Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yeni oyuncaklarım :)  (Okunma Sayısı 72343 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #105 : Nisan 27, 2015, 22:24:18 ÖS »

Bence cihazlar gayet güzel görünüyor, güzel bir temizlik yapıldıktan sonra parıl parıl parlıyorlar. Sonuçta eski cihazlar, hepsinin kutulu ve sıfır ayarında olması için maddi durumun da çok iyi olması gerekiyor.

Hem herşeye birden sahip olmak, her istediğini alabilmek bu işin hevesini yok eder diye düşünüyorum. Zor şartlarda, farklı farklı zamanlarda teker teker sahip olmak insanı daha çok mutlu ediyor bence.
Birde sergi için zaten cihazların kutulu olması da gerekmez.

barone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #106 : Nisan 27, 2015, 22:54:46 ÖS »

Bence cihazlar gayet güzel görünüyor, güzel bir temizlik yapıldıktan sonra parıl parıl parlıyorlar. Sonuçta eski cihazlar, hepsinin kutulu ve sıfır ayarında olması için maddi durumun da çok iyi olması gerekiyor.

Hem herşeye birden sahip olmak, her istediğini alabilmek bu işin hevesini yok eder diye düşünüyorum. Zor şartlarda, farklı farklı zamanlarda teker teker sahip olmak insanı daha çok mutlu ediyor bence.
Bunları bana cevaben yazmadıysanız kusura bakmayın. Ama bana yönelik yazdıysanız ben "sıfır ayarında" olmaları gibi bir beklenti içerisinde değilim. Öyle bir şey ifade ettiysem kendimi yanlış anlatmışım demek ki. Ama özellikle "kutu"dan hiç bahsetmedim.

Öte yandan güzel bir temizlik yapıldıktan sonra bazen de cihazın üzerindeki çizikler parıl parıl parlar. Neyse inşallah iyi olur. Kolay gelsin.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #107 : Nisan 28, 2015, 00:17:11 ÖÖ »

Yok hocam kendi düşüncelerimi yazdım, koleksiyon için kutulu olması daha iyi ama sergi için zaten kutu da gerekmez demek istedim. Bence süper sergi için fazla eksik yok.

merlininkazani
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #108 : Nisan 28, 2015, 14:02:31 ÖS »

Gerçekten güzel cihazlar var. Videoyu izlerken zaman makinasına binmiş gibi oldum. Bazı anlarda normal olarak geçmişe yolculuk yaptım ama bazen de birkaç sene hatta birkaç ay sonrasının satılık/takaslık ilanlarının ön gösterimini izler gibi hissettim. 

İşin şakası bir tarafa; mükerrer cihazların bir kısmının oyun tarihindeki yeri ve önemi, tematik bir sergide bu denli fazla temsil bulmalarını gerektirecek kadar yüksek değil. Öte yandan, koleksiyonunuz genişledikçe siz de takdir edeceksiniz veya etmeye başlamışsınızdır ki edindiğiniz bazı cihazların kondisyonu, bit pazarı tezahında ışıldayacak ama bir sergiye de yakışmayacak türden. Tabi bunlar şahsi düşüncelerim. Türkiye'de bir benzeri şimdilik olmadığına göre siz serginizi hayata geçirdiğinizde tezgahın üstüne koyarsanız bunlar da sergilik cihazlar olmuş olur.

Bunları şevkinizi kırmak için söylemiyorum. (İlerde satışa/takasa koyacağınızda bedeli yüksek tutmayın da alalım diye söylüyorum. Kahkaha) Süratle genişleyen bir koleksiyon var ortada. Bu kadar yüksek hızda ufak tefek kazalar olması doğal.

Değerli bilgilerin için çok teşekkürler. Cihazlar mükerrer olarak sergilenmeyecek zaten. Hatta kimileri hiç sergiye bile konmayacak. Özellikle klon olanlar. Ancak içlerinde gerçekten ilgi çekeceğine inandığım 60 civarında ürün var. Sergi için oldukça yeterli. Müze içinse zaten farklı düşüncelerim var. Sadece cihazlar olmayacak. Deneyim alanları, bilgi kartonetleri, özel video bölümleri vs birçok farklı içerikler de olacak. Kuru kurruya gitmez Kahkaha

Temizliği ve bakımı konusunda önümüzdeki günlerde bir çalışma yapılacak. forumdan destek olmak isteyen arkadaşlar ulaştı bana. Birlikte ofise kapanıp 1-2 günde hepsini cillop yaparız diye umuyorum.

Şevkim kırılmadı. Hiç merak etme Kahkaha Kolleksiyon süratle genişlemiyor aslında. Ben önceliği kolay bulacaklarıma verdim. Bundan sonra nadirlere odaklanıyorum ki fark ettiğinizi düşünüyorum

Cihazların bir kısmı kutulu ancak onları o şekilde sergilemek zaten doğru olmayacaktır. Hepsini tek tek özel alanlarında sergilemeyi planlıyorum. Gıcır gıcır elde etmem, en azından şu anki durumumla, pek mümkün değil. Çılgın para harcanır diye düşünüyorum Yine de sergi/müze açıldıktan sonra bu işi durdurmayı zaten düşünmüyorum. Asıl o zaman genişlemeye ihtiyacı olacak.

Bu arada güzel bir haber vermeyi çok isterim. Ürünlerin sergisi için Fransa'dan davet geldi. Şu an yeterli olduğuna inanmıyorum. O sebeple aklımdaki seviyeye ulaştığında belki bu tarz etkinlikler de yapabilirim diye düşünüyorum.
merlininkazani
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #109 : Mayıs 15, 2015, 10:53:59 ÖÖ »

Çok söze gerek yok. Bugün gelen paketimden 6 adet oyun bunlar gibi 11 tane daha vardı kutunun içinde Kahkaha

Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #110 : Mayıs 15, 2015, 11:03:29 ÖÖ »

Çok söze gerek yok. Bugün gelen paketimden 6 adet oyun bunlar gibi 11 tane daha vardı kutunun içinde Kahkaha

Harika Oyunlar Murat Abi :)Oynamaya deymeyecek 100 oyunun olacagına böyle 10tane oyununz olsun

merlininkazani
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #111 : Mayıs 15, 2015, 11:05:05 ÖÖ »

Satan arkadaş da çok uygun fiyata verdi. Sağolsun.
burcincerci
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #112 : Mayıs 15, 2015, 11:20:34 ÖÖ »

yıllarca amiga kullanıp da orjinal kutuları ilk defa görmek çok garip. varlığından bile haberimiz yoktu kutulu oyunların.

merlininkazani
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #113 : Mayıs 15, 2015, 11:23:45 ÖÖ »

O zamanlar inanılmaz yüksek fiyatla satılıyordu Türkiye'de. Hiç unutmuyorum, bir dükkan vardı, nerede ise 2-3 tane oyun fiyatına Amiga alabiliyordun.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #114 : Mayıs 15, 2015, 11:51:03 ÖÖ »

O zamanlar inanılmaz yüksek fiyatla satılıyordu Türkiye'de. Hiç unutmuyorum, bir dükkan vardı, nerede ise 2-3 tane oyun fiyatına Amiga alabiliyordun.

Aslında oyun fiyatları oransal olarak hala değişmedi. 4-5 tane hit "orijinal" PS4 oyunu konsol fiyatından daha fazla...

Monkey Island'lar da tatlı anılarımı canlandırdı...

eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #115 : Mayıs 15, 2015, 12:16:34 ÖS »

Lemmings ne güzel bir oyundur..  6-7 yaşlarında bir çocukken baya kafa patlatırdım neresi kazılacak, nereden merdiven çıkılacak diye..

Şimdikiler de Pepe izliyor Kahkaha

supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #116 : Mayıs 15, 2015, 15:02:49 ÖS »

loot'a bak bu sitede gördüğüm ikinci iyi loot Kahkaha
merlininkazani
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #117 : Mayıs 15, 2015, 17:49:17 ÖS »

loot'a bak bu sitede gördüğüm ikinci iyi loot Kahkaha

O zaman tüm listeye yollayayım da delir
brkemreoglu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #118 : Mayıs 15, 2015, 20:08:01 ÖS »

çok iyi ya neden yeni oyunlar / oyun kutuları aynı tadı vermiyor oynamasam bile masamda odamda durması gördükçe mutluluk verir insana
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #119 : Mayıs 15, 2015, 20:30:21 ÖS »

çok iyi ya neden yeni oyunlar / oyun kutuları aynı tadı vermiyor oynamasam bile masamda odamda durması gördükçe mutluluk verir insana

Maliyeti kısmak için dandirik malzemeler kullanıyorlar, mesela Xbox 360 için MK9 oyununu almıştım, kitapçık yerine sadece cover gibi bir yaprak koymuşlar o kadar. Fiyatına gelince bazı oyunları boru gibi 200-250TL fiyatla piyasaya sürüyorlar. Eski konsollar gibi kartuş falan da değil alt tarafı 50 kuruşluk bir DVD var içinde. Kutuları da sağlam değil.

Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: