Daha önce başka bir Tekken 3 arcade board tamirat tecrübemi paylaşmıştım, o konu hortlamadı

Merak edenler için o konu bu:
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?board=55.20Bu sefer bir başka Tekken 3 kartı tamirat yazısı paylaşıyorum. Bu kart beni diğerinden daha fazla uğraştırdı

Özet olarak yeniden çok kısa değineyim. Tekken 3 oyunu Namco'nun System 12 adını verdiği arcade donanımı üzerinde çalışan bir oyun. Bu donanım Sony Playstation 1 tabanlı bir sistem ve 3 karttan oluşuyor; Anakart, ROM kartı ve CPU kartı.
Bu yazımın konusu Tekken 3 donanımı bu arkadaşlar;

Bu kart çalıştırınca sadece siyah bir ekran geliyor ve periyodik olarak ekranda beyaz bir çizgi gelip tekrar siyah ekran oluyor. Yani kart boot edemiyor ve bekçi köpeği (watchdog) devresi tarafından periyodik olarak resetleniyor.
Üzerindeki ROM ve CPU kartının 100% çalıştığını biliyorum zira bir önceki tamiratımda kullandığım kartlar onlar. Dolayısıyla anakarta yani en alttaki karta odaklanmak gerekiyor.
Burada da bu gibi reset durumlarının sorumlusu olabilecek 3 ana bileşene değineceğim yine;
1) CPU
2) RAM
3) ROM
4) Kontrol bileşenleri (Bus controller - PC'deki chipset gibi düşünebilirsiniz bunu)
Bu üçlüye alıştınız değil mi

Neyse CPU'da sorun olmadığını biliyoruz zaten, onu geçip diğer bileşeni yani RAM'e göz atıyorum önce...
Anakart üzerinde 2 adet SRAM chipi var ve bir önceki Tekken tamiratı için ısmarladığım RAM'lerden 2 tanesini kullanarak gereken değişikliği yapıyorum.

Sonuç? Bir işe yaramadı...
Devam ediyorum. Bir sonraki durak ROM (Burada kastettiğim ROM kartı değil, anlatacağım)