Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetbit pazarı muhabbeti üzerine aforizmalar
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: bit pazarı muhabbeti üzerine aforizmalar  (Okunma Sayısı 18277 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mayıs 04, 2015, 19:06:53 ÖS »

Artık pazar aramanın bir esprisi kalmadı,
çalışıp çalışmadığı belli olmayan,
kir pas içindeki cihazlara çekilen fahiş fiyatlara
direk atlayan sazanlar ile retrodan zengin olmayı düşleyenler yüzünden.

Kimse koleksiyoncuyum edebiyatı da yapmasın,
Bazı evleri yarın bir gün belediye boşaltırsa da şaşırmayacağım.
Commodore dergisi görüp almayan hemen akabinde sapsarı c64'e
hurra diye atlayanı gördüm yaw

Koleksiyonsa LW3D abi gibi bir iki istisna dışında olduğunu düşünmüyorum.
Cihazları değerlendirip bir şeyler yapan oldukça az;
Donanım konusunda başta Ozkano abi olmak üzere Simon ve YavuzG dışında çok az arkadaş, Yazılım konusunda da _joker gibi bir elin parmaklarını geçmeyecek insan var.

Bir kaç hurda için insanları kıran, arkadaşmış gibi davranıp bedava cihaz almaya çalışmakta bir yanlışlık görmeyen kişiler gördüm ben.

Artık boş zamanlarımı daha iyi uğraşlarla geçirmeyi planlıyorum,
retro ihtiyaçlarımı da uzun süredir elektronik ticaret sitelerinden alıyorum zaten.

Bilgisayar alamadığım zaman ki burukluğumu,
ilk bilgisayarımı alırken ki mutluluğumu tekrar yaşamanın imkansız olduğunu biliyorum.
Bu tür forumlara benim gibi olduğunu bildiğim insanlarla bir şeyler paylaşarak azda olsa eski günlere dönüş umutlarıyla giriyorum.

Meeting, Party türü buluşmalara da vaktini ve 1 çay parasını ayırmaya zorlananlara da elindeki hurdalarla mutluluklar.

Forumu oluşturan, emeği geçen, sahiplenen, paylaşımda bulunanan herkese teşekkürler.
Bu grubun dışında kalan ve özellikle satış dışı hiçbir aktivitesi olmayan herkes çakmadır
ÇAKMASYON FOREVER Kahkaha

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 04, 2015, 19:13:25 ÖS »

« Son Düzenleme: Mayıs 04, 2015, 19:16:32 ÖS Gönderen: commander64 » Logged

merlininkazani
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 04, 2015, 19:45:13 ÖS »

Ah be abi,

Aylardır pazar pazar dolaşıyorum. Bir tane Commodore dergisine rastlayamadım. Onu bırakan, resmen öküzün önde gideniymiş.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 04, 2015, 21:26:18 ÖS »

10 yıldır gitmiyorum ben bit pazarına. Aynı şeyleri söyleye söyleye dilimde tüy bitti. Sonunda sen de aynı fikre varmışsın.

Bu saatten sonra artık bit pazarından koleksiyonluk cihaz çıkmaz. Çıksa çıksa koleksiyon değeri olmayan kırık dökük mallar çıkar. Onun da elinde çalışan bir cihaz varken anlamı yok zaten.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 04, 2015, 22:02:52 ÖS »

Bit pazarının koleksiyon yapmakla, bu cihazları sevmekle alakası yok. Bit pazarı farklı bir hastalık... Farklı bir jeycan diyelim. Dediğiniz gibi aylarca gidersiniz çöp çıkar, bir gün gidersiniz, olmayacak birşey karşınıza çıkar... O diğer ayları af ettirir...

Koleksiyon açısından bakacak olursak, ciddi koleksiyon yapan ya da herhangi bir cihazı önemseyen insanın yurtdışı sitelerden alışveriş etmesi bazen kaçınılmaz, bazen de çok daha akıllıca bir yöntem. Ama heycan, arayan bit pazarına gitmeli

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 04, 2015, 22:31:53 ÖS »

Bit pazarlarından artık pek bişey çıkmıyor, hatta hiç bişey çıkmıyor. Retro adına bir kaç parça çer çöp bulubilirsek ne mutlu. En azından ben bulamıyorum bulamadım da. Zaten benim bu Retro merakım bu 1 yıl içerisinde başladı, daha öncesinde de bit pazarlarına hiç gitmezdim.

Türkiye'deki alışveriş sitelerindeki ilanlara bakarsak bunların da çoğu bit pazarı malı, doğru dürüst bişey bulmak zor.

Koleksiyon için en güzeli ebay, amazon gibi sitelerdir, ancak güzel olmasına güzelde bizim paramız kıymetli değil, satılan cihazlar ateş pahası geliyor. Maddi durumu iyi olmayanların yöneleceği bir yer değil.

Mesela yurt dışından tam takım bir gamecube alayım desen kargo ücreti ile en düşük 100$ ı buluyor. 100$ = 270TL
Ama burada biri 150 liraya gamecube ilanı açsa yüzüne bile bakan olmuyor. Gamecube'ü sadece bir örnek olarak gösterdim, nadir cihazları falan işin içine katarsak her bir Retro için ebay'e 500 - 1000 TL akıtmak gereklidir.

Kimseye kızmamak gerekli, herkes haklıdır kendince.

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 04, 2015, 22:44:42 ÖS »

ben video yapıyorum o sayılır mı   ?

benim bite gitme isteğimin temelinde orda arkadaşlarla ve bazı satıcılarla yaptığımız muhabbetlerin yanı sıra ilgi alanım dışında da olsa ilginç şeyler görüyor olmak var.

Eğer bite gitmişsek izmir ahalisi olarak bt pazarının girişindeki kafede sabah 8 sularında buluşup kahvaltı ederiz.
Bitte gördüğüm saçmalıkların, ilginçliklerin fotosunu çekip birbirimize gösteririz.

Bite de gidemiyorum gerçi bu arlar aon 10 ayda 3 kere gittim sanırım.

Bitte bulup da rafıma koyduğum bişey yok gibidir... ha başkalarının bulup ebayden, gittigidyordan satttıkları oldukça geniş yer kaplamakta

LET THE BIT BE WITH YOU !!!

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mayıs 04, 2015, 23:02:42 ÖS »

ben video yapıyorum o sayılır mı   ?
Evvet tabiki de sayılır 

almanco
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 04, 2015, 23:12:39 ÖS »

herkese selamlar....
bit pazarı bizim gibi ufak şehirlerde olup retro sevdası olan insanların olmassa olmazı bence....ben sahip olduğum parçaların çoğunu bit pazarından elde ettim...direk almasam bile bir zaman sonra belki birkaç katına da olsa istediğim bir eşyayı bu pazarlar sayesinde elde ediyorum...bulunduğumuz yerde kurulan pazarda öyle güzel bir arkadaşlığımız var ki bazen bir eşya tezgaha konulduğunda bana haber veren veya benim yerime satın alan insanlar var...tabi ki her yerde olan çakallar burada da mevcut...asıl sorun bu insanların sattıkları ürünleri sitelerden fahiş fiyatlarla satın alan insanlarda...bizler arz talebi ayarlayamadığımız için bu çakallar türüyor...

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 05, 2015, 07:50:22 ÖÖ »

ahhh ah önceden buralar dutluktu Kahkaha
commander64 bir çok konuda haklı, bit pazarları eskisi gibi nurlu değil. Tabii bu ne aradığınla alakalı bir durum.

PS2 gibi, bizim aradığımız cihazlara göre daha güncel cihaz arayanlar için çok güzel cihazlar da var.  Fakat benim gibi Sinclair, Commodore, Amiga dışındaki cihazlar ilgisini çekmeyenler için malesef hiç bir şey yok.(iki sene önce Yalova bit pazarında sıfıra yakın kutulu Atari800'e denk gelmiştim. Satıcı 20tl isteyince açıkçası pazarlık bile yapmadan bıraktım.)

Tamamen hiçbirşey de yok değil, satıcılarla samimi olup cihaz pazar gelmeden ayrılıyorsa yine de bir çok şey bulunabiliyor. Birde bu işler için ayırabildiğiniz bütçe de çok önemli. Bana göre bir Commodore64'ün ederi en fazla 20TL, fakat bir başkası 100TL verip alıyor. Tabii bit pazarı esnafıda bu cihazlara nasıl olsa istedikleri fiyatı verenler olduğunu bildiklerinden pazarlığa asla yanaşmıyorlar. Hep söylemişimdir, sabahın köründe kalkıp yollara düşüp tezgahları didik didik edip bir şey bulamadan geri geleceğinize, paranızı biriktirip ebay'dan alın, daha karlı olursunuz.

LW3D'nin dediği gibi maksat sadece heyecan olsun diye düşünürseniz, giderken belli bir şeyi kafanızda sabitlemeyip giderseniz, o zaman bit pazarından keyif alırsınız.
« Son Düzenleme: Mayıs 05, 2015, 07:52:01 ÖÖ Gönderen: joker_ » Logged
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 05, 2015, 10:48:10 ÖÖ »

Bit pazarları benim için olmazsa olmazlardır. Tabi burada can alıcı konu, bit pazarından kolleksiyon yapabilmek falan değil çünkü o dönem geride kalalı uzun zaman oluyor. Şu an benim için tek bir hurdacı arabası bile "bit pazarı" demektir.

98-2001 yılları arasında Söğütlüçeşme pazarından çuvalla (ciddiyim) topladığım C64, A500, Sinclair gibi cihazları zaman içinde sevdiğim arkadaşlarıma hediye ettim, takasladım bazen de aldığımın biraz yukarısına sattım. Hatta partide arkadaşlara anlattığım "klavye kablosu kesik olduğu için almaya layık görmediğim" SX64 hikayem, disk sürücü sevmediğim için bedavaya verdiğim 1541'ler bile var. Artık bu dönemi yaşama şansımız maalesef yok çünkü istatistik diye bir gerçek var. Bizim gördüğümüz cihazların yarısından fazlası zaman içinde daha bize ulaşmadan hurdacılara gitti, alabilenler de ellerinde tuttu veya parçalarını kullandılar, kimisi bu işin ticaretini yapıp fiyatları uçurdu, belli bir kısım da şu an evin bir köşesinde aktif olarak kullanıp tamirlerini yapıyor. Özetle; bit pazarlarındaki nur'u yok eden maddi manevi çok etken var ve bir daha yaşanamayacak kadar eğlenceli bir dönem geçirdiğimiz için kendimizi şanslı hissetmemiz lazım.

Bir garip COMMODORE fanatiği...
Armakuni
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 05, 2015, 11:32:41 ÖÖ »

Katılıyorum,

C64'ler amigalar bitpazarında endam ederken benim gözüm pentium II/III işlemcili PC klonlarındaydı.. hayat işte :-))

Nomen est Omen
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mayıs 05, 2015, 11:33:41 ÖÖ »

Bit pazarına ilgilendiğim cihazlarla alakalı gitmiyorum... Çünkü o cihazlarla ilgilenen ve benden önce giden arkadaşlar var... Ama alakasız cins bir cihaz görüyor insan... Nedir, ne değildir bilmiyor ve şansını deniyor ya... Bunlar insanı heycanlandırıyor. Misal 2 hafta önce (cep telefonumu bit pazarında düşürüp kırdığımda )  Bir arkadaşım baykuş biblolarını seviyor diye ona hediye baykuş biblosu aldım. Eve getirdim, kızım çok sevdi. El koydu Böyle hoş tesadüfler, sevdiğiniz birini memnun edecek basit şeyler, insanı mutlu ediyor...

Şubat'ın başında, saat 12:00'de apartman toplantısından kaçıp kendimi bit pazarına attım... O satte bişey olmaz biliyorum. Ama önemli olan heycan Roland'ın General Midi destekli ISA ses kartına denk geldim.... Şimdi o ses kartı, onun hakkını verecek ve anlayan birinin PC'sinde çalışıyor... Yıllarca gidip 1 tane Roland Ses kartı görmeyen ben, alakasız bir öğle vakti karta rast geldim... Bundan daha güzel hoş sürpriz, olur mu?

Yoksa son 2-3 yıldır koleksiyona eklenen cihazların hepsi yurtdışından...(bit pazarlarından sadece oyun bulabildim PS2, XBOX360, PS3 oyunları...unutmadan bolca çizgi film DVD)

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Mayıs 05, 2015, 11:38:01 ÖÖ »

Ben de bi torba orjinal lego aldim en son gittigimde. Oglan buyuyor, yakin gelecege yatirim

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mayıs 05, 2015, 11:44:11 ÖÖ »

2010 yılında ben, _joker, aegis, blackdragon (kardeşim olur) feribotla Yalova'ya gidip geldiğimiz gün hepimiz çok mutlu olmuştuk. Deniz, kum, güneş, tabanı düz ve üstü kapalı bir bit pazarı!, dostluk kardeşlik, sahilde çay, denizde tost-çay keyfi. Denizde Gün batımı ve adalar manzarası harika bir gündü
Epeyce cihazda almıştık tabi

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: