Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetAvea sahtekarlığına dikkat !
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Avea sahtekarlığına dikkat !  (Okunma Sayısı 7209 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 01, 2015, 10:08:55 ÖÖ »

Arkadaşlar hiç kullanmama rağmen 1 gblık kotamın 1 haftada bitmesiyle birlikte hemen sebebini araştırmaya başladım.Aveanın online işlemler menüsünden data hareketlerinin dökümünü aldığımda garip bir olaya rastladım.Arka arkaya 10 sefer 47.68 mb lık indirim yapılmış gözüküyor hemde 1'er dakikalık aralıklarla.Bir kere ben evde sadece wifi kullanıyorum dışarda ise zaten avea çekmiyor dolayısıyla kullanamıyorum.Taahhütümün bitmesine 1 ay kaldı o yüzden hiç müşteri hizmetlerini aramdım çünkü zırva bişeyler söyleyip beni oyalayacaklar,gerek yok.Taahhütüm biter bitmezde ayrılacağım avea hazretlerinden.
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 01, 2015, 10:42:18 ÖÖ »

Bende de her ay sonunda devreden internet kotam kb larla ölçülecek cinsten kalıyor sözde. Ben evde işte wifi kullanıyom. Dışardayken de video filan bakmam. Yani daha fazla kalması lazım ama kalmıyor. Hepsi sahtekar üçkağıtçı bunların.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
arkas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 01, 2015, 10:45:55 ÖÖ »

Soymuyorlar demiyorum ama böyle kaba değil de daha ince ince soyuyorlar diyorum. Telefonunuz jailbreaksiz Iphone ise söyleyecek birşey bulamam ama Android ise hangi operatör olursa olsun bi bakmakta fayda var. Çünkü Android telefonlar kafalarına göre iş çevirebiliyorlar. Yeni operatörünüz şimdiden hayırlı olsun.

Commodore 64G
Amiga 500
PS2
scarface13
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 01, 2015, 16:46:10 ÖS »

Android kullanıyorsan, veri kullanımından hangi Programın ne kadar veri kullandıgını görebilirsin. Bende avea kullanıyorum ay sonu geliyor bitiremiyorum bile.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 01, 2015, 16:58:32 ÖS »

Bir ara andoridis  (sanırım android sistem uygulaması) uygulamasının kotayı sömürdüğüne şahit olmuştum. Bir arkadaşta vardı bu sorun.
Sisteme bulaşan malware türü bir şeyden kaynaklanmış olacağını düşünüyorum.

Sanırım fabrika ayarlarına dönerek çözülmüştü. ( Tam emin değilim)

scarface13
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2015, 17:01:06 ÖS »

Market dışında yüklenilen APK uygulamalarının içinde neler oldugunu bilemiyoruz. Gerekmedikçe market dışında uygulama kurmamak lazım.
Uygulamanın içine zararlı şeyler gömmüş olabilirler.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 01, 2015, 19:24:22 ÖS »

Bilemiyorum artık ama nette araştırdığımda birçok kişinin bu olayla karşılaştığını gördüm,birde bende android telefon değil Nokia lumia var,wp 8.0li,yani olayın androidle alakası yok.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Haziran 02, 2015, 10:18:27 ÖÖ »

adsl bağlanamadığından dolayı 3 operatördende 3g internet aldım
hepsi aynı mantık tek nasıl tırtıklarız

en son bende aveya geçtim ama şikayet varda bununla ilgili yüzlerce şikayet var türkcell kazık ama kota konusunda nispeten iyi avea ucuz diye damladım ilk günde 580 mb kota yemişim müşteri hizmetleri aradım ne oluyor diye 3 aydır sorun yoktu geçen ay gene 3 gb kota gitmiş oda hiç birşey indirmeden ucuzluğu böyle kapatıyorlar

vodafonede iyiydi lakin bilmedğiniz yerlerden 20-30 tl kesiyordu iptal edip kurtuldum

Konu Başlığı
Tarifeler/ Kampanyalar
Şikayet
kademeli 6 gb internet aldım standart sitelere girdim 3 gb bugün itibariyle kullanım belirtmişsiniz. Ne film izlendi ne bir dosya indirildi 3 operatördede 3g internetim mevcut kotayı kullanmadan bitiriyorsunuz sikayetvar.com da bununla ilgili çok şikayet mevcut biraz daha kurumsal davranırsanız çok iyi olur
Açıklama
Inceleme Tamamlandi
Şikayet Tarihi
20.05.2015 14:36:41
Şikayet Cevap Tarihi
28.05.2015 14:32:27
Çözüm Notu
Sayın Murat Fatih bey, Internet kullanım miktarı bağlantı yaptığınız süreye göre hesaplanmamakta, bağlantı esnasında görüntülediğiniz / yüklediğiniz içeriklerin boyutuna göre belirlenmektedir. Hattınızın bulunduğu fatura döneminde tarife / paket / kampanyanızdaki data hakkınızın kalan miktarını INTERNET yazıp 5555’e SMS göndererek öğrenebilirsiniz. Kullanımlarınızı tarih ve miktar bazında fatura detaylarınızda görüntüleyebilirsiniz. Bilginize

ozgur106
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 17, 2015, 10:17:52 ÖÖ »

vodafondan avea ya geçicektim çünkü avea 1gb daha fazla internet veriyor ve 6 tl daha ucuz tarifede ama kota uyarı sistemi olmadığı vazgeçtim. sürpriz fatura istemiyorum.

Commodore ve Amiga Dergisi Oyun Yazarı.

C64 Mini, A500 Mini, Playstation Classic, Playstation 2, Playstation 5
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Haziran 18, 2015, 21:11:08 ÖS »

Tüketiciyi düşünmeksizin hesapsızca özelleştirmenin sonu.
Daha bunlar iyi günlerimiz.

Alper
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Haziran 19, 2015, 08:56:39 ÖÖ »

Zaten adamlar şunu anlamıyorlar, anlamak istemiyorlar ya da çok iyi anlıyorlar ama milleti kazıklamak için göz boyuyorlar. Şu anda pek çoğumuz daha hızlı bağlantı istemiyor. Bağlantı hızlandıkça 3-4GB'lık kotalar zaten birkaç günde dolacak. İstediğimiz, belli bir hızın daha tutarlı bir şekilde kesintisiz sunulması ve daha büyük kotalar (örneğin 30GB). Bana 30GB kota 29TL'ye verilse 512kbps ile işimi görürüm.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: