|
cengizermis
|
 |
« Yanıtla #15 : Haziran 23, 2015, 14:10:11 ÖS » |
|
@simon ben kullandım, adam 12 euro or best offer diyor fiyatlandırma olarak. Teklifte bulunuyorsun; misal 8. Teklifiniz gönderildi diyor. bundan sonrası pazarlık ve online chat gibi: bi o söylüyor bi sen. en sonunda kabul ederse ettiğine dair bir bildirim alıyorsun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #16 : Haziran 23, 2015, 16:22:56 ÖS » |
|
ebay'de var satan birisi. 75 USD or best offer diyor.
Konu dışı olacak ama best offer çalışma mantığını daha önce kullanan biri tarif edebilir mi? Pazarlık mı bu best offer olayı? 3 Teklif hakkın var. Yanlız şaka değil, offer'ın kabul edilirse almak durumundasın malı. Haa bir de offer'ı otomatiğe bağlayanlar var. Yani mesela yarı fiyat çekersen anında offer reject olabiliyor... Elektronik konusuna gelirsek, best offer açan çinliler türedi ebay'de. Öyle çok EPROM, Flash v.s. aldım. Genelde marjları 10-15% civarında. Yani %10 altında offer çakarsan ertesi gün kabul ediyor çinli. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
merlininkazani
|
 |
« Yanıtla #17 : Haziran 23, 2015, 16:30:54 ÖS » |
|
@simon ben kullandım, adam 12 euro or best offer diyor fiyatlandırma olarak. Teklifte bulunuyorsun; misal 8. Teklifiniz gönderildi diyor. bundan sonrası pazarlık ve online chat gibi: bi o söylüyor bi sen. en sonunda kabul ederse ettiğine dair bir bildirim alıyorsun.
Ben tamamen yanlış biliyormuşum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Simon (Özay Turay)
|
 |
« Yanıtla #18 : Haziran 23, 2015, 16:36:53 ÖS » |
|
Elektronik konusuna gelirsek, best offer açan çinliler türedi ebay'de. Öyle çok EPROM, Flash v.s. aldım. Genelde marjları 10-15% civarında. Yani %10 altında offer çakarsan ertesi gün kabul ediyor çinli.  Öğrendiğim iyi oldu bunu. Elektronik bileşenleri alırken bu tarz ilanlara da dikkat edeyim bundan sonra.
|
|
|
|
|
|
https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.comRetro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200 Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
|
|
|
|
Texas
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #19 : Haziran 23, 2015, 16:59:57 ÖS » |
|
@Merlininkazani
Elinizdeki 1981 yilina ait çok nadir ve değerli bir tabletop konsoldur hatırladığım kadarıyla İrlanda ve İngiltere de çok değerli ve nadir olarak görülmektedir.
Yine hatırladığım kadarıyla Simon ve Super Simon dan sonra sonuncu tabletop konsoldur.
Fiyat olarak ise elinizdeki sıfır ve kutulu ise 400 ve 600 dolar arasında gibi fiyat olabilir....
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 23, 2015, 17:09:10 ÖS Gönderen: Texas »
|
|
|
|
|
|
segaa
|
 |
« Yanıtla #20 : Haziran 23, 2015, 22:42:36 ÖS » |
|
Best Offer açık arttırma değil bir teklif sistemidir. Bizim mesaj yoluyla yaptığımız pazarlığın sisteme dökülmüş hali.  Satıcı ürünün hemen al fiyatını 75$ olarak belirlemiş ama ayrıca teklif seçeneğini de açık tutmuş. Verilen tekliflere göre fiyatı yine satıcı belirlemiş oluyor. Yani mevcut fiyatı arttırmaya değil indirmeye yönelik bir sistem. Açık arttırma sistemi daha farklı, hem süreli hemde süre sonuna kadar en yüksek miktarı giren alıcının belirlemesi ile oluyor.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 23, 2015, 22:47:43 ÖS Gönderen: segaa »
|
|
|
|
|
|
redfett
|
 |
« Yanıtla #21 : Haziran 24, 2015, 00:43:58 ÖÖ » |
|
Yavuz bey gayet iyi özetlemiş aslında ebay de sold list te satılmış bir örnek yok maalesef. Olan ilanda make offer ile bu aleti daha ucuza da verebileceğinin sinyallerini vermiş ki ilan 30 gündür orada büyük ihtimal. Ve çok çok iyi durumda 4 oyunda bu ilana dahil.  Oyunlar da 20 dolar üstü gibi satışlara konulmuş başkaları tarafından ki onlarda satılmamış hiç. Yani bu aletin açılmamış haline fazla fazla 100 dolar diyebiliriz. 400-500 dolarlar biraz hayacilik olur.  bence. 
|
|
|
|
|
|
Gameboy DMG-01 / Gameboy Color / Gameboy Pocket / Gameboy Advance / Gameboy Advance SP -001 / Amiga 500 / Commodore 64 / Sega Game Gear /
|
|
|
|
|
|
Texas
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #23 : Haziran 24, 2015, 01:16:45 ÖÖ » |
|
Bu Tabletop konsolun bahsedilen linkteki fiyati 75 dolar olabilir hatta siz bunu Amerika da 50 dolara da alabilirsiniz zaten 81 senesinde Amerika da 200 dolara satilmis ama cok kisa sure sonra uretimi durdurulmus ama isin Avrupa tarafinda yani Ingiltere Irlanda Iskocya gibi ulkelerde cok nadir gozuyle bakiliyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
barone
|
 |
« Yanıtla #24 : Haziran 24, 2015, 01:51:57 ÖÖ » |
|
Bu Tabletop konsolun bahsedilen linkteki fiyati 75 dolar olabilir hatta siz bunu Amerika da 50 dolara da alabilirsiniz zaten 81 senesinde Amerika da 200 dolara satilmis ama cok kisa sure sonra uretimi durdurulmus ama isin Avrupa tarafinda yani Ingiltere Irlanda Iskocya gibi ulkelerde cok nadir gozuyle bakiliyor
Bölgesel olarak nadirliğini anlıyorum ama eğer atladığım bir şey yoksa ebay'deki 100 dolarlık ürün için İrlanda'daki bir şahıs açısından harcanacak toplam bedel, 100 USD+kargo+olası vergiler değil mi? Dolayısıyla bu ürünün muadilinin İrlanda'daki rasyonel fiyatı (Amerika'dan gelmesini bekleme süresi ve nakliyedeki risk durumunun yarattığı alternatif maliyeti de düşününce) 200 USD civarındadır gibi geliyor bana. "500 Dolara satılmaz" demiyorum tabi. Belki 5.000 dolara da satılır/satılmıştır... Sadece rasyonel satın alma kararı verecek bir talepçinin karar alma sürecinin bu şekilde işlemesini beklerim. Tabi yukarıda dediğim gibi benim dikkatimden kaçan bir başka değişken yoksa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Deaththroes
|
 |
« Yanıtla #25 : Haziran 24, 2015, 17:40:29 ÖS » |
|
Fiyatını bilmiyorum ama tasarımı çok farklı bir tabletop olmuş.Açıkcası çok hoşuma gitti Murat abi bir inceleme videosu koyarsa keyifle izlenir 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
arkas
|
 |
« Yanıtla #26 : Haziran 24, 2015, 20:32:19 ÖS » |
|
Fiyatının yanında "giderinin" de olması lazım  ) Bahsetmeye çalıştığım şey ekonomideki likiditeden başka bir şey değil. Nadirliğin de aşırısı zarar çünkü fiyat yüksek olabiliyor ama almak isteyecek kişi sayısı çok az oluyor.
|
|
|
|
|
|
Commodore 64G Amiga 500 PS2
|
|
|
|
segaa
|
 |
« Yanıtla #27 : Haziran 24, 2015, 21:51:04 ÖS » |
|
Bu retro cihazların nadirlik olayı enteresan bişey. Az miktarda üretilen ve nadir olan cihazların fiyatının yüksek olmasının 1. nedenlerinden biri, markası ve o markanın diğer modellerinin piyasa da başarı yakalamış olması, sevilmiş olması, fiyatını belirliyor sanırım.
Örneğin Sony PS1 zamanında en çok üretilen ve büyük bir başarı yakalayan bir konsoldu ama şu an bile piyasada sayısı çok fazla olduğu için 10-20 liraya bile bulunabiliyor ama bu konsolda az miktarda üretlmiş olsaydı sanırım fiyatı en pahalı retro cihazlar arasına girebilirdi.
Marka sağlamsa ve üretilen cihaz nadirse ne kadar kötü olursa olsun fiyatı pahalı oluyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|