Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetYurtdışından gelen paketlere verilen zararlar...
Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yurtdışından gelen paketlere verilen zararlar...  (Okunma Sayısı 27932 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Mayıs 09, 2015, 01:13:49 ÖÖ »

Vermiş olduğum linkte şikayet kısmını seçip mağduriyetinizi ve sorunlarını yazıp formu eksiksiz doldurup gönderin. 1 hafta içinde mesajınızı değerlendirmeye alıp cevap yazıyorlar. Ben şikayetimi yazdım gönderdim, cevap geldi. Şikayetim dağıtıcılarla ilgiliydi. Siz konu başlığına paketleri kontrol ederken verilen zararlar diye girebilirsiniz, mesaj kısmına da kutuların falçata ile kesilmesi, kutu içeriğine yine falçata ile zarar verilmesi gibi nedenlerle elamanları şikayet edin.

Bu konuda zarara uğramış herkesin mesaj göndermesi çok iyi olur, üşenmeyin gönderin. En azından bundan sonraki alışverişlerimizde daha dikkatli olunur diye düşünüyorum.

https://pttws.ptt.gov.tr/info_web/info_kayit.jsp

arne_saknussemm
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Mayıs 09, 2015, 01:22:40 ÖÖ »

Cidden sinirlenmeyecek gibi değil. Sizin adınıza ben sinirlendim durduğum yerde, ayrı ayrı küfür ettim sorumlulara. Sorunlulara mı demeliydim yoksa... Şikayetvar'da dile getirmek lazım, orada bi tarafları tutuşup çok çabuk şekilde iletişime geçiyor firmalar. Ama burada kimi, nereyi hedef göstereceğiz tam olarak bilmiyorum.

Mütevazı yoldaşlarım;

Sony Vaio VGN-FE590P / PS1 / PS2 Slim / PSP

Nintendo GB DMG-01 / GBC / GBA SP AGS-101 / DS Lite

Nokia N-Gage QD
brkemreoglu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Mayıs 09, 2015, 09:54:35 ÖÖ »

ebay den kapalı kutu pentium3 işlemci buldum sıfır hiç kullanılmamış kutunun jelatinleri daha açılmamış burda paylaşılanları görünce almaktan vazgeçtim. yazık ya nasıl bir iştir bu nası kontrol etme
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Mayıs 09, 2015, 10:42:10 ÖÖ »

Geçmişte bu tip şeyler olduğunu duyduğum için, yurt dışından böyle büyük paketli cihazları almaya korkar oldum. Birde buradaki fotoları görünce, iyice soğudum. Bizim gibi koleksiyoner adamlar için en kötü kabus bu olsa gerek. Adamlar kutuyu açarken, hediye alınmış çocuk gibi (!) seviniyorlar sanki de bu hale geliyor kutular

Gerçi beterin beteri de var. Almanya'dan BlueByte'dan hediye bir ürün gelecekti, gelmedi. Defalarca postaneye gittim böyle bir şey yok dediler. Artık, gönderdik deyip göndermediler mi ne olduysa? Fazla da önemsemedim küçük bir hediye sonuçta...

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #34 : Mayıs 23, 2015, 12:15:21 ÖS »

Japonya'dan kutulu bir ürün satın aldım bugün gümrüğe sevk etmişler,bakalım kutu bıçak darbelerine maruz kalacak mı?

* rps20150523_121249.jpg (49.59 KB, 800x450 - Görüntüleme: 1407 kez.)
eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Mayıs 23, 2015, 12:20:18 ÖS »

Japonya'dan kutulu bir ürün satın aldım bugün gümrüğe sevk etmişler,bakalım kutu bıçak darbelerine maruz kalacak mı?
Falçata timi iş başında inşallah sağ sağlim gelir.

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #36 : Mayıs 23, 2015, 12:23:51 ÖS »

Falçata timi iş başında inşallah sağ sağlim gelir.
[/quote]
İnşallah falçata yemeden gelir eğer buda falçata yerse bir daha kutulu ürün almıcam
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #37 : Mayıs 25, 2015, 22:05:25 ÖS »

Evet Japonya'dan beklediğim paketim bugün geldi TR'ye giriş yaptıktan sonra gümrüğe sevk edildi ve gümrükte falçata yemeden sağ salim elime ulaştı 

* rps20150525_220045.jpg (53.59 KB, 800x450 - Görüntüleme: 1418 kez.)

* rps20150525_220105.jpg (60.12 KB, 800x450 - Görüntüleme: 1416 kez.)

* rps20150525_220120.jpg (50.28 KB, 800x450 - Görüntüleme: 1435 kez.)

* rps20150525_220136.jpg (44.68 KB, 800x450 - Görüntüleme: 1390 kez.)
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Mayıs 25, 2015, 22:51:32 ÖS »

Geçmiş olsun (: Nazar değmesin benim de falçatasız geldi son kutular (:

eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Mayıs 25, 2015, 23:55:51 ÖS »

Ooo hayırlı olsun abi aes stick mi o? Kahkaha

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #40 : Mayıs 26, 2015, 00:02:35 ÖÖ »

Ooo hayırlı olsun abi aes stick mi o? Kahkaha
Sağol Emrah evet aes,cd istersen mvs hepsinde kullanabilirsin
ilhanüney
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Mayıs 26, 2015, 08:46:51 ÖÖ »

Bunlar neyin ne olduğunu çok iyi biliyor , killigina yapıyorlar , bir seferinde HPI rc baja parçaları getirttim , gümrük ten benim almam gerekti  urunnun kilosu 2yi geçtiği için ,
Kontrol edecek memur : ne var bunda diye sordu, ben cevap veremeden açılmamış olan pakete , görevli cevap verdi, hobby malzemesi , diye cevap verdi . Açılıp kontrol edildi elimdeki ödeme evragiyla bişey bulamayınca ürünü sağ salim aldım ,,

...................SEGA.................
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #42 : Nisan 27, 2018, 17:34:10 ÖS »

En son aldığım ürünlerden birini falçatayla çizdiler... Bende yine şikayet ettim... Gelen cevap aşağıda... Bunun düzelme ihtimali olmadığına karar verdim...
---------------

Cihazın içindeki işlemcilere zarar vermediklerinden olsa gerek "gönderinin içeriğine zarar verilmediğini" tespit ettiklerini bildiren aşağıdaki cevabı yollamışlar.

xxxxxxxxxx barkod numaralı gönderiniz ile ilgili yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde gönderinin içeriğinin zarar görmediği sadece ambalajının hafif şekilde hasara uğradığı tespit edilmiştir. Ancak yurtdışı çıkış Ülkemiz varışlı Gümrüğe tabi gönderilerin muayene ve ambalajlama işlemlerinin kapsamı zarar görmeyecek şekilde  itina ile yapılması, muayenesi tamamlanan gönderilerin ise yine  kapsamın hasar görmeyecek şekilde kapatılması ve ambalajlanması gerekmektedir.
Bununla birlikte, Dünya Posta Birliği (UPU) Koli Postası Tüzüğü'nün 117. maddesinde “Her koli, kapsamının ağırlığı, şekli ve cinsi ile taşıma şekli ve süresine elverişli olacak şekilde ambalajlanmalı ve kapatılmalıdır. Ambalaj ve kapama şekli, kapsamını baskı ile ve elden ele geçme sırasında bozulmayacak şekilde korumalıdır ....” denilmekte; aynı tüzüğün 24.2.3 maddesinde ise “Hasarın, göndericinin hatası veya ihmalinden ya da kapsamın doğasından kaynaklanması durumunda posta idareleri sorumluluk almamaktadırlar.” denilmektedir.
Buna göre konu gönderiye ilişkin yukarıda belirtilen UPU Kararları çerçevesinde Şirketimizce yapılacak herhangi bir işlem bulunmamaktadır.
Bilgilerinize rica ederim.

Uzun lafın kısası... Bizim burdaki personele falçatayla paketlere zarar vermeyin diyemiyoruz. Desekte bizi tınlayan yok. Biz kurum bile değiliz. Biz kurum olsak bile siz dikkate alınacak vatandaş değilsiniz. Burası Türkiye...

En azından yurtdışından ürün alıp, vatan hainliği yapıyorsunuz dememişler... Buna şükrediyorum.

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Nisan 27, 2018, 17:43:28 ÖS »

İyi Üstat neredeyse suçu sende bulacaklarmış Buna da şükür

C64 ve A500 gerisi teferruat
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Nisan 27, 2018, 18:17:28 ÖS »

Geçenlerde aliexpress'den bir ürün aldım (ifşa olmasın diye ne olduğunu yazmıyorum). Ürün çin'den geldiği halde tahminimce gümrüğe takılmasın diye Çin firması Hollanda kargo firması ile gönderiyor, https://postnl.post/  nasıl olduğu hakkında bir bilgim yok ama burdan gönderince değil falçata açıp bakmıyorlar bile sanıyorum.
« Son Düzenleme: Nisan 27, 2018, 18:20:01 ÖS Gönderen: HkRecai » Logged
Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: