Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetİlk commodore/amiga/atarinizi ne yaptınız?
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İlk commodore/amiga/atarinizi ne yaptınız?  (Okunma Sayısı 14568 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Nisan 16, 2015, 12:41:58 ÖS »

İlkokula yeni başlamıştım sanırım, ilk olarak klon bir kara kutum olmuştu. Babam harçlıklarımı arcade salonlarına yedirmemi, onun yerine atari ile oynamamı tavsiye ederek almıştı. Yıllarca da çalıştı, sonra yumruklamadan çalışmaz hale geldi. Elektronikten anlayan birine sorduk, soğuk lehimdir dedi. Çocuk halimle ilk lehim çalışmalarımı üzerinde yaparkan board'u bok etmemle tahtalı köyü boyladı:)

Ev halkı atariye düşkünlüğümü görünce, commodore dönemini "aman derslerinden geri kalmasın" paranoyası ile yemiş oldum.

İlk Amiga'm 500 idi, memlekette adettir, sünnet akabinde peder bey ile harçlık pazarlığı olur, ben "para istemem, amiga istiyorum" demiştim, babam da ameliyatlı yatan çocuğu üzmeyeyim diye herhalde gidip almıştı. Onu da yıllar sonra A600 alabilmek için sattım. 

« Son Düzenleme: Nisan 16, 2015, 12:47:22 ÖS Gönderen: agathon » Logged

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Nisan 16, 2015, 13:10:26 ÖS »

Yani bugüne kadar satmadığım tek bilgisayarım Spectrum'du. Onuda maalesef annem çöpe atmıştı

icim bi tuhaf oldu
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Nisan 16, 2015, 13:33:21 ÖS »

icim bi tuhaf oldu

Abi valla ne zaman aklıma gelse, benimde içim bir tuhaf oluyor
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Nisan 16, 2015, 13:45:07 ÖS »

.. memlekette adettir, sünnet akabinde peder bey ile harçlık pazarlığı olur, ben "para istemem, amiga istiyorum" demiştim, babam da ameliyatlı yatan çocuğu üzmeyeyim diye herhalde gidip almıştı.

Zamanının Playstation 4'ü

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Nisan 16, 2015, 14:18:27 ÖS »

benim zamanında karakutu atarim vardı. kolları kırılmış içindeki metaller ile oynuyorduk, bir süre sonra onlarda kırıldı. bende merak edip içini açmıştım. içindeki entegreleri kısa devre yaptığımda ekranda değişiş şeyler çıkıyor diye derken karardı kaldı Masum) sonra c64 alınmıştı tabi amiga500 e geçerken satmadan yenisini almak pek mümkün değildi. zamanında dandik bir nokia telefon için koleksiyonumdan amiga 1200 ümü satmıştım. kıytırık bir pc için "ses kartı bile olmayan pc" ilk aldığım a1200 magic i satmıştım. sonra sıfır kutusunda bir tane buldum, üzerine birde bilgisayar tamiri yapan firma bu klavye işine yararmı deyip bana a1200 hediye etmişti. bolluk oldu yani Masum) a500 ler genişleme sorunu olunca öyle 4-5 tane a600 aldım Masum) şimdi evde yer sorunu oluyor hatta bir kısmı çatıda bozulur diye endişeleniyorum.

this is amiga speaking.
agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Nisan 16, 2015, 14:22:07 ÖS »

.. memlekette adettir, sünnet akabinde peder bey ile harçlık pazarlığı olur, ben "para istemem, amiga istiyorum" demiştim, babam da ameliyatlı yatan çocuğu üzmeyeyim diye herhalde gidip almıştı.

Zamanının Playstation 4'ü

aynen öyle hocam.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Nisan 16, 2015, 14:55:51 ÖS »

İlk Commodore'umu satıp A500 almıştım (1989). Shadow Of The Beast'in gözü kör olsun
TFL92
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Nisan 16, 2015, 15:29:28 ÖS »

İlk Atari 2600'üm annem tarafından Kilis'e (kendi memleketi) gönderildi. Nasıl olsa bilgisayarım vardı artık. Yabancı kökenli Atari'ydi. Türkiye de resmi olarak satışından 1 sene önce falan almıştı babam. Joystick kırmaya temelden başlamıştık mahallece.

İlk Zx Spectrum'um (Interface 1, Microdrive, Dk'tronics Lightpen ve Aquarius Dataset ile.) annem tarafından biryerlere bağışlandı. Ne de olsa C64/Amiga kullanıyordum artık. Dolabımda (benim dolabım) yer kaplıyormuş. Joystick kıramadık bununla.

İlk C64'üm benim değil amcamındı. Ama bende dururdu. Üniversiteyi kazanıp İstanbul'a gidince annem tarafından acele yengeme geri verildi. Amiga varmış zaten bende. Kendime eski parçalardan joysick derlemiştim. İçindeki kartı testereyle kırpıp başka kutuya sığdırmıştım.

İlk CPC464'üm babamındı. Fazla durmadı. Biraz Roland On The Ropes oynayabildim.
Sonradan EpsonPC'ye dönüştü kendisi. Bana da 2 joystick getirtmişti dışarıdan.
Onları sonradan birleştirip aralarında Voltranı oluşturmuştum.

İlk Amiga 500'üm durur. Yeni FD alacağım günü bekler. İstanbul'a götürüp getirdiğim için annemin gazabından kurtulmuştur. TST, Astek artık ne varsa aldık onun için.

commodore500
Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Nisan 16, 2015, 16:00:54 ÖS »

Bir arkadaşıma bana c64 alındığı dönemde , Atari 65 XE diye bir makina geldi suudi arabistandan . Atari 800 XL nin oyunları çalışmazdı . Kendi kartuşu vardı , bir tane Donkey Kong oyunu vardı başka da oyun bulamadı gariban . Babasından c64 , amiga pc isterdi senin bilgisayarın var derlerdi başka da bişi demezlerdi . Çocuk askere gitti geldi hala Atari 65 xe'si masasında dururdu . Hala da saklıyormuş ama kendi maaşıyla bir pc aldı geç de olsa .
gyucatur
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Nisan 16, 2015, 18:22:07 ÖS »

Benim C64C hala duruyor ve tam çalışır durumda. Sadece adaptorünün ömrü bitmişti onu yeniledim o kadar.

Commodore 64C (Made in W.Germany)
1084s Monitor
1541-II Disk Drive
1530 Datasette
1531 Datasette
1351 Commodore Mouse
Destek 64 Cartridge
Multi Ice III Cartridge
Simon's Basic Cartridge
Koala Painter Cartridge
wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Nisan 16, 2015, 19:34:31 ÖS »

İlk Amiga'm 500 idi, memlekette adettir, sünnet akabinde peder bey ile harçlık pazarlığı olur, ben "para istemem, amiga istiyorum" demiştim, babam da ameliyatlı yatan çocuğu üzmeyeyim diye herhalde gidip almıştı. Onu da yıllar sonra A600 alabilmek için sattım. 

+1
Benim Amstrad 6128 de sünnet pazarlığı sonucu alınmıştı

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Nisan 16, 2015, 20:00:41 ÖS »

Benim ilk konsolum/bilgisayarım Philips Videopack G7000 idi. Daha sonra ZX Spectrum 48k ondan sonra Amiga 500. Ancak sene 2013'te A1200 ile tanışabildim

Konsol ne oldu hatırlamıyorum, Spectrum ve A500 (bir yığın bilgisayar dergisi) bulundukları depoyu su basması sonucu kaybettim.

Videopack'in yanında bu oyun vardı.
<a href="http://www.youtube.com/v/4VumqYdy1iU&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/4VumqYdy1iU&rel=0</a>

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
commodore500
Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Nisan 17, 2015, 15:44:10 ÖS »

Çok zevkli bir oyunmuş , şimdi bile oynanır valla
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: