Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Candy Cab arcade kabini baştan yaratma...
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Candy Cab arcade kabini baştan yaratma...  (Okunma Sayısı 7536 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« : Mart 02, 2015, 06:26:54 ÖÖ »

Gece gece nette candy cab'e control paneli resmi ararken şu sayfaya denk geldim: http://forums.arcade-museum.com/showthread.php?t=311182

Adam pislik içinde ve hasarlı kabini super modlamış daha doğrusu yenilemiş. Ben de niye yapmayayım diye düşündüm (kabin linkteki gibi kötü durumda değil ama ilgi ve şefkat istiyor) ve 1-2 saat önce aldığım karar ile aynı tarzda bir şey yapmaya karar verdim. Öncelikle ekranı köşelerden koruyan plastiği sökmekle başladım daha sonra ise ön panelde alabildiğim kadar pisliği aldım (daha uğraşıcam) zift gibi simsiyah pislik çıkıp (ayakların üstünde bulunan çerçeveler simsiyahtı) ellerime bulaşmasına ramak kalmadan ara verdim gerçi çoğu yeri temizledim. Kabinin içi felaket kir tutmuş.

Linkteki gibi iç devreleri çıkartmaya çalışıcam özellikle kabinin alt kısmını sökmem lazım yukarı kısmına göre daha kolay olacak gibi. Yukarısı zor gözüküyor ama ona göre birşeyler yapmayı düşünüyorum elimden geldiği kadar.

Kabini boyamayı düşünüyorum yine beyaz siyah karışımı olabilir linkteki gibi. Marquee'yi ise oyunla özdeşleşmiş birşeyler ile ilgili olacak. Kabinin her yeri vida ve somon dolu. Kafam karışmasın diye nereden ne söktüm kağıda not ettim.

Kabinin yanlarında bulunan ok baby etiketlerini iptal ettim. Kabini boyarken linkteki gibi ara kısmını farklı bir renk yapmayı düşünüyorum.

Şimdilik bu kadar. Gelişmeleri paylaşacağım.

(oyunu bilassa açtım kabin elde kaldı mı diye merak ettim) Kahkaha

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2015, 09:19:23 ÖÖ »

Kabini boyamak yerine sticker yapistarsan olmazmi

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2015, 09:36:59 ÖÖ »

Kabini boyamak yerine sticker yapistarsan olmazmi

Aynı Fikirdeyim. Sunta kabin olsa neyse ama bence bu kabin daha sonra eski haline dönebilecek şekilde modlanmalı. Yoksa gitti güzelim kabin :)Gerçi senin zevkin daha önemli.

Gelişmeleri bekliyoruz.

Saygılar.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2015, 10:23:34 ÖÖ »

Kabinde sticker sevmiyorum şahsen hoşuma gitmiyor. Yanındaki kabinide boyayacağım ama rengine karar veremedim henüz.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 02, 2015, 10:57:21 ÖÖ »

Kabinde sticker sevmiyorum şahsen hoşuma gitmiyor. Yanındaki kabinide boyayacağım ama rengine karar veremedim henüz.

@BiOHAZARD, candy cab kabini sprey boya ile boyayabilirsin ancak, fırça/rulo plastikte iz bırakır. Tabi eğer çatlağı kırısı varsa önce araba kaporta macunu ile onları kapatıp, zımparalayıp, astar boya attıktan sonra boyayabilirsin. O büyüklükte bir yüzeye bu işlemleri, özellikle sprey boya işini "ev ortamı" gibi kapalı ve temiz bir yerde yeltenirsen evin en ücra köşesi bile sprey boya tozu olur benden söylemesi.

Plastikleri sökebiliyorsan bence alıp dışarda profesyonel bir boyacıya ver işi (örn. varsa tanıdık araba kaporta/boya işi yapan birisine). Tüm kabini sprey boya ile boyamayı planlıyorsan astar dahil en az 10 kutu sprey boya gider (en az 2 kat astar, 2-3 kat sprey boya). Macunuydu zımparasıydı, en az 100-150 TL masraf çıkar.

Ha sadece küçük parçaları boyamayı düşünüyorsan (örn kontrol panel plastiği) onu balkonda falan yapabilirsin.

Yanlış anlama, amacım gözünü korkutmak değil kesinlikle. Sadece tecrübelerimi paylaşmak istedim. Son sprey boya işinden sonra (Pacman kontrol paneli) evin üzerine sinen sprey boya tozundan eşim pek memnun olmadı da

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 02, 2015, 11:32:21 ÖÖ »

Sprey boya aynen abi. Macun çekicektim çatlak var birkaç tane ama fazla büyük değiller. Toz olayı kötü oldu yahu oda cihaz dolu anasını ağlatmak olmaz cihazların şimdi. Sprey boya o kadar çok mu toz bırakıyor yaw.

gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 02, 2015, 13:52:51 ÖS »

aslında benim demek istediğim araba kaplama gibi komple sticker ile kaplama.Tek renk. Sonra süslemesi onun üzerine yapılabilir istenirse gibi.Orjinalliği bozulmamış olur diye düşünüyorum kendi fikrim tabii ki.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 02, 2015, 14:49:36 ÖS »

aslında benim demek istediğim araba kaplama gibi komple sticker ile kaplama.Tek renk. Sonra süslemesi onun üzerine yapılabilir istenirse gibi.Orjinalliği bozulmamış olur diye düşünüyorum kendi fikrim tabii ki.

Araba kaplama sticker'ı yani "cast folyo" yu o girintili çıkıntılı plastik kabine uygulamak da tecrübe ister (hava tabancasıyla şekillendiriyorlar). Üstelik pek de ucuz değil o folyolar (son kabin projemden biliyorum).

Yine de elbette ki deneme yapılabilir. En azından boya kokusu toz pislik çıkartmayacak bir çözüm olur.

Sprey boya o kadar çok mu toz bırakıyor yaw.

Daha önce sprey boya ile yüzey boyamadıysan ilk denemeni o güzel candy cab üzerinde yapmanı tavsiye etmem Yani o işe ben bile girişmeye cesaret etmem ev ortamında...

Pacman'in kontrol paneli ve jeton kapısının yüzeyini gördün. O kadarcık iş için bile 2 kat astar 3 kat boya yapmam gerekti ve yarım kutu astar 1 kutu sprey boya haracadım.

Ortaya çıkan boya tozunun sebebi ise boyanın spreyin azından çıkıp yüzeye ulaşana kadarki sürede bir kısmının havada kuruması. Yüzeyden seken ve yüzeyi ıskaladığın boya da cabası. O kuruyan boya parçacıkları ev ortamına çooook ince bir toz olarak çöktüğü gibi ciğerlerine de büyük zarar verir (Evde kuş falan besliyorsan ölür hayvan aklında bulunsun).

Garaj varsa parçaları söküp orada boya mesela. O kadar parçayı bahçede veya balkonda da yapmak pek iyi sonuç vermez zira;

1) Sprey boya rüzgardan uçuşacaktır. Bu sebeple daha fazla sprey boya harcamak zorunda kalırsın.
2) Yeni yaptığın boyanın üzerine toz yapışacaktır.

Parçaları söküp arabaya atıp mobilya veya kaporta boya atölyesinde boyat derim ben.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 02, 2015, 20:11:57 ÖS »

Cast folyoda ideal seçim olabilir valla düşünücem bunuda. Eyvallah.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: