Kabinde sticker sevmiyorum şahsen hoşuma gitmiyor. Yanındaki kabinide boyayacağım ama rengine karar veremedim henüz.
aslında benim demek istediğim araba kaplama gibi komple sticker ile kaplama.Tek renk. Sonra süslemesi onun üzerine yapılabilir istenirse gibi.Orjinalliği bozulmamış olur diye düşünüyorum kendi fikrim tabii ki.
Araba kaplama sticker'ı yani "cast folyo" yu o girintili çıkıntılı plastik kabine uygulamak da tecrübe ister (hava tabancasıyla şekillendiriyorlar). Üstelik pek de ucuz değil o folyolar (son kabin projemden biliyorum).
Yine de elbette ki deneme yapılabilir. En azından boya kokusu toz pislik çıkartmayacak bir çözüm olur.
Sprey boya o kadar çok mu toz bırakıyor yaw.

Daha önce sprey boya ile yüzey boyamadıysan ilk denemeni o güzel candy cab üzerinde yapmanı tavsiye etmem

Yani o işe ben bile girişmeye cesaret etmem ev ortamında...
Pacman'in kontrol paneli ve jeton kapısının yüzeyini gördün. O kadarcık iş için bile 2 kat astar 3 kat boya yapmam gerekti ve yarım kutu astar 1 kutu sprey boya haracadım.
Ortaya çıkan boya tozunun sebebi ise boyanın spreyin azından çıkıp yüzeye ulaşana kadarki sürede bir kısmının havada kuruması. Yüzeyden seken ve yüzeyi ıskaladığın boya da cabası. O kuruyan boya parçacıkları ev ortamına çooook ince bir toz olarak çöktüğü gibi ciğerlerine de büyük zarar verir (Evde kuş falan besliyorsan ölür hayvan aklında bulunsun).
Garaj varsa parçaları söküp orada boya mesela. O kadar parçayı bahçede veya balkonda da yapmak pek iyi sonuç vermez zira;
1) Sprey boya rüzgardan uçuşacaktır. Bu sebeple daha fazla sprey boya harcamak zorunda kalırsın.
2) Yeni yaptığın boyanın üzerine toz yapışacaktır.
Parçaları söküp arabaya atıp mobilya veya kaporta boya atölyesinde boyat derim ben.