|
Simon (Özay Turay)
|
 |
« Yanıtla #60 : Nisan 06, 2015, 21:30:12 ÖS » |
|
Bu arada YouTube yine cortlamış. ComodoDNS ile ancak bağlanabildim, GoogleDNS bile fayda etmiyor. 
|
|
|
|
|
|
https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.comRetro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200 Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #62 : Nisan 07, 2015, 11:43:01 ÖÖ » |
|
yaaa bunun membrane'ı gidik  şaka şaka çok temiz görünüyor.. Sorun şu... Bu cihazların her birinin farklı sorunu oluyor. Her birinin uygun fiyata alınacağı yer/ülke farklı... Misal Microvision ile alakalı birşeyi Avustralyadan almazdım. Avrupada çok daha fazla çıkıyor... Ne bileyim, CD-i'lar çok bilinmiyor. Kolu olmayan CD-i'ın çok anlamıda yok. Konsol özelliğini yitiriyor. Bu nedenle fazla para verip, sonunda yedek parça statüsünde kalacak cihazlar alman bizleride üzüyor... Yoksa moral bozacak bir şey yok...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merlininkazani
|
 |
« Yanıtla #63 : Nisan 07, 2015, 11:45:50 ÖÖ » |
|
Yok be abi. Takıldım zaten. Ben mümkün okduğunca az bulunanşarı toplamaya çalışıyorum. Diğerleri müze için süs olarak bile kullanjlabilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #64 : Nisan 07, 2015, 12:06:06 ÖS » |
|
eğer süs değil de gerçekten kullanacaksan yeni membran satılıyor (8 pound + 5 pound kargo). bir de bunların en fazla ram'leri bozulur onu da bulmak kolay. yanlız kullanacağın adaptör orijinal değilse polaritesine AMAN DİKKAT!. Bunlarda ters polarite koruması yoktur DOA olmasın alet... Adaptör girişinin göbeği (-) dışı (+) olması gerekiyor (ki ucuz 9V adaptörlerin %99.99 dışı (-) içi (+) dır  alet çok temiz görünüyor bu arada, güle güle kullan...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merlininkazani
|
 |
« Yanıtla #65 : Nisan 07, 2015, 13:25:41 ÖS » |
|
eğer süs değil de gerçekten kullanacaksan yeni membran satılıyor (8 pound + 5 pound kargo). bir de bunların en fazla ram'leri bozulur onu da bulmak kolay. yanlız kullanacağın adaptör orijinal değilse polaritesine AMAN DİKKAT!. Bunlarda ters polarite koruması yoktur DOA olmasın alet... Adaptör girişinin göbeği (-) dışı (+) olması gerekiyor (ki ucuz 9V adaptörlerin %99.99 dışı (-) içi (+) dır  alet çok temiz görünüyor bu arada, güle güle kullan... eğer süs değil de gerçekten kullanacaksan yeni membran satılıyor (8 pound + 5 pound kargo). bir de bunların en fazla ram'leri bozulur onu da bulmak kolay. yanlız kullanacağın adaptör orijinal değilse polaritesine AMAN DİKKAT!. Bunlarda ters polarite koruması yoktur DOA olmasın alet... Adaptör girişinin göbeği (-) dışı (+) olması gerekiyor (ki ucuz 9V adaptörlerin %99.99 dışı (-) içi (+) dır  alet çok temiz görünüyor bu arada, güle güle kullan... Çok sağolasın. İyi ki çalıştırmamışım. )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
мemrah
|
 |
« Yanıtla #67 : Nisan 07, 2015, 14:17:17 ÖS » |
|
Membrane illa bozuk olmayabilir. Bazen nadir de olsa, tum tuslari calisan 48K'lar cikiyor 2015 yilinda hala. Biraz kullanim miktarina bagli. Membrane'leri bozan en buyuk faktorlerden birisi makinenin calisirken kendi yaydigi isi. Bir de Sinclair icin ZX Spectrum'larin bir partisini SAMSUNG uretmistir. (Issue rakaminin sonunda "S" harfi olanlar diye hatirliyorum. Ornegin Issue 4S) Bu partinin gerek PCB'si, gerek klavye membrane'i hakkinda nispeten daha saglam ve dayanikli oldugu soylenir. Uzun lafin kisasi calistirip denemeden klavyenin bozuk oldugunu varsayma.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merlininkazani
|
 |
« Yanıtla #68 : Nisan 07, 2015, 14:18:40 ÖS » |
|
Membrane illa bozuk olmayabilir. Bazen nadir de olsa, tum tuslari calisan 48K'lar cikiyor 2015 yilinda hala. Biraz kullanim miktarina bagli. Membrane'leri bozan en buyuk faktorlerden birisi makinenin calisirken kendi yaydigi isi. Bir de Sinclair icin ZX Spectrum'larin bir partisini SAMSUNG uretmistir. (Issue rakaminin sonunda "S" harfi olanlar diye hatirliyorum. Ornegin Issue 4S) Bu partinin gerek PCB'si, gerek klavye membrane'i hakkinda nispeten daha saglam ve dayanikli oldugu soylenir. Uzun lafin kisasi calistirip denemeden klavyenin bozuk oldugunu varsayma.
Henüz çalıştırmayacağım. Orijinal adaptörünü arıyorum öncelikle  Duruma göre bilgi veririm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izmirmaster
|