Ses kartını öyle kolayca bağlayamıyorsunuz maalesef. Bunun için 2 tane kablo seti hazırlamanız lazım. İlki güç ve hoparlör bağlantılarını içeren kablo. Bunun için bu soketlerden kullanmamız gerekiyor.

Kablalara terminallerini geçirip bir de sağlam olsun asıldımı kopmasın diye de kabloları terminallere lehimliyorum. Normalde bu terminaller için sıkıştırma aparatları oluyor ancak günlük seri üretim yapmıyorsanız satın almak çok ekonomik değil. Ben ince uçlu kargaburun tabir edilen pense kullanıyorum. Eğer kablo bunlar gibi de kalıncaysa sıkıştırdıktan sonra bir de lehimliyorum.

Son olarak soketin çentiklerini kesiyorum.

Maalsef Midway'İn kullandığı soketlerin bacak aralığı bu soketlere uyuyor ama çentikler uymuyor. Aslında bu tür durumlarda soketleri karşılıklı değişitirmek daha iyi ancak üzerinde çalıştığımız kart sıradan bir elektronik devre değil, tarihi bir eser de olmasa da belli bir anısal değeri var ve orijinalitesini elden geldiğince bozmamak lazım.
Peki işimiz bitti mi? Yok, bir de data kablosu var hazırlamamız gereken...
Onun için de 20'li şerit kablo ve çift sıra konnektörleri lazım.

Aslında daha önce şerit kablo yapmamıştım ama bunu yapmak diğerini yapmaktan çok daha kolaymış. Elbetteki bunun için de sıkıştırma aparatları mevcut dünya para. Ama konnektör ve kabloları satın aldığım yerdeki (İmpel-Ankara) amca bana nasıl yapmam gerektiğini tarif etmişti.
Önce malum kabloyu konnektörün "bıçaklarına" denk getirip arkasına kapağını hizalıyoruz.

Sonra mengenede sıkıştırıyoruz.

Fazlalığı kesiyoruz

Ve işlem sonunda tamam. Yeni set ses kabloları ile denemeye hazırım.

Zaten board'a power verince gelen "BONG" sesinden olayı anlıyorum

Yine de tüm sesleri test etmekte fayda var. BU ses kartının üzerindeki ROM'Larda da ses sample'ları var.

Boardumuz paketlemeye hazır
