) ve emeği geçen herkesi tebrik ederim.
Teknik soruları özel mesajla değil forum aracılığıyla sorunuz, herkes faydalanabilsin.
...
Foxbat
Üye
«
Yanıtla #47 :
Ağustos 19, 2025, 03:30:46 ÖÖ »
Emeğinize sağlık, maalesef son ana kadar planımda olsa bile bir kaç aksilik sonrası(teşekküler Samandıra Otobüs Garı) aranıza katılamadım lakin tanıdıklardan gördüğüm ve duyduğum kadarı ile etkinlik oldukça güzel geçmiş. Büyük hata olarak tasvir ettiğiniz detayları da (nacizane fikrim) dert edinmenize lüzum yok, o kadar kusur kadı kızında da bulunur
commander64
Uzman
«
Yanıtla #48 :
Ağustos 19, 2025, 06:18:45 ÖÖ »
Alıntı sahibi: ibeser (Ayak Takımı) üzerinde Ağustos 18, 2025, 15:02:19 ÖS
Organizasyonda 2 büyük hata yaptım. 1.si Atari makinasını ücretsiz yaptım ve yazdığın gibi bir kaç tip hiç bırakmadı ki onlar zaten sadece turnuvaya gelmiş konudan habersiz retro ile çok ilgisi olmayan arkadaşlardı. Hoş jetonlu yapsam bırakırlar mıydı
Yok yine bırakmazlardı ama biraz caydırıcı olurdu.
Yahu ben paralı yaptın sanıyordum. Beleş olduğunu bileydim arkadaışları bir combo yapıp süpürürdüm ki makinenin önünden.
Alıntı
2.en en büyük hatam ise yine açık artırmayı çok geç yapmamdı. 150 kişiden, 25 kişiye düşünce açık artırma yapınca sonuç beni üzdü. Gece 2ye kadar malzemeleri eve taşıdım. Önceki gün de 3e kadar arabaya taşımıştım.
Sonuç benim için iyi oldu sanki
http://tozbit.blogspot.com
Solomon
Üye
«
Yanıtla #49 :
Ağustos 19, 2025, 10:56:50 ÖÖ »
Harika bir organizasyondu bence. Aksilikler her zaman olacaktır. İlker'e tekrar teşekkür etmek lazım, ciddi emek harcadı.
Bundan sonrası için neler yapılabilir fikirleri toplayabiliriz. Bir kaç tane benden:
- Arcade makinasının adaletli paylaşımı için herkese önden paralı veya parasız ikişer üçer jeton dağıtılabilir. Herkesin jetonları bitince tekrar dağıtılır.
- Programın önceden duyurulmasında fayda var. Açık arttırma olduğunu sonradan öğrendim mesela, kalamadım. Belki birkaç satılacak parçada getirebilirdim.
- Eskiler birbirlerini iyi tanısa da yeniler için ve kalabalıklaşan organizasyon için ucuz yollu yaka kartı veya kol bandı yapılabilir. (nickname, isim, favori bilgisayarının logosu vb)
- Parti organizasyonu için iş yükünün daha çok kişiye dağıtılması önemli bence. Gönüllü olacak üye çoktur grupta.
- Turnuva heyecanı mekanın darlığından dolayı tam yaşanamadı. Arcade makinası çevresine sığabilen birkaç kişi dışında kimse önemli maçları izleyemedi. Oyunları arcade makinası yerine duvara yansıtmakta fayda var.
- Zaten yukarıda belirtildi, daha geniş bir mekan iyi olurdu.
- Daha önceden bilgi yarışmaları yapılmıştı, tekrar edilebilir.
C64 Breadbin | C64C | C64G | SX64 | VIC 20 | Plus4 | C128 | C128D | 1541 I-II
A500 | A500+ | A600 +Gotek | A1200 | A2000 | A4000 | CD32 | CDTV | A590
1084S-MPS1230-MPS801-MPS1200-Vic 1520
Atari 2600,800XL,65XE,1040ST |Sinclair ZX Spectrum | Amstrad CPC464,6128 | Oric 1 | Oric Atmos | MSX vb.
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli
Sega<Nintendo<Amiga
«
Yanıtla #50 :
Ağustos 20, 2025, 11:16:18 ÖÖ »
Güzel düşünceleriniz, sözleriniz için çok teşekkürler.
Solomon fikirlerin güzel ve kesinlikle değerlendireceğim.
Mini bir video geldi bu arada
https://www.instagram.com/ayaktakimi/reel/DNgbK2joRVp/
https://www.youtube.com/user/uykumvar?sub_confirmation=1
Ayak Takımı Organizasyon Ekibi
www.ayaktakimi.org
exponent
Üye
«
Yanıtla #51 :
Ağustos 20, 2025, 15:42:01 ÖS »
Ben Ankara ikamet etmeme ve İlker abi tanımama(bir kac alisverisim olmustu) rağmen ne yazıkki ufak bir rahatsız nedeni ile gelemedim. Bu organizasyona LP gelse(Geldi mi bilmiyorum) ne güzel olur.
segaa
Deneyimli
«
Yanıtla #52 :
Ağustos 20, 2025, 23:28:23 ÖS »
Vay be bayağı kişi katılmış süper, forumun sadece Ankara tarafında bu kadar katılım var ama neden forum eskisi kadar canlı değil, eskisi gibi projeler paylaşımlar yapılmıyor.
Fatih Yıldırım
Deneyimli
«
Yanıtla #53 :
Ağustos 21, 2025, 11:14:17 ÖÖ »
Alıntı sahibi: segaa üzerinde Ağustos 20, 2025, 23:28:23 ÖS
Vay be bayağı kişi katılmış süper, forumun sadece Ankara tarafında bu kadar katılım var ama neden forum eskisi kadar canlı değil, eskisi gibi projeler paylaşımlar yapılmıyor.
Ekonomi ve gümrük kısıtlamaları diye tahmin ediyorum. Yurtdışı alışverişi neredeyse yasak olunca proje işleri zor gibi.
https://retrofili.com/
https://www.youtube.com/@retrofili
commander64
Uzman
«
Yanıtla #54 :
Ağustos 22, 2025, 16:39:11 ÖS »
Alıntı sahibi: Fatih Yıldırım üzerinde Ağustos 21, 2025, 11:14:17 ÖÖ
Alıntı sahibi: segaa üzerinde Ağustos 20, 2025, 23:28:23 ÖS
Ekonomi ve gümrük kısıtlamaları diye tahmin ediyorum. Yurtdışı alışverişi neredeyse yasak olunca proje işleri zor gibi.
Yurdışından cihaz ve parça getirmek çok zorlaştırıldığı için, bunu fırsat bilenler haşat, leş, çalışıp çalışmadığı bile belli olmayan cihazlara astronomik fiyatlar çekiyorlar.
Doğal olarak insanın bir şey yapma isteği de ölüyor.
Sonuçta eski bilgisayarlar ve eski cihazlar endüstriyel atık.
Ucuz yollu hobi amaçlı bir şeyler yapılabilecek şeylerdi bunlar.
Pek çok kişi için de olaya bakış tamamen parasal.
Yok retro, yok antika, yok nostalji ... yok bilmemne diye bir şeyler uydurdular.
Proje ve paylaşım umurlarında değil.
Böyle bir ortamda ne paylaşım, ne de proje çıkabilir ki!
fort_apocalypse
Uzman
«
Yanıtla #55 :
Ağustos 22, 2025, 23:00:15 ÖS »
Arzı azaltan gümrük kısıtlamalarına ve yasal düzenlemelere kızmaktansa satıcılara kızmak abes, zira fiyatları arz ve talep belirler, talep eden var ki fiyatlar yükseliyor. Herkes sahip olduğu eşyayı satarken doğal olarak satabileceği en yüksek fiyattan satmak ister, sadece arkadaşlık dostluk ilişkilerinde para ikinci planda kalabilir.
«
Son Düzenleme: Ağustos 22, 2025, 23:02:12 ÖS Gönderen: fort_apocalypse
»
Teknik soruları özel mesajla değil forum aracılığıyla sorunuz, herkes faydalanabilsin.
...
commander64
Uzman
«
Yanıtla #56 :
Ağustos 24, 2025, 02:29:14 ÖÖ »
Abes olacak bir şey dediğimi sanmıyorum.
Mesela geçenlerde bir sitede 2500 TL yazan bir ilana mesaj attım. Adam numarasını verdi. Tam aradım. Fiyatı güncelledim dedi ve 25.000 TL istedi. Bunlar çok para ediyormuş dedi. Ertesi gün 15.000'e düşürdü ilanı, şimdi 25 TL yazıyor.
Bir başka ilan için bir adamla anlaştık, adamın ayağına kadar dünyanın yolunu gittik ve buluşmaya gelmedi. Aradım neredesin diye, başkasına sattım dedi. Ertesi gün iki katı fiyata yine aynı kişi tekrardan satışa koydu.
Bunlar onlarca kez tekrar eden olaylar.
Haşat, leş, çalışıp çalışmadığı bile belli olmayan cihazlara astronomik fiyatlar vermek ve zeka gelişimini tamamlayamamış insanların egosuyla uğraşmak isteyen buyursun.
Çakallık başka bir şey, iyi bir fiyata satmaya çalışmak ayrı bir şey.
fort_apocalypse
Uzman
«
Yanıtla #57 :
Ağustos 24, 2025, 07:50:47 ÖÖ »
Estağfurullah yanlış ifade ettiysem kusura bakmayınız.
Satıcı veya alıcının sözünde durmaması durumu bence de tam bir şerefsizliktir. Gerekirse zarar edilir ama verilen sözden dönülmez.
Diğer taraftan, retro ürünü yüksek fiyattan satmak istemek tamamen satıcının tercihidir, bu tür ürünler zorunlu ihtiyaç değil, kimse satın alamadığı için mağdur duruma düşmez. Fiyatı arz ve talep belirler. Zaten çok pahalı satılmaya çalışılan ürünler aylarca ilanda kalıyor alan olmuyor.
«
Son Düzenleme: Ağustos 24, 2025, 11:28:24 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse
»
...
commander64
Uzman
«
Yanıtla #58 :
Ağustos 24, 2025, 12:32:04 ÖS »
Alıntı sahibi: fort_apocalypse üzerinde Ağustos 24, 2025, 07:50:47 ÖÖ
Estağfurullah yanlış ifade ettiysem kusura bakmayınız.
Satıcı veya alıcının sözünde durmaması durumu bence de tam bir şerefsizliktir. Gerekirse zarar edilir ama verilen sözden dönülmez.
Diğer taraftan, retro ürünü yüksek fiyattan satmak istemek tamamen satıcının tercihidir, bu tür ürünler zorunlu ihtiyaç değil, kimse satın alamadığı için mağdur duruma düşmez. Fiyatı arz ve talep belirler. Zaten çok pahalı satılmaya çalışılan ürünler aylarca ilanda kalıyor alan olmuyor.
Rica ederim kardeşim.
Haklısın şartlar da, insanlar da çok değişti son yıllarda.
Çok pahalı satılmaya çalışılan ürünler satılmadıkça çok keyif alıyorum
AmigaEsref
Genel Yönetici
love is where you find it.
«
Yanıtla #59 :
Ağustos 24, 2025, 18:45:50 ÖS »
Ancak zaman bulabildim toplantı ile ilgili yorumlarımı paylaşayım
Ankara ekibine çok teşekkür ederiz. İlker abi bizlere gene insan üstü bir çaba ile güzel bir ortam hazırlamış. Ona destek veren diğer dostlarda cihazlarını getirip kurdular. İstanbul ekibi ile süpriz yaptık
Süpriz olsun diye forumdan yazmadık
Bizi gördüklerinde baya şaşırdıklarını söyleyebilirim
Oğuzhan saolsun bizi ev sahibi gibi ağırladı ilgilendi bizimle. İlker abi zaten heryerde
10 retrocu gücünde. Yeni dostlarla da tanışma fırsatı buldum. Solomon'lada tanışma fırsatı buldum. Çok memnun oldum. İlker Fıçıcıların güzel temiz cihazlarını kurcaladık sohbet ettik bol bol. Solomon'un getirmiş olduğu Vectrexi de ilk defa canlı gördüm. Crt ekranlara dayanamıyorum. Büyülü bir cihaz çok sevdim. Biraz onunla vakit geçirdim. Gözlerim tabi Cem Tezcan'ı aradı. Commodore markasının bu heyecanlı sürecini onunla da konuşmayı çok isterdim.
Yavuz abi ile konuşmayı çok istedim. Ama arkadaş adam öyle celebrity'ki masası hiç boş kalmıyor
Diğer mekanda 8'li 10'lu masalar oluyordu. En azından masanın ucuna oturup Yavuz abiyi dinleyebiliyorduk. Bu mekan bana biraz sıkışık geldi. 4'lü masalar olunca biraz guruplaşma oldu gibi oldu. İstanbul gurubu ile de uzun süre görüşmediğimiz için onlarla da hasret giderdik. Bir daha kine Yavuz abiye vip biletli yapın önden yer alalım
Giderkende vedalaşamadım. Görmedim mekandan çıktığını sevgiler abi bir dahakine görüşmek üzere.
Herkesin emeğine sağlık İlker abiye özellikle teşekkürler. Görüşmek üzere.
cgtr-bulusmasi.jpg
(297.97 KB, 679x800 - Görüntüleme: 109 kez.)
«
Son Düzenleme: Ağustos 24, 2025, 23:53:16 ÖS Gönderen: AmigaEsref
»
AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Sayfa:
1
2
3
[
4
]
5
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: