Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: commodore 64 sevdası  (Okunma Sayısı 11443 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kemalkutlu
Üye

RETRO-ROCKER

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 10, 2015, 16:35:26 ÖS »

merhaba degerlı arakadaslar bende sizler gibi commodore 64 sevdalısı benide aranıza kabulettiginiz için tesekkurler kahramanmaraslıyım ılk c64 tanısmam atari salonlarında oldu o zamanlar orta okul 2 .sınıfta filandım bır arkadasım benı atari oynmaya göturdu ilk oynadıgım oyun cok iyi hatırlıyorum wizard of wordu o zamanlar atari oynamak uyusturucu kullanmak gibi ayıp sayılırdı 18 yasından kucukler giremezdi sureklı polıs baskınları olurdu bizde gitmeye korkardık..halbuki simdi dusunuyorumda ne kadar masum bır olaymıs simdi internet kafeler var kimlerin kimlerle yazıstıgı izledi seyler belli degil sınırlama filitreleme yok....sonra 92 yılında ankaradan agabeyım ıkıncı el bir commodore 64  getırttı..aman Allahım ne kadar sevindik salonda basılma korkusu yok parasız evde oyna istemedıgın kadar ..k.marasta oyun yukleyen bılgısayarcılar vardı isimleri bile aklımda birisi erce bilgisayar digeri asperkan dı elimize teyp alır lısteye bakar oyunu göremeden ısmıne gore yada duydugumuz isimleri bulur lısteden onları yukletırdık..şansımıza coguda calısmadıgı olurdu calısmazsa paranızda alamazdınız...erceden yuklettıyseniz oyunu ekranda ercenin reklamı cıkar by suat demirkiran yzardı ve sanıye göstergesi cıkardı ..asperkandan yuklettıysenız sadece renk cümbüşü olurdu..iyi hatırlıyorum mahellede arkadaslarımızla toplanır sabah 7 den aksam yedıye kadar oynar basından kalkmazdık babam tornacıydı atarı salonlarına kol yapardı demır bırtanede bıze yapmıstı en saglam kol o idi bı arakadasıma vermıstım sımdı ızını buldum elıme gectıgınde fotosunu yayınlayacagım insallah..sonra bizimkiler onu sattı bıraderlerın okul masrafları icin gitti ben cok uzuldum cocuklgumun en buyuk  hatırası kahramanımdı ben onunla program yazardım kıtabında vardı top zıplatma ayrıca kendım telefon numaralarını kaydeden program yapıp kasete ecerdım hey gidi gunler...yıllar sonra ıcımde ukde kaldı emulatorlerle oynadım bıraz hasret gıderdım ama kesmıyordu onu görmem dokunmam lazımdı ınternetten arastırdım gecen yıl buldum ucuz hemen aldım 80 tl ye ..bır hevesle actım ama teyp calısmadı kaset yok oyun yok satan öyle satmıstı bana calsıyor demıstı..ne yapalım bunada sukur dedık elımden geldıgı ıcın ugrastım teybın bakımını yaptım lastıgını degıstım. yıne calısmıyordu teyp adaptorun kablosu kırıkmıs onuda yaptım ankardan bır abı ıle tanıstım satıs sıtesınde o oyun kaydedıyordu kasete ondan ne kadar kaset varsa aldım ve cocuklugumu yenıden yasamaya basladım ..sonra hızımı aladım benımde kaset yapmam lazımdı..tape dosyaları buldım ınternetten programını buldum deck teyp emanet aldım arkadasımdam kendme kaset cektım bayag ugrastım ama oldu kafa ayarını tutturdum calıstı..sonra wawe formatına merak sardım kaset adaptoru buldum birtane kaset yerıne yerlestırıyorsun cep telefonuma waweleri yukledım dırek yukluyordum cok guzel oluyordu.. sonra sd kart surucu gordum ona vuruldun danımarkadan bır arkadasım vasutasıyla bıraz pahalıydı ama ask bu para falan dınlemıyor 150 tlye aldım kullanıyorum hepsının yerı ayrı ksetle yukluyorum bazan bazı oyunların d64 dosyası yok wawe ılw yukluyorum arkadaslar gelıyor gören haran kalıyor oturup oynuyoruz wizartta en son 23100 yaptım mesela :)guzel oluyor bılmıyorum ben commodoreyı sevıyorum sanırım oda benı sevıyor yenıden yıllar sonra bulusmus  iki aşık gibiyiz artık ayrılamayız...selamlar
leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 10, 2015, 16:43:08 ÖS »

Hoşgeldiniz.
kemalkutlu
Üye

RETRO-ROCKER

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 10, 2015, 18:10:59 ÖS »

hosbulduk
zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 10, 2015, 18:32:48 ÖS »

Güzel bir anı..
AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 10, 2015, 20:39:36 ÖS »

Heşgeldin

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
SosyoZilla
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 10, 2015, 21:30:22 ÖS »

Hoşgeldiniz

Amiga : 500, 500+, 600
Atari : 800XL
Nintendo : 3DS, Gameboy Color, N64
PlayStation : 1 Fat Slim, 2 Fat Slim
Sega : Game Gear, Master System2
Xbox : Classic
KNG
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 10, 2015, 21:38:29 ÖS »

Hoşgeldiniz, burada herkesin anıları benzer
rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 10, 2015, 23:40:01 ÖS »

hoşgeldiniz aramıza

UFUKLARIN NAZARIMDAN NİHAN OLUP GİDELİ;
HAKDANI FENANIN KARARDI HER ŞEKLİ
GÖZÜMDE KALMADI YER GÖK BATAR ÇIKAR
ZEMİNE MÜNKESİRİM ASMANE MUABBERİM VS VS VS...
final_fight
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Eylül 11, 2015, 00:06:08 ÖÖ »

hoşgeldiniz efendim commodore efsanedir az kafa ayarı yapmadık
hekimoglu78
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 11, 2015, 09:12:38 ÖÖ »

Hoşgeldiniz

Ne aradığını bilmeyen, ne bulduğunu anlayamaz !
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Eylül 11, 2015, 09:28:29 ÖÖ »

Aramıza hoşgeldin. Kahkaha

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Eylül 11, 2015, 10:05:27 ÖÖ »

Hoşgeldiniz

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Eylül 11, 2015, 10:10:30 ÖÖ »

Bu sevda bitmez. Aramıza hoş geldin kardeşim.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Eylül 11, 2015, 10:31:25 ÖÖ »

Hoş geldin

Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Eylül 11, 2015, 10:39:51 ÖÖ »

Hoşgeldiniz Aynen Atari Salonları Niyeyse Hem Ailede Hem Polislerce Kumarhane Gibi Görülürdü.Tabi Bütün Maaşını Yatıran Takıntılı Tipler için Kumarhane Tanımına Giriyordu Kahkaha

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: